دنیای اقتصاد: غول موتور جست‌وجوی اینترنتی دنیا یعنی گوگل وظایف مختلف و سنگینی را به عهده دارد و انجام می‌دهد، تا جایی که ممکن است در زمانی که در حال انجام همه این کارها با هم است، چندان درک دقیقی از آنها نداشته باشد. با این همه اما همیشه گوگل و آنچه در آن اتفاق می‌افتد برای اغلب مردم در سراسر دنیا جالب توجه است. درست به همین دلیل هم هست که مجله آنلاین و معتبر بیزینس اینسایدر به تازگی بعضی از اطلاعات جالب و کمتر شنیده شده درباره گوگل را منتشر کرده است که آنها را در ادامه می‌خوانید:




 گوگل بیش از ۲۰۰ شاخص را در محاسباتش در نظر می‌گیرد قبل از آنکه در کمتر از یک ثانیه بهترین نتایج جست‌وجو را ارائه کند.
 این شرکت گروهی از نام دامنه‌ها را دارد که در واقع غلط‌های املایی رایج واژه Google هستند؛ مانند Gooogle.com، Gogle.com، Googlr.com و... .گوگل همچنین نام دامنه com و. 466453 را هم در اختیار دارد.




 در سال ۱۹۹۸ یعنی سالی که گوگل معرفی شد، کاربران در حدود ۵۰۰ هزار جست‌وجو را در هر روز انجام می‌دادند. حالا کاربران بیش از ۲ میلیون جست‌وجوی اینترنتی را به صورت روزانه با این موتور جست‌وجو انجام می‌دهند.




 گوگل پروژه‌های موسوم به MoonShots را به عهده گرفته است؛ پروژه‌ای که می‌تواند شیوه تفکر مردم و استفاده آنها از تکنولوژی را بر اساس کاربردهای روزانه متحول کرده و تغییر بدهد. به همین دلیل چنین پروژه‌ای میلیون‌ها نفر از مردم جهان را تحت تاثیر قرار خواهد داد. این در حالی است که گوگل در پروژه‌های مختلفی که ممکن است گروه کوچک‌تری از مردم را هم تحت پوشش قرار بدهد، شرکت کرده است. به‌عنوان مثال گوگل در سال ۲۰۱۲ زبان «چیروکی» شاخه‌ای از زبان سواحلی (از خانواده زبان‌های بانتو در شرق آفریقا) را در جی‌میل معرفی کرد.




 از زمانی که گوگل سرویس Street View را در سال ۲۰۰۷ معرفی کرد، تیم کاری این سرویس بیش از ۲/۷ میلیون مایل از جاده‌ها را عکاسی کرده‌اند.




 وقتی سرویس Street View برای اولین بار معرفی شد، تنها تصاویر پنج شهر ایالات متحده آمریکا را با دوربین‌های ۵ مگاپیکسلی ثبت کرده بود. حالا این سرویس تصاویری از تمام قاره‌های جهان را با دوربین‌های ۷۵ مگاپیکسلی ثبت و ذخیره کرده است و در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد.
 بیش از شش میلیارد ساعت ویدئو در هر ماه روی YouTube دیده می‌شود. این میزان تقریبا برابر یک ساعت برای هر نفر از مردم زمین است.
 تمام این محتوا از کجا می‌آیند؟ جالب است بدانید که کاربران در هر دقیقه ۳۰۰ ساعت فیلم و ویدئو روی YouTube آپلود می‌کنند.
 بیش از یک میلیارد دستگاه گوشی موبایل اندرویدی در سال گذشته میلادی صادر شده است. این به معنای آن است که سیستم عامل گوگل حالا سهم عجیب 81 درصدی از بازار جهانی موبایل‌های هوشمند را در اختیار دارد.
 گوگل بیش از ۵۳ هزار و ۶۰۰ کارمند در ۷۰ دفتر در بیش از ۴۰ کشور در سراسر جهان دارد و برای همه آنها تسهیلات رایگانی مانند ناهار روزانه را ارائه می‌کند.
 وقتی گوگل چیزی را می‌خواهد، از خرج کردن نقدینگی‌هایش برای به دست آوردن آن هیچ ترسی ندارد. گوگل در طول این سال‌ها بیش از 170 خرید انجام داده است که 10 خرید گران قیمتش به تنهایی ارزشی برابر با 5/24 میلیارد دلار داشته است.
 پروژه‌های MoonShots گوگل مانند خودروهای بدون راننده و لنزهای ارتباطی هوشمند واقعا جالب هستند، اما چندان برای این شرکت درآمدزایی نمی‌کنند. حدود ۸۹درصد از درآمد ۶۶ میلیارد دلاری این شرکت در سال ۲۰۱۴ از محل تبلیغات اینترنتی گوگل به‌دست آمده است.
 لری پیج و سرگی برین اولین Google Doodle را در ماه آگوست سال 1998 درست کردند. آنها طرحی به یاد فستیوال معروف Burning Man را کشیدند که در آن یک مرد در صحرای نوادا از میان حرف O واژه گوگل دستانش را به سمت آسمان برده بود تا از مردم بخواهد از جایی که تیم گوگل برای چند روز در آنجا بودند، با خبر شوند.
 شاخص جست‌وجوی گوگل بیش از ۱۰۰ میلیون گیگابایت است که این میزان برابر است با ۱۰۰ هزار دستگاه هارد شخصی یک ترابایتی برای ذخیره این مقدار دیتا و اطلاعات.
 مردم آنقدر به سرویس‌های گوگل اعتماد و تکیه دارند که وقتی در سال 2013 این سرویس‌ها تنها برای پنج دقیقه از کار افتادند، ترافیک جهانی اینترنت تا 40 درصد کاهش پیدا کرد!
 گوگل شاید تنها شرکتی باشد که هدف مشخصی برای کاهش زمانی دارد که مردم روی وب سایت آن صرف می‌کنند.