گزارشی از مرکز آموزشی مخفی اپل
اسرار دانشگاه اپل برملا شد
سه نفر از کارکنان اپل که نامشان افشا نشده برای اولین بار اسراری را در مورد مرکز آموزشی مخفی شرکت اپل برای آموزش کارمندانش برملا کردهاند. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از نیویورک تایمز، معمولا دورههای آموزشی این دانشگاه بهطور ضمن خدمت برگزار شده و یکساله هستند. استادان این دانشگاه نیز همگی از افراد برجسته وصاحبنظر در حوزه کاری خود بوده و دورههای متنوعی را در سطوح و دانشکدههای مختلف برگزار میکنند.
هدف اصلی از برگزاری این دورهها آشنایی با فرهنگ کاری شرکت اپل است که توسط استیو جابز بنیانگذار و مدیرعامل فوت شده این شرکت ترسیم شده است.
سه نفر از کارکنان اپل که نامشان افشا نشده برای اولین بار اسراری را در مورد مرکز آموزشی مخفی شرکت اپل برای آموزش کارمندانش برملا کردهاند. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از نیویورک تایمز، معمولا دورههای آموزشی این دانشگاه بهطور ضمن خدمت برگزار شده و یکساله هستند. استادان این دانشگاه نیز همگی از افراد برجسته وصاحبنظر در حوزه کاری خود بوده و دورههای متنوعی را در سطوح و دانشکدههای مختلف برگزار میکنند.
هدف اصلی از برگزاری این دورهها آشنایی با فرهنگ کاری شرکت اپل است که توسط استیو جابز بنیانگذار و مدیرعامل فوت شده این شرکت ترسیم شده است. استادان این شرکت در کلاسهای خود بر لزوم سادگی طراحی محصولات این شرکت تاکید کرده و کار خود را با پیکاسو مقایسه میکنند، زیرا به گفته آنان پیکاسو هم با حذف جزئیات زائد آثار هنری ارزشمندی خلق کرده است.
به گفته این کارمندان استیو جابز با تاسیس این دانشگاه اسرارآمیز تلاش داشته ضمن آشنا کردن کارمندانش با فرهنگ کسب و کار در شرکت اپل، آنها را با تاریخچه شرکت و بهویژه نحوه رشد و چگونگی تحول آن آشنا کند. اگرچه به ظاهر طی کردن این دورهها اجباری نیستند، اما کمتر پیش میآید که فردی به شرکت اپل بپیوندد و در این دورههای آموزشی شرکت نکند.
اگرچه بسیاری از شرکتها چنین دورههای آموزشی را برای کارکنان خود برگزار میکنند، اما مدل اختصاصی اپل در این حوزه مثل همیشه توجهات را به خود جلب کرده است. دورههای مذکور با مخفی کاری فراوان برگزار میشود و کمتر محتوای مکتوبی در مورد آن وجود دارد. به کارمندان اپل گفته میشود که حتی در داخل شرکت هم در مورد این دورهها اظهارنظر نکنند و تاکنون هیچ تصویری از این کلاسها بهطور عمومی منتشر نشده است. همچنین سخنگویان اپل تا به حال بارها تقاضا برای مصاحبه در این زمینه و حتی معرفی استادان را رد کردهاند.
سه کارمند اپل که حاضر به مصاحبه در این زمینه شدهاند کلاسهای یاد شده را تجسم عینی شرکت اپل دانسته و معتقدند با حضور در آنها نگاه جدیدی به جهان برای افراد به وجود میآید. این کلاسها هم مانند محصولات اپل به دقت طراحی و برنامهریزی شدهاند و نحوه ارائه مطالب در آنها هم منحصربهفرد و همراه با جزئیات فراوان است.
یکی از کارکنان اپل در این مورد گفته است: حتی کاغذ توالت بهکار گرفته شده در دستشوییهای این دانشگاه هم بسیار جالب و منحصربهفرد است. این شرکت شاید تنها شرکت بزرگ و مشهور فناوری باشد که دورههای آموزشی خود را به مدت یک سال و در داخل اپل برگزار میکند. کارکنان این دانشگاه هم تمام وقت بوده و دورههای آموزشی را به دقت طراحی و اجرا میکنند.
