حل مشکل اینترنت به 45 روز آینده  موکول شد

خبرگزاری مهر: معاون شرکت ارتباطات زیرساخت از پایان یافتن دستور یک ماهه وزیر ارتباطات برای بهبود کیفیت سرویس اینترنت خبر داد و گفت: براساس تصمیماتی که توسط بازیگران عرصه اینترنت کشور گرفته شد، مشکل سرعت و کیفیت اینترنت تا ۴۵ روز آینده رفع می‌شود. محمود واعظی در نامه‌ای، یک ماه به شرکت ارتباطات زیرساخت و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی زمان داد تا ابعاد مختلف رفع مشکلات اینترنت را شناسایی و اعلام کنند. حسن کریمی، معاون شرکت ارتباطات زیرساخت، درخصوص اجرای دستور وزیر ارتباطات گفت: پس از دریافت دستور وزیر ارتباطات، برای افزایش کیفیت سرویس اینترنت، سلسله جلساتی را با تمامی دست‌اندرکاران این حوزه اعم از شرکت‌های اینترنتی، اپراتورها و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برگزار کردیم و مسائل را از ابتدا تا انتها مورد بررسی قرار دادیم.

وی با بیان اینکه اجرای تصمیمات اتخاذ شده در جلسات، آغاز شده است، افزود: براساس تقسیم کار صورت گرفته میان زیرساخت، اپراتورها، شرکت‌های PAP و رگولاتوری، اطمینان می‌رود پس از اتمام این وظایف، به صورت ملموس و مشهود کیفیت اینترنت افزایش یابد و کاربران نیز می‌توانند به زودی این نتایج را مشاهده کنند.

وی با تاکید براینکه هنوز یک جلسه برای جمع‌بندی نهایی و تدوین گزارش عملکرد برای ارائه به وزیر ارتباطات باقی مانده است، گفت: با برنامه‌ریزی و تعامل صورت گرفته بدون نیاز به سرمایه‌گذاری سنگین، می‌توان مشکلات را تا حدودی برطرف کرد و براساس پیش‌بینی‌ها این اقدامات ظرف ۴۵ روز آینده روی کیفیت اینترنت کاربران انتهایی تاثیر بسزایی خواهد داشت.

کریمی گفت: نتایج نهایی از جلسات و برنامه‌ریزی مدنظر را ظرف ۱۰ روز آینده به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه خواهیم داد.

کریمی در خصوص رفع مشکل کندی باز شدن صفحه‌های خود گفت: برای رفع این مشکل و برای آنکه کاربران صفحات را بهتر و زودتر باز کنند، از شرکت‌های اینترنتی خواسته شده بیشتر از ۹۰ درصد از ظرفیت لینک‌های مصرفی استفاده نکنند.

وی گفت: قرار براین شد شرکت‌های اینترنتی به جای اینکه به ضریب اشتراک بپردازند و ضریب اشتراک مشترک را پایین بیاورند که هر کاربر بتواند پهنای باند متعادلی داشته باشد و کیفیت همدیگر را تحت تاثیر قرار ندهد، روی لینک‌های مصرفی خود بیشتر از ۹۰ درصد ظرفیت لینک را استفاده نکنند. کریمی با تاکید براینکه با این اقدام دیگر بحث ضریب اشتراک، شاخص مهمی نخواهد بود، افزود: اندازه‌گیری ضریب اشتراک کار سختی محسوب می‌شود و با توجه به انواع سبدهای فروش سرویس، تشخیص ضریب اشتراک به راحتی امکان‌پذیر نیست. از این رو زمانی که شرکت‌ها ضریب اشتراک را بنا به میزان مصرف مشترکانشان تعیین کنند، باعث می‌شود که ظرفیت به گونه‌ای تنظیم شود که بیشتر از ۹۰ درصد مورد استفاده قرار نگیرد؛ از طرفی به‌دلیل خاصیت تجهیزات این بخش، چنانچه در یک مسیری به بالای ۹۰ درصد ظرفیت برسد، پکت لاست شروع می‌شود. به همین دلیل از شرکت‌های اینترنتی خواسته شد بیش از ۹۰ درصد ظرفیت لینک‌ها را استفاده نکنند.

وی گفت: با کنترل ضریب اشتراک و رفع ۱۰۰ درصدی مشکل پکت لاست، شاهد تاثیر در کیفیت شبکه مشترکان انتهایی خواهیم بود.