دنیای‌اقتصاد: اگرچه در کشور ما سیستم پخش همگانی تلویزیون، در اکثر شهرهای کشور هنوز به‌صورت آنالوگ است؛ ولی با توجه به اینکه تهران تحت پوشش پخش دیجیتال قرار دارد، شاهد عرضه تلویزیون‌هایی با قابلیت پخش محتواهای دیجیتال هستیم. با توجه به این موضوع شرکت‌های تولیدکننده تلویزیون، نمونه‌هایی را به بازار عرضه کرده‌اند که به دستگاه‌های گیرنده دیجیتال داخلی مجهزند.

اما این تلویزیون‌ها معمولا قیمتی گران داشته و به همین دلیل همه علاقه‌مندان به تماشای شبکه‌های دیجیتالی قادر به خرید این تلویزیون‌ها نیستند.

به همین دلیل این دسته از کاربران به سراغ محصولات جایگزین می‌روند.

محصولاتی که شرکت‌های گوناگون واردکننده و تولیدکننده با نام دستگاه‌های گیرنده دیجیتال با برندهای متنوعی به بازار عرضه کرده‌اند.

این دستگاه‌ها اکثرا مورد تقاضای کاربران تلویزیون‌هایی که فاقد سیستم گیرنده دیجیتال داخلی هستند قرار گرفته و طی سال‌های اخیر بازاری بسیار پررونق داشته است.

به گفته فعالان بازار؛ این دستگاه‌ها به‌دلیل قیمت کمی که دارند مورد توجه اکثر گروه‌های درآمدی قرار گرفته و به همین دلیل مخاطبان زیادی دارند. به گفته آنها، برندهای فراسو، ایکس‌ویژن، دنای، مارشال، شاتل تک، سیم ویو، سما، انرژی سیستم، دیجی باکس، ویونا و... از برندهای شناخته شده در بازار گیرنده‌های دیجیتال هستند که بسته به برند و قابلیت‌های فنی که دارند با قیمت‌های گوناگونی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان و حتی بیشتر به بازار عرضه می‌شوند.

محمد شکوری یکی از فعالان بازار این کالا در این مورد می‌گوید: در بین برندهای موجود در بازار ایکس‌ویژن، مارشال و فراسو فروش بالاتری دارند و سایر برندها در رده‌های بعدی فروش در بازار قرار دارند.

همچنین بر اساس اعلام باشگاه فعالان آی‌سی‌تی؛ در میان برندهای گوناگون ایکس ویژن با کسب ۹/۳۳ درصد در رده نخست محبوب‌های بازار ایستاده است و پس از آن فراسو با کسب ۵/۱۹ درصد در رتبه دوم محبوب‌های بازار گیرنده‌های دیجیتال ایستاده است.

در رتبه سوم هم دنای با کسب سهم محبوبیت ۴/۱۸ درصد ایستاده است.

مارشال هم با کسب ۹/۱۴ درصد از سهم محبوبیت بازار گیرنده‌های دیجیتال در رتبه چهارم محبوب‌های بازار ایستاده است.

سایر برندها هم ۱۳ درصد از میزان محبوبیت بازار گیرنده‌های دیجیتال را به خود اختصاص داده‌اند.به گفته فعالان بازار؛ اکثر محصولات این برندها از لحاظ قابلیت‌های فنی در یک حد بوده و از لحاظ قیمت نیز تقریبا در یک رده قیمتی هستند، اما برخی از این دستگاه‌ها امکاناتی نظیر قابلیت ضبط برنامه‌های تلویزیونی با کیفیت HD، قابلیت پخش برنامه‌های تلویزیونی با کیفیت بالا، تجهیز به خروجی و ورودی‌های خاص و… دارند که دیگر دستگاه‌ها فاقد این ویژگی‌ها هستند.

به‌طور کلی گیرنده‌های دیجیتال در نوع عملکرد با هم هیچ تفاوتی ندارند و تنها تفاوت آنها نوع امکانات به‌کار رفته در آنها است که بسته به نوع امکاناتشان قیمت‌شان هم متفاوت خواهد بود.

پس نباید فکر کرد لزوما گیرنده‌های گران‌تر کارآیی بهتری دارند. توجه داشته باشید که دستگاهی که خریداری می‌کنید مورد تایید نماینده سازمان صدا و سیما (تکتا) باشد؛ زیرا فقط دستگاه‌های مورد تایید در صورت تغییر در سیستم پخش می‌توانند تغییرات را پشتیبانی کنند. دستگاه‌های مورد تایید این سازمان دارای هولوگرام مخصوص تکا هستند.

محبوبیت‌ ایرانی‌ها در بازار گیرنده‌های دیجیتال