خبرگزاری مهر: تکنولوژی و فناوری‌ها با سرعت باورنکردنی پیش می‌روند تا زندگی انسان‌ها را تسهیل کنند، اما برخی از این تکنولوژی‌ها پایه تغییرات سال‌های آتی
می‌شوند. هر ساله تکنولوژی‌های متنوع و بسیاری عرضه می‌شوند تا راهگشای محققان برای نجات جان انسان‌ها یا تسهیل زندگی باشند، اما برخی از این تکنولوژی‌ها بیش از سایرین اهمیت دارند زیرا می‌توانند همانند پایه‌ای برای تغییرات شگرف و بزرگ آینده استفاده شوند. برای سال جاری یعنی ۲۰۱۵ میلادی از ۵ تکنولوژی مهم یاد کرده‌اند که می‌توانند تحول عظیمی را در فناوری سال‌های آینده ایجاد کنند.

ورود Big Data
شاید به کرات نام «Big Data» را شنیده باشید اما از چگونگی آن اطلاعات چندانی نداشته باشید. استفاده از فناوری بیگ دیتا در سال ۲۰۱۵ میلادی به اوج خود خواهد رسید و سهم عظیمی را نیز به خود اختصاص خواهد داد. بیگ دیتا حجم عظیمی از داده‌ها را به خود اختصاص می‌دهد و این داده‌ها به اندازه‌ای بزرگ و حجیم هستند که با ابزارها و وسایل سنتی قابل مدیریت نیستند. این داده‌ها از آنجایی با اهمیت می‌شوند که با کمک آنها می‌توان به تحلیل بهتر و دقیق‌تر پرداخته و در علوم مختلفی از جمله پزشکی، مهندسی، بیوتکنولوژی، نانو و... از آنها بهره برد. این داده‌ها روند رو به رشدی به خود گرفته‌اند زیرا اطلاعات از مجموعه‌های بزرگ و متفاوتی مانند حسگرها، دوربین‌ها، اسمارت فون‌ها و... جمع‌آوری
شده‌اند.

هوش مصنوعی
هوش مصنوعی یکی دیگر از فناوری‌هایی است که در سال‌های اخیر توجهات بسیاری را به خود اختصاص داده و پیش‌بینی می‌شود هوش مصنوعی در سال ۲۰۱۵ میلادی تا جایی پیشرفت کند که پایه و اساس موفقیت این علم در سال‌های آتی را پایه‌ریزی کند، اما همواره نگرانی‌هایی در رابطه با فناوری «هوش مصنوعی» وجود داشته زیرا روزی فرا خواهد رسید که روبات‌ها با کمک این تکنولوژی جایگزین انسان‌ها می‌شوند. با ورود بیش از پیش این فناوری شاهد تغییرات چشمگیری در نرم‌افزارهای گوگل، ناسا، مایکروسافت یا حتی روبات‌ها خواهیم بود. هوش مصنوعی به سیستم‌هایی گفته می‌شود که می‌توانند واکنش‌هایی مشابه رفتارهای انسانی مانند درک، استدلال، پاسخ به یادگیری یا توانایی کسب دانش را داشته باشند.

همکار شدن با روبات ها
در سال‌جاری باید مراقب باشید و صندلی‌هایتان را محکم نگه دارید زیرا احتمال جایگزینی شما با یک روبات وجود دارد! شاید روزی این جمله تنها یک جمله شعاری بود، اما اکنون روزی فرا رسیده که می‌توان گفت این جمله نه یک شعار و ایده‌آل، بلکه در حال تبدیل شدن به یک حقیقت است. روبات‌ها در سال ۲۰۱۴ میلادی در رستوران‌ها، فروشگاه‌های بزرگ، نگهبانی ساختمان‌ها، هم بازی شدن با کودکان و..... ظاهر شده بودند، اما سال ۲۰۱۵ می‌تواند سالی برای ورود به جهان روبات‌ها باشد و در این سال روبات‌های متفاوتی که از هوش مصنوعی برخوردار هستند، متولد می‌شوند و تبدیل به جایگزینی برای انسان‌ها می‌شوند.

ورود نانوتکنولوژی به علم پزشکی
در سال ۲۰۱۴ میلادی، شاهد وقوع اتفاقات مختلفی از جمله استفاده از نانوتکنولوژی برای هدف قرار دادن سلول‌های سرطانی یا سلول‌های بیمار بودیم یا استفاده از سنسورها برای درمان بیماران دیابتی و... تنها بخشی از پیشرفت‌هایی بود که در سال ۲۰۱۴ میلادی حاصل شد، اما پیشرفت در عرصه نانوتکنولوژی و ورود مواد و وسایل هوشمند به قدری پیشرفت خواهد کرد که با کمک این تکنولوژی جدید قادر به درمان یا پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها خواهیم بود.

صفحه نمایش‌های انعطاف‌پذیر
در سال گذشته، کمپانی‌های مختلفی به ساخت و عرضه محصولاتی با صفحه نمایش‌های انعطاف‌پذیر روی آوردند که تحول عظیمی در این عرصه محسوب می‌شود. برخی از این صفحه نمایش‌ها تا ۴۵ درجه نیز خم شده و در محصولات مختلفی مانند تلویزیون، مانیتورها، موبایل، اسمارت فون‌ها و... دیده می‌شوند. محصولات جدید به نسبت محصولات سابق سبک‌تر بوده و از وزن کمتری نیز برخوردارند. علت قابلیت انعطاف‌پذیری را می‌توان در ماده‌ای به نام «گرافن» دانست. گرافن ماده‌ای است منحصربه‌فرد برای دستگاه‌های الکترونیکی که تحرک الکترون‌های آن یکصد برابر سیلیکون است و همچنین هدایت‌کننده خوبی برای حرارت است. این ماده از فولاد مقاوم‌تر بوده و به‌دلیل انعطاف‌پذیری می‌تواند در صفحه نمایشگرهای منعطف استفاده شود. پیش‌بینی می‌شود استفاده از صفحات نمایش انعطاف‌پذیر در بیشتر محصولات سال‌های آینده مانند گجت‌های پوشیدنی، اسمارت فون‌ها و... کاربرد چشمگیری داشته باشند.