بیزینس اینسایدر بررسی کرده است
بزرگترین تغییرات در شرکتهای تکنولوژی
دنیای اقتصاد: افراد کمی هستند که بتوانند از همان ابتدا مسیر درست را انتخاب کرده و در آن پیش بروند. اگر به این نتیجه رسیدید که لازم است مسیر تجاری یا مدل درآمدزایی شرکتتان را تغییر بدهید، مطمئن باشید که موفقیتهای زیادی پیش روی شما خواهد بود. نامهایی مانند «زوکربرگ» و برندهایی مانند توییتر همه و همه تغییراتی در روند کارشان ایجاد کردهاند. با این اوصاف بهتر است با بعضی از بزرگترین تغییراتی که شرکتهای تکنولوژی از شروع کارشان اعمال کردهاند، آشنا شوید:
Yelp: این شرکت که در سال ۲۰۰۴ تاسیس شد، سیستم ایمیلی را ایجاد کرد که کاربران بتوانند با یکدیگر ارتباط داشته باشند تا تجارت و کسب و کارهای محلی را به یکدیگر پیشنهاد دهند.
دنیای اقتصاد: افراد کمی هستند که بتوانند از همان ابتدا مسیر درست را انتخاب کرده و در آن پیش بروند. اگر به این نتیجه رسیدید که لازم است مسیر تجاری یا مدل درآمدزایی شرکتتان را تغییر بدهید، مطمئن باشید که موفقیتهای زیادی پیش روی شما خواهد بود. نامهایی مانند «زوکربرگ» و برندهایی مانند توییتر همه و همه تغییراتی در روند کارشان ایجاد کردهاند. با این اوصاف بهتر است با بعضی از بزرگترین تغییراتی که شرکتهای تکنولوژی از شروع کارشان اعمال کردهاند، آشنا شوید:
Yelp: این شرکت که در سال ۲۰۰۴ تاسیس شد، سیستم ایمیلی را ایجاد کرد که کاربران بتوانند با یکدیگر ارتباط داشته باشند تا تجارت و کسب و کارهای محلی را به یکدیگر پیشنهاد دهند. حالا اما این شرکت با تغییر نسبتا کمی به کاربران امکان دسترسی به بررسیهای مختلف درباره کسبوکارهایشان را میدهد.
Groupon: این شرکت بهعنوان وبسایت ThePoint.com در ماه نوامبر سال ۲۰۰۷ تاسیس شد. این سایت امکان ایجاد کمپینهایی برای درخواست کمک مالی یا گروههایی برای انجام کارهای مختلف را میداد. با این حال اما این وبسایت تنها زمانی رونق میگرفت که افراد حاضر به حضور و شرکت در گروههای تشکیل شده بودند. حالا اما Groupon نام شناخته شدهای در دنیای تکنولوژی بوده و وبسایتی است که کوپنهای تخفیف در زمینههای مختلف از رستورانها گرفته تا هتلها و مراکز تفریحی در اختیار کاربرانش قرار میدهد. این شرکت در ماه نوامبر سال ۲۰۱۱ وارد بازار بورس شد.
Flickr: این وبسایت بهعنوان یک بازی آنلاین در فاصله سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۴ فعالیت میکرد. حالا اما این وبسایت به شبکه اجتماعی محبوبی برای به اشتراکگذاری آنلاین تصاویر و عکسها در میان عکاسان آماتور و حرفهای تبدیل شده است. این وبسایت در سال ۲۰۰۷ با قیمت ۴۰ میلیون دلار به شرکت Yahoo فروخته شد.
Intel: شرکت بزرگ و شناخته شده اینتل در ابتدای تاسیس و فعالیتش بهعنوان یک تولیدکننده تراشههای حافظه کار میکرد. اما حالا این شرکت بهصورت تخصصی به طراحی و تولید میکروپردازندههایی برای کامپیوترهای شخصی و دیگر ابزارهای دیجیتال شخصی میپردازد.
YouTube: این وبسایت بهعنوان یک سایت به اشتراکگذاری ویدئو کار خودش را آغاز کرد و حالا بهعنوان یک شبکه اجتماعی بزرگ در این زمینه شناخته میشود که نسل جدیدی از ستارههای رسانهای را ایجاد کرده است.
Nokia: این شرکت که در سال ۱۸۶۵ در فنلاند تاسیس شد، در ابتدا یک تولیدکننده لاستیک بود که به تولید کفشهای لاستیکی و دیگر محصولات مرتبط میپرداخت. حالا اما این شرکت به یک شرکت بزرگ و شناخته شده در زمینه طراحی و تولید ابزارهای ارتباطی و به خصوص گوشیهای موبایل تبدیل شده است. این شرکت در حال حاضر ارزش بازاری برابر ۲۸ میلیارد دلار دارد.
