حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برای ورود به بازارهای منطقه

دنیای اقتصاد: روز گذشته وزیر ارتباطات در مراسم افتتاحیه یازدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی، با اشاره به عدم توجه به چرخه دانش فناوری برای ثروت‌زایی در کشور گفت: خوشبختانه در کشور جوانان نخبه با ایده‌های زیادی وجود دارند و باید شرایطی فراهم شود تا این ایده‌ها به تجارت تبدیل شود و صنعت فناوری در کشور رشد پیدا کند. محمود واعظی با اشاره به حمایت‌های وزارت ارتباطات در این زمینه افزود: وزارت ارتباطات تاکنون اعتباراتی در قالب وجوه و وام ارائه کرده که در سال گذشته این میزان ۹۰ میلیارد تومان و امسال ۱۲۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در برنامه ششم که اکنون در حال تدوین است، اجماعی در دولت وجود دارد که بحث فناوری و اقتصاد دانش‌محور را جزو محورهای اساسی کشور بدانیم؛ این کار عملی نمی‌شود، مگر اینکه زمینه آن در کشور فراهم شود. واعظی تاکید کرد: سیاست وزیر علوم این است که تمام بودجه و امکانات را صرف محور اقتصاد دانش‌بنیان کند. همچنین قطعا وزارتخانه‌هایی همچون وزارت ارتباطات وابسته به موفقیت وزارت علوم است تا بر این اساس به پیشرفت‌هایی در حوزه فناوری نائل شویم.

وی با بیان اینکه باید برای سرمایه‌ انسانی و نخبگان، برنامه‌ریزی داشته باشیم، گفت: با توجه به اینکه در ایران نیروی انسانی و نخبه‌های زیادی داریم، از همین رو باید به واسطه این نخبه‌ها، باعث تحولاتی در کشور شویم. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توجه به هفت موضوع را عامل پیشرفت در حوزه فناوری و حرکت در مسیر اقتصاد دانش‌بنیان معرفی کرد و گفت: شناسایی نخبگان در سراسر کشور، تعامل با نخبگان و فهمیدن زبان آنها، برطرف کردن مشکلات نخبگان در زمینه‌های مختلف مالی، آزمایشگاهی و امکاناتی، بسترسازی برای فعالیت آنها، ایجاد انگیزه برای کار نخبگان، تقویت نخبگان در سراسر کشور و تجاری‌سازی ایده‌های آنها و ایجاد بستری برای ورود به عرصه کسب و کار از موضوعات مهمی به شمار می‌رود که به واسطه اینها می‌توانیم شاهد تحولاتی باشیم. واعظی اعلام کرد که اهداف چنین جشنواره‌ای مقدس است و باید این هدف گسترش یابد.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان نبود سرمایه است، تاکید کرد زمانی که چنین جشنواره‌ای بر ایده جوانان مهر تایید بزند بسیاری از سرمایه‌گذاران به این حوزه جذب می‌شوند. به باور وی، تزریق سرمایه به این حوزه باعث افزایش امید به نوآوری واعتماد در میان فارغ‌التحصیلان می‌شود. واعظی با بیان اینکه ایجاد شرکت‌های نوپا در کشور شروع شده است، گفت: با سرمایه‌گذاری در بین شرکت‌های دانش‌بنیان و نوپا باید این شرکت‌های کوچک را بزرگ کنیم تا علاوه‌بر تبدیل شدن به یک برند در کشور، ‌به بازارهای منطقه نیز وارد شوند و به رقابت بپردازند.