برخی از استادان این دانشگاه از دیگر دانشگاههای مشهور مانند ییل، هاروارد، دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، استنفورد و ام آی تی بوده و برخی در کنار حضور در این دانشگاه در دیگر دانشگاهها هم به تدریس خود ادامه میدهند. مغز متفکر این برنامههای آموزشی جوئل پودولنی است که قبلا رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه ییل بوده است. وی در سال ۲۰۰۸ از سوی استیو جابز به این منظور انتخاب شد و تاکنون هم موقعیت خود را حفظ کرده است.
این دانشگاه دارای یک وب سایت هم هست که البته فقط توسط استادان و دانشجویان قابل دسترسی است. کارمندان در این وبسایت در دورههای مرتبط با موقعیت شغلی و سوابق خود ثبتنام میکنند. بهعنوان مثال مدیران ارشد حتما باید در کلاسهایی شرکت کنند که به آنها میآموزد چگونه باید کارکنان شرکتهای خریداری شده توسط اپل را با این شرکت سازگار کنند و چگونه باید از منابع و استعدادهای آنها بهره بگیرند. ممکن است این شرکت برای کارکنان برخی شرکتهای تازه خریداری شده دورههای خاص برگزار کند. چنانچه این کار در مورد شرکت بیتس رخ داد. همچنین مدیران ارشد این شرکت هم در دورههای یاد شده حضور یافتند. برخی از این دورهها در مورد موارد خاص یا به اصطلاح Case studyها بوده و بهعنوان مثال توضیح میدهند که اپل چگونه تصمیمات مهم تجاری خود را اتخاذ میکند. کلاسهای این دورهها در یکی از محوطههای ساختمانی اپل در بخشی که به City Center مشهور است برگزار میشود. مراجعان به این بخش تصور میکنند در آنجا روی یکی از محصولات اپل کار میشود، اما واقعیت آن است که در این بخش صرفا مباحث آموزشی مطرح میشوند. کلاسهای درس بسیار روشن و تمیز بوده و طراحی آنها ذوزنقهای شکل است. صندلیهای ردیفهای آخر هم بالاتر از صندلیهای جلویی است تا همه بتوانند به خوبی استاد را ببینند. گاهی این کلاسها در دفاتر اپل در دیگر کشورها مانند چین برگزار میشوند و استادان هم برای تدریس به این کشورها مسافرت میکنند.
رندی دلسون یکی از متخصصان انیمیشن شرکت پیکسار که توسط استیو جابز و برخی همکارانش تاسیس شده ازجمله استادان واحد درسی به نام برقراری ارتباط در شرکت اپل است. این دوره در سطوح مختلف برگزار شده و در آن تنها برقراری ارتباط آموزش داده میشود. هدف از این کار صرفا ارتقای ابتکارعملهای مربوط به ساخت محصولات نیست و تلاش میشود نحوه به اشتراکگذاری ایدهها با همکاران و بازاریابی محصولات هم آموزش داده شود.
نام دوره دیگری که در این شرکت برگزار میشود، این است: آنچه که اپل را اپل کرد. آقای نلسون مدرس این دوره اسلایدی از کنترل از راهدور گوگل تی وی را نمایش میدهد. این کنترل از راه دور ۷۸ دکمه دارد. سپس وی عکسی از کنترل از راه دور اپل تیوی را نشان میدهد که یک تکه فلز با تنها سه دکمه است. او میپرسد: چطور شد که طراحان اپل تصمیم گرفتند این ابزار فقط سه دکمه داشته باشد؟ آنها به موضوع فکر کردند و به این نتیجه رسیدند که این دستگاه فقط سه دکمه لازم دارد. دکمهای برای پخش و نگه داشتن ویدئو، دکمهای برای انتخاب چیزی برای نمایش و دکمهای دیگر برای رفتن به منوی اصلی.
لذا کنترل از راه دور گوگل یک ضدمثال است. علت وجود دکمههای زیاد در این وسیله آن است که طراحان و مهندسان گوگل هر یک هرآنچه که میخواستهاند را در طراحی خود گنجاندهاند، اما طراحان اپل صرفا هرچه ضروری بوده را در نظر گرفتهاند.
نام یکی دیگر از این دورهها «بهترین چیزها» است. نام این دوره برگرفته از یکی از تکیه کلامهای استیو جابز است. هدف از برگزاری این دوره آن است که کارکنان اپل به خاطر داشته باشند صرفا بهترین چیزها را در محیط اطراف خود قرار داده و بهکار بگیرند. بهعنوان مثال با افراد بااستعداد معاشرت کنند و از مواد باکیفیت استفاده کنند تا بهترین کار را ارائه دهند.
ارسال نظر