ردیابی تشعشعات کیهانی با گوشی هوشمند
ایرنا: محققان دانشگاه ویسکانسن مدیسن آمریکا برنامهای تولید کردند که گوشی هوشمند را به یک آشکارساز اشعه کیهانی تبدیل میکند. این برنامه که «DECO» نام دارد، برخلاف آشکارسازهای عظیم و چندین میلیون دلاری موجود در آزمایشگاهها، امکان تبدیل گوشی هوشمند را به یک آشکارساز جیبی ذرات اشعه کیهانی فراهم میکند. برای این کار کافی است دو برنامه به نامهای DECO و data logger را از اینترنت دریافت و نصب کرده و روی لنز دوربین گوشی را با تکهای چسب نواری بپوشانید تا از خروج ذرات نور از آن جلوگیری کنید. سازندگان این برنامه معتقدند که با انجام این کار، گوشی تلفن همراه به یک آشکارساز ذرات پرانرژی تبدیل میشود که در آن از همان اصولی استفاده شده که در آشکارسازهای غول پیکر استفاده میشود.
ایرنا: محققان دانشگاه ویسکانسن مدیسن آمریکا برنامهای تولید کردند که گوشی هوشمند را به یک آشکارساز اشعه کیهانی تبدیل میکند. این برنامه که «DECO» نام دارد، برخلاف آشکارسازهای عظیم و چندین میلیون دلاری موجود در آزمایشگاهها، امکان تبدیل گوشی هوشمند را به یک آشکارساز جیبی ذرات اشعه کیهانی فراهم میکند. برای این کار کافی است دو برنامه به نامهای DECO و data logger را از اینترنت دریافت و نصب کرده و روی لنز دوربین گوشی را با تکهای چسب نواری بپوشانید تا از خروج ذرات نور از آن جلوگیری کنید. سازندگان این برنامه معتقدند که با انجام این کار، گوشی تلفن همراه به یک آشکارساز ذرات پرانرژی تبدیل میشود که در آن از همان اصولی استفاده شده که در آشکارسازهای غول پیکر استفاده میشود. یکی از ذرات موجود در اشعه کیهانی، ذرهای موسوم به «موآن» است. برنامه DECO با استفاده از تراشههای سیلیکونی موجود در دوربین گوشیهای تلفن همراه، توانایی تشخیص این ذره را دارد.
دوربینهای دیجیتالی از طریق ثبت ذرات نوری که به آنها برخورد میکنند، تصویر محیط را ضبط میکنند. اما ذرات موآن در زمان برخورد به سیلیکون، یک سیگنال الکتریکی تولید میکنند. این سیگنال به شکل یک اثر پیکسلی در دوربین بر جای میماند. برنامه DECO بهگونهای طراحی شده است که در هرچند ثانیه، یک تصویر از دوربین تهیه کرده و آن را برای یافتن هرگونه اثر پیکسلی، اسکن میکند. در صورت یافتن اثر پیکسلی، تصویر ذخیره و توسط برنامه data logger ثبت میشود.
ارسال نظر