ایسنا: روز گذشته موتورجست‌وجوگر ایرانی به نام یوز با حضور وزیر ارتباطات رونمایی شد. در حاشیه رونمایی از این موتور جست‌وجو وزیر ارتباطات به حمایت‌هایی که از شرکت‌های ارائه‌کننده موتور جست‌وجوهای داخلی صورت می‌گیرد، اشاره و اعلام کرد در سال جاری در این زمینه ۹۰ میلیارد و سال آینده ۱۲۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری خواهد شد. به گفته وی، تاکنون بیش از ۲۰ شرکت در قالب کارگروهی در این بخش تعریف و شروع به فعالیت کرده‌اند. محمود واعظی پس از ارائه‌ توضیحاتی درباره حمایت دولت از موتورهای جست‌وجوی ایرانی به پاسخگویی به سوالات مختلف خبرنگاران پرداخت و در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به ایرانی‌ بودن این موتور جست‌وجوها ممکن است برخی واژه‌ها امکان جست‌وجو نداشته باشند و دسترسی به صفحات مختلف با آنها فیلتر‌شده باشد، گفت: تاکنون براساس صفحاتی که در دیتاسنتر‌های این موتور جست‌وجو قرار دارد، فیلترینگی از نظر کلمات صورت نگرفته است.

وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه همواره در میان کاربران نگرانی‌هایی مبنی بر کنترل فعالیت‌های آنها در صفحاتی که در داخل کشور میزبانی می‌شوند وجود دارد، تصریح کرد: اینکه مردم فکر کنند اگر از یک موتور جست‌وجوی جهانی مانند گوگل استفاده کنند، اطلاعات آنها محفوظ می‌ماند، اما هنگام استفاده از موتور جست‌وجوی داخلی اطلاعات آنها مورد رصد قرار می‌گیرد، برداشت کاملا اشتباهی است. واعظی همچنین تاکید کرد: دولت حامی حریم خصوصی مردم است و این موضوع برای ما یک عزم محسوب می‌شود، از سوی دیگر شرکت‌های داخلی ما به مراتب بیش از شرکت‌های خارجی امانتدار مردم و اطلاعات آنها خواهند بود.

وی در پایان یادآور شد: طبیعی است جامعیت موتور جست‌وجوهایی مانند گوگل در شرایط فعلی مانند موتور جست‌وجوهای داخلی باشد، اما به هر حال موتور جست‌وجوی رونمایی شده این قابلیت را دارد که بیش از یک میلیارد صفحه را در معرض دید مخاطبان خود قرار دهد.

راه‌اندازی پروژه‌های مختلف با عنوان «موتورهای جست‌وجوگر ملی» از سالها پیش و توسط دولت‌های گذشته نیز مورد توجه قرار گرفته بود، پروژ‌هایی که تاکنون گزارشی از سرنوشت آنها منتشر نشده است.