در انتظار لپ‌تاپ‌هایی با رزولوشن 8k

دنیای اقتصاد: پس از ارائه مانیتورهای سازگار با انواع رابط‌های نمایش و دارا بودن قابلیت رزولوشن ۵k، استانداردهای انجمن الکترونیک و ویدئو تغییر کرده و این موسسه به‌تازگی گام دیگری برای محاسبه انتقال داده‌ها در آینده برداشته است. به گزارش سایت دیجیتال ترند، این سازمان یک مرکز غیر انتفاعی شناخته شده به‌عنوان VESA است که به اختصار (EDP) نام‌گذاری شده است و در تازه‌ترین اقدام از استاندارد نسخه ۴/ ۱ به ۴/ ۱a. تغییر کرده است.

هرچند ممکن است ضرباهنگ این تغییر همانند گام مینور در موسیقی آرام و عملکردش غیرقابل لمس باشد، اما در واقعیت این یک تغییر کاملا بهبود یافته است. دست کم درباره قابلیت جدید این‌گونه است؛ چراکه مهم‌ترین تغییر اضافه شدن قابلیت k۸ است.

این استاندارد جدید می‌تواند با چهار مسیر مختلف و هر مسیر با توان ۱/ ۸ Gb/ s در مجموع ۴/ ۳۲ Gb/ s رزولوشن‌های ۸K و به شکل دقیق‌تر رزولوشن ۷۶۸۰×۴۳۲۰ پیکسل را پشتیبانی کنند.

HDMI در مقابل رابط DVI و VGA

سامسونگ به‌تازگی تلویزیون‌های ال‌سی‌دی۱۱۰ اینچ به بازار عرضه کرده است با PIX که به‌طور عجیبی دقیق است و LG هم در حال کار روی تلویزیون‌های ۸K است، اما EDP در واقع هیچ ربطی به مانیتور و تلویزیون ندارد بلکه راهی برای آسان‌تر کردن انتقال داده‌های ویدوئی از کارت‌های گرافیک به پانل‌های نوت‌بوک یا تبلت است.

به سختی قابل باور است که لپ‌تاپ‌های ۸K به‌درستی بتوانند کار کنند. به احتمال زیاد با توجه اینکه نوت‌بوک۴K هنوز هم عمدتا به‌عنوان عجیب ترین تغییرات در HD به‌طور کامل به فروش می‌روند و رفتن به سمت تکنولوژی فراتر از آن یک سنت‌شکنی مطلق است، اما اگر برخی از تولیدکننده‌ها ادعا می‌کنند می‌خواهند دست به چنین ابداعی بزنند و ۸K را به آزمون بگذارند حتما قادر به انجام آن هستند.

تلویزیون‌های ۹۸ اینچ ۸K پنجره‌ای رو به دنیایی است که منتظرش بودیم

به لطف EDP در آینده نزدیک به اجرا گذاشتن قابلیت ۴K با رزولوشن ۱۲۰ هرتز در لپ‌تاپ‌های ۱۲، ۱۵ و ۱۷ اینچی امکان‌پذیر خواهد بود. این می‌تواند یک مزیت مثبت برای بازی‌های سخت‌افزاری باشد، اما در حال حاضر ارائه ۴K برای بازی‌ها به دلیل محدودیت GPU (پردازشگرها) در تلفن همراه دشوار است، چراکه سخت‌افزارهای بازی نیاز به صفحه نمایش‌های فراتر از HD دارند که تامین کردن آن به تدریج در حال آماده شدن است و بازی‌کننده‌های گیم می‌توانند به زودی از این پشتیبانی برای تطبیق و هماهنگ‌سازی آنها با یکدیگر لذت ببرند. استفاده از دانش و تکنولوژی Adaptive Sync استاندارد دیگری است که در آینده مورد استفاده قرار می‌گیرد مشابه با فری‌سینک ای‌ام‌دی و جی‌سینک انویدیا می‌تواند رفرش ریت صفحه نمایش و ویدئوی رندرشده در کارت گرافیک دستگاه را همگام کند تا تصاویر با انعطاف و نرمی بیشتری به نمایش درآیند. البته آداپتیو سینک به عنوان یک گزینه جانبی است و احتمالا تنها در دستگاه‌های گیمینگ به کار خواهد رفت.

درحالی‌که این استاندارد در حال حاضر به ثبت رسیده است، اما برای اجرای خیلی سریع آماده نیست. چراکه مدت زمانی طول می‌کشد تا سازندگان سخت‌افزار برای طراحی و ساخت قطعات خود از استاندارد صفحه نمایش جدید استفاده کنند. بنابراین برای دیدن دستگاه‌هایی با قابلیت ۴/ ۱a EDP تا سال ۲۰۱۶ باید منتظر بمانید.