Android: وقتی گوگل در سال ۲۰۰۵ اندروید را خرید، این استارتآپ کوچک تصمیم داشت سیستم عاملی را برای دوربینهای عکاسی طراحی کند. حالا اما اندروید به طور هوشمندانهای به غول بازار موبایلهای هوشمند تبدیل شده و به تدریج به بازار دیگر ابزارهای هوشمند دیجیتالی مانند ساعتهای هوشمند و تلویزیونها هم راه پیدا میکند.
Apple: محبوبترین و ارزشمندترین شرکت تکنولوژی این روزها، در ابتدا بهعنوان شرکتی فعالیت میکرد که به فروش قطعات اولیه کامپیوترهای شخصی میپرداخت. حالا اما اپل یک شرکت بزرگ تولیدکننده محصولات سختافزاری و نرمافزاری است که بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط مجله فوربس ارزش بازاری برابر ۴۸۳ میلیارد دلار دارد.
Twitter: این شرکت در ابتدا با نام Odeo شروع به کار کرد، یک سرویس ارائه و به اشتراکگذاری پادکستهای شخصی و محتوای صوتی. حالا اما مردم از این شبکه اجتماعی برای به اشتراک گذاشتن افکار و اطلاعاتشان استفاده میکنند. این شرکت در ماه نوامبر سال ۲۰۱۳ وارد بازار بورس شد.
PayPal: این شرکت در ابتدا با نام Confinity و بهعنوان شرکتی فعال در زمینه رمزنگاری کارش را آغاز کرد و بیشتر با شرکتها و سازمانهای تجاری و مالی سر و کار داشت. هرچند این سرویس چندان خوب کار نمیکرد، اما به خوبی توانسته بود فضای مناسب رو به رشد بازار برای پرداختهای غیرحضوری یا اعتباری را شناسایی کند. حالا PayPal یک نام شناخته شده برای پرداختهای آنلاین است که در سال ۲۰۰۲ و با قیمت ۵/ ۱میلیارد دلار توسط شرکت eBay خریداری شد.
Instagram: این استارتآپ در ابتدا با نام Burbn و بهعنوان یک سرویس مبتنی بر مکان (چیزی شبیه به Foursquare) راه اندازی شد. کاربران میتوانستند با اعلام حضور در مکانهای مختلف، عکس و اطلاعات آن مکانها را هم با دیگران به اشتراک بگذارند. حالا اماInstagram یک اپلیکیشن محبوب و پرطرفدار برای به اشتراکگذاری عکس و تصاویر است که امکان هماهنگی و به اشتراکگذاری آنها روی شبکههای اجتماعی دیگر مانند فیس بوک و توییتر را هم دارد. بعد از آنکه این استارتآپ سرمایهای برابر ۵۷ میلیون دلار جمع آوری کرد، در سال ۲۰۱۲ توسط فیس بوک خریداری شد.
Pandora: این سرویس در ابتدا یک سرویس پیشنهاد دهنده موسیقی بوده که تنها موسیقی هنرمندانی را که هر کاربر دوست داشت، به آنها پیشنهاد میکرد. حالا اما Pandora یک رادیوی اینترنتی بسیار محبوب است که ارزش بازار آن به ۵/ ۸ میلیارد دلار میرسد.
Microsoft: این شرکت در ابتدا زبان برنامه نویسی BASIC را ایجاد کرد که در میکروکامپیوتر Altair ۸۸۰۰ (کامپیوتری متعلق به دهه ۷۰) به کار میرفت. در سال ۱۹۸۴ این شرکت نرم افزار ویندوز را برای تولیدکنندگان کامپیوتر طراحی کرد که حالا یکی از محبوبترین سیستم عاملهای جهان است. این شرکت در حال حاضر ارزش بازاری برابر ۳۴۳ میلیارد دلار دارد.
Facebook: محبوبترین شبکه اجتماعی جهان در ابتدا با نام Facemash و بهعنوان یک وبسایت دوستیابی کار خودش را آغاز کرد. حالا اما Facebook یک غول رسانههای اجتماعی است که در سال ۲۰۱۲ وارد بازار بورس شد و بعد از آن خریدهای بزرگی مانند WhatsApp، Instagram و Oculus را انجام داده است.
Sony: این شرکت ژاپنی در ابتدا به تولید لوازم خانگی مانند پلوپز یا پتوی برقی میپرداخت. حالا اما Sony یکی از غولهای الکترونیکی دنیا است که در زمینه طراحی و تولید لوازم مصرفی الکترونیک فعالیت میکند و حالا ارزش بازاری برابر ۲۰ میلیارد دلار دارد.
ارسال نظر