با استفاده از آینه هوشمند دانشمندان دانشگاه بریستول، بازدیدکنندگان می‌توانند اشیای موزه را به‌طور مجازی لمس کنند. به گزارش «ایسنا»، تعدادی از موزه‌ها مجبورند اشیای قیمتی‌شان را برای محافظت‌ بیشتر در پشت شیشه‌ قرار دهند و این امر بسیاری از جالب‌ترین و ظریف‌ترین جزئیات اجسام را مبهم می‌کند.

مبتکران آینه‌های نیمه ‌شفاف تعاملی ساخته‌اند که برای بازدیدکنندگان امکان لمس‌ کردن مجازی اشیا را ار طریق انعکاس انگشتانشان فراهم می‌کند. با رهگیری‌ کردن حرکات دست افراد، این آینه‌ها با استفاده از واقعیت افزوده به کاربران امکان بلندکردن و چرخاندن اشیای مجازی را می‌دهند و اطلاعات بیشتری را درباره اجسام خاص آشکارسازی می‌کنند.

به‌منظور خلق این فناوری، دانشمندان علوم رایانه دانشگاه بریستول مجموعه‌ای را خلق کردند که شامل حسگرها، پروژکتورها و آینه‌های نیمه‌ شفافی است که در مقابل شیشه قرار می‌گیرند. حرکات دست بازدیدکنندگان با استفاده از حسگرها رهگیری می‌شوند درحالی‌که انعکاس آنها بر روی آینه‌ای در داخل ترسیم می‌شود. هنگامی که انعکاس یک انگشت روی شیئی در درون شیشه قرار می‌گیرد، اثر هنری شفاف شده و با استفاده از پروژکتورها و واقعیت افزوده، فهرستی از انتخاب‌ها ظاهر می‌شوند.

بسته به مجموعه، یک جعبه اطلاعات برای نشان‌ دادن جزئیات خاص درباره شیء ظاهر می‌شود یا اینکه مدل سه‌بعدی مجازی در وسط هوا ظاهر می‌شود. این مدل سپس می‌تواند با استفاده از ژست‌های دست بچرخد تا بتوان اثر هنری را از هر زاویه‌ای بررسی کرد. می‌توان از این فناوری برای کمک به پزشکان در اسکن‌های مغزی روی بدن بیمار و همچنین به‌عنوان نوع جدیدی از اسکن در فرودگاه بهره برد که مکان اشیای پنهان را آشکارسازی می‌کند. دانشمندان مدعی‌اند ابزار ابداعی‌شان شیوه تعامل افراد در مکان‌های عمومی مانند موزه‌ها و فروشگاه‌ها را دستخوش تغییر می‌کند. جزئیات این فناوری در کنفرانس ACM UIST در هاوایی تشریح شد.