دو شرکت بزرگ و شناخته شده WPP و Millward Brown که تخصص ویژه‌ای در زمینه تبلیغات و رتبه‌بندی برندهای تجاری دارند، فهرستی از معتبرترین و سودآورترین برندهای تجاری جهان ارائه کرده‌اند که در صدر آن اپل، گوگل و آی.بی.ام خودنمایی می‌کنند. در این گزارش ارزش برند اپل بیش از 185 میلیارد دلار برآورد شده است. اپل که در میان برندهای تجاری به‌عنوان یک شرکت فناورانه به حساب می‌آید، در سال 2012 نیز به‌عنوان با ارزش‌ترین شرکت تجاری جهان شناخته شده بود. این شرکت درحالی رتبه نخست فهرست را به خود اختصاص داده است که به‌عنوان یک شرکت متخصص و پیشرو در عرصه طراحی و تولید تلفن‌های همراه هوشمند همواره رقبای زیادی نظیر نوکیا و سامسونگ را در کنار خود احساس کرده است.
آمارها نشان می‌دهد، این شرکت‌ها به سرعت سهم قابل توجهی از بازارهای جهانی را به خود اختصاص می‌دهند که این نکته می‌تواند زنگ خطر جدی برای اپل و مدیران آن باشد.


گوگل در رتبه دوم مشهورترین برندها
پس از اپل، گوگل به‌عنوان با ارزش‌ترین برند تجاری جهان شناخته می‌شود. آمارهای رسمی نشان می‌دهد که ارزش این برند بیش از ۱۱۴ میلیارد دلار است. نکته جالب توجه این است که گوگل در سال گذشته رتبه سوم این فهرست را در اختیار داشت اما اکنون با یک پله صعود در رتبه دوم باارزش‌ترین برندهای تجاری جهان قرار گرفته است. به گزارش خبرگزاری مهر، این موتور جست‌وجوگر با به‌روزرسانی‌های جدیدی که در پست الکترونیکی خود صورت داده بار دیگر مورد توجه کاربران اینترنتی قرار گرفته است.


IBM در رتبه سوم
اما درحالی که گوگل در مقایسه با سال گذشته در فهرست برترین برندهای تجاری دنیا یک پله صعود داشته است برند مطرحی همچون آی.بی.ام با یک پله نزول در جایگاه سوم قرار گرفته است. در حال حاضر ارزش این برند حدود 113 میلیارد دلار برآورد شده است. از آی.بی.ام به‌عنوان «غول قدیمی فناوری» یاد می‌شود. «آبی بزرگ» (عنوانی است که برای شرکت آی.بی.ام استفاده می‌شود) این روزها پیام آور خوشحال‌‌کننده‌ای برای سهامدارانش نبوده است چرا که در سه ماه نخست سال 2013 سهامداران این شرکت سود دلچسبی از این شرکت به دست نیاوردند. در حال حاضر این برند تجاری تمرکز عمده فعالیت‌هایش را بر ارائه سرویس‌های نرم‌افزاری و محاسباتی نظیر «محاسبات ابری» متمرکز کرده است.


غول ارتباطات در رتبه پنجم
پس از مک دونالد برند شاخص AT&T به‌عنوان یکی از «غول‌های ارتباطات از راه دور جهان» با ارزشی حدود 76 میلیارد دلار همچون سال‌های اخیر به‌عنوان یکی از پربازده ترین برندهای تجاری جهان مطرح بوده است. این غول ارتباطاتی که مقر اصلی آن در دالاس آمریکا است، در زمره قدیمی‌ترین شرکت‌های ارتباطاتی جهان قرار دارد به طوری که نخستین جرقه فعالیت‌های آن به دهه 70 قرن 19 میلادی بازمی‌گردد. فعالیت گسترده در زمینه اینترنت پرسرعت، سیستم‌های ارتباطاتی بی‌سیم و وای‌فای موجب شده تا AT&T در رده شناخته شده‌ترین برندهای تجاری جهان قرار داشته باشد. این شرکت در نخستین ماه‌های سال 2008 یکی از پرشکوه‌ترین دوران‌هایش را تجربه کرد اما همزمان با آغاز بحران اقتصادی و در ادامه رکود سنگین بر بازارهای جهانی، فعالیت‌های این شرکت نیز سود سرشار گذشته را نداشت اما اکنون به نظر می‌رسد آن دوران طلایی به تدریج در حال تکرار شدن است. این برند تجاری هم اکنون در میان 50 شرکت تحسین شده آمریکا قرار دارد.


مایکروسافت در رتبه هفتم
اما درحالی که خبر می‌رسد بیل گیتس رئیس بازنشسته مایکروسافت بار دیگر در صدر ثروتمندترین افراد جهان قرار گرفته است، نتیجه ده‌ها سال تلاش وی نیز هم اکنون با ارزشی حدود 70 میلیارد دلار در رتبه هفتم باارزش‌ترین برندهای تجاری جهان قرار گرفته است. البته مایکروسافت در سال گذشته در رتبه پنجم این فهرست قرار داشت که این افت قابل توجه می‌تواند زنگ خطری برای گردانندگانش به شمار آید. کارشناسان فناوری یکی از مهم‌ترین دلایل افت مایکروسافت را جهش خیره‌کننده اپل و تاخت و تاز این رقیب در بازارهای جهانی عنوان می‌کنند. با این حال مایکروسافت برای بسیاری از سرمایه‌گذاران بین‌المللی همچنان مایکروسافت است. شاید هم همین شرایط نزولی باعث شده که ساتیا نادلا مدیرعامل تازه کار این شرکت به فکر ایجاد تغییر و تحولاتی در این شرکت بیفتد. او در یک نامه که هفته گذشته به کارمندان مایکروسافت ارسال کرده از برنامه‌های شرکت در سال جدید مالی سخن گفته است. او از تغییر شکل هسته‌ اصلی مایکروسافت صحبت کرده و اعلام کرده که تفکر کاملا متفاوتی نسبت به بالمر در پیش گرفته است.


رتبه آخر به China Mobile رسید
رتبه دهم و پایانی این فهرست در اختیار China Mobile است. این برند تجاری ارزشی حدود 55 میلیارد دلار داشته و به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین ارائه‌دهنده‌های خدمات ارتباطات از راه دور بی‌سیم در جهان فعالیت می‌کند.
China Mobile در سال ۲۰۱۲ نیز همین جایگاه را در اختیار داشت که این نکته نشان‌دهنده ثبات نسبی در فعالیت‌های این شرکت است.