«رفاهی»، نهمین سایت پربیننده ایران
شاید کمتر کسی تصور می‌کرد یک سایت اینترنتی دولتی خیلی زود جای خود را به‌عنوان یکی از پربیننده‌ترین سایت‌های اینترنتی باز کند، اما حجم انبوه مراجعان متقاضی یارانه به سایت رفاهی آن را خیلی زود به‌عنوان یکی از ده سایت پربیننده ایرانی معرفی کرد.
ترافیک بالای سایت رفاهی به نوشته سایت «ایسنا» چیزی در حدود ۲۵ هزار مراجعه در ثانیه است و گفته می‌شود تنها پس از چهار روز فعالیت جزو ۲۵ سایت پرترافیک ایران قرار گرفت.
گزارش‌های الکسا، نشان می‌دهد سایت رفاهی بعد از پایان ثبت‌نام‌ها در رتبه ۱۳ پربیننده‌ترین سایت‌های ایران است و هیچ بعید نبود اگر ثبت‌نام‌ها ادامه داشت رتبه این سایت بالاتر از این (رده نهم) قرار می‌گرفت.
سایت الکسا یکی از زیرمجموعه‌های شرکت آمازون است. این سایت به‌عنوان یک منبع مفید از داده‌های وبگاه‌های اینترنتی شناخته می‌شود و می‌توان گفت امتیاز الکسا بعد از پیج رنک گوگل، به‌دلیل دید آماری که به مدیران سایت‌ها می‌دهد از اهمیت بالایی برخوردار است. هنگامی که سری به این سایت می‌زنیم در لیست سایت‌های پربازدید در ایران، ۱۰ سایت بیشتر از همه خودنمایی می‌کنند که در زیر به آنها اشاره می‌کنیم:
۱۰- آپارات
سایت آپارات در رتبه دهم به چشم می‌خورد. این درگاه که شبیه‌سازی شده یک یوتیوب ایرانی است امکانات ویدئویی را به کاربرانش ارائه می‌دهد. بعضی از سرورهای این سایت در داخل کشور قرار دارند به همین دلیل سرعت استفاده از این درگاه در مقایسه با نمونه‌های مشابه بالاتر است. رتبه آپارات در دنیا ۷۴۸ است و همین موضوع از استقبال ایرانی‌ها از چنین سرویسی خبر می‌دهد.
۹- سایت رفاهی
با بررسی نمودار درگاه رفاهی در الکسا، به یاد تابع سینوسی می‌افتیم چراکه آمار بازدید از آن وابسته به عواملی مثل اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها بوده است. رتبه این سایت در زمان اجرای فاز اول طرح هدفمندی یارانه‌ها در سطح جهانی به زیر ۱۰۰۰ و بعد از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها به زیر ۷۰۰ رسید اما در حال حاضر رتبه این سایت در دنیا ۲۴۴۶ و در ایران رتبه ۹ را به خود اختصاص داده است. به‌طور میانگین افراد روزانه ۱۴ دقیقه و ۱۳ ثانیه در این سایت به سر می‌برند. با توجه به نموداری که در سایت الکسا به تصویر کشیده شده بعد از اجرای فاز دوم هدفمندی بازدید از سایت رفاهی با شیب تندی در حال سقوط است.
۸- ویکی پدیا
دانشنامه آزاد ویکی پدیا در این آمار رتبه هشتم را به خود اختصاص داده است. این دانشنامه اینترنتی بیش از ۲۸۰ زبان دنیا را پوشش می‌دهد که با همکاری افراد داوطلب نوشته می‌شود. هر کس که به اینترنت دسترسی داشته باشد می‌تواند مقاله‌های این درگاه را ویرایش کند و به آن دسترسی داشته باشد. رتبه ویکی پدیا در ایران هشتم و در دنیا ششم بوده که چندان دور از ذهن نیست.
۷- میهن بلاگ
یک ارائه‌دهنده سرویس وبلاگ‌نویسی در کشور است. کاربران بعد از عضو شدن در این سایت می‌توانند یک صفحه وبلاگ برای خود درست کنند. این سایت در سطح جهانی رتبه ۵۷۳ و در ایران رتبه هفتم را به خود اختصاص داده است. این سرویس‌دهنده فعالیت خود را از تاریخ ۲۵ آبان سال ۱۳۸۴ آغاز کرد.
۶- فیس نما
یک شبکه‌ اجتماعی ایرانی است که شباهت بسیار زیادی با فیس‌بوک دارد. درحقیقت می‌توان گفت نسخه ایرانی فیس‌بوک همان فیس نما است. سرورهای این شبکه اجتماعی مانند آپارات در داخل کشور هستند. این شبکه اجتماعی در دنیا رتبه ۵۹۶ و در ایران رتبه ششم را به خود اختصاص داده است. طبق آماری که الکسا منتشر کرده اکثر افرادی که در فیس‌نما فعالیت دارند یا تحصیلات خاصی ندارند یا تا دبیرستان آموزش دیده‌اند.
۵-Ask
یک موتور جست‌وجوی خارجی که معمولا روی بسیاری از تولبارهای خارجی در نظر گرفته شده و بعد از نصب این تولبارها تبدیل به صفحه اول کاربر می‌شود. جالب اینجا است که رتبه Ask در ایران بالاتر از رتبه ۳۶ این موتور جست‌وجو در آمریکا است. این موضوع به این معنی است که اکثر کاربران ایرانی از تولبارهای اینترنتی استفاده می‌کنند. Ask در دنیا رتبه ۳۶ و در ایران رتبه ۶ را به خود اختصاص داده است.
۴- ورزش سه
رتبه چهارم جدول الکسا در ایران به ورزش سه اختصاص داده شده است. این سایت در ابتدا با عنوان فوتبال ۳ آغاز به‌کار کرد و سپس نام خود را به ورزش ۳ تغییر داد؛ پخش نتایج زنده، نتایج لیگ‌های ورزشی و سرویس ویدئو و قرار دادن اخبار تازه ورزشی از جمله فعالیت‌های این وب‌گاه هستند. رتبه ورزش ۳ در بین سایت‌های خارجی ۳۱۷ است.
۳-Yahoo
یکی از پرطرفدارترین سرویس‌های اینترنتی که در ایران به‌دلیل سرویس ایمیل و صفحه اجتماعی ۳۶۰ خود که بعدها جمع شد، شناخته شده است. البته می‌توان گفت با آمدن جی‌میل و افت کیفیت سرویس میل یاهو بسیاری از کاربران این درگاه را به حال خود رها کرده‌اند. به هرحال یاهو در سطح جهانی رتبه چهارم و در ایران رتبه سوم را از آن خود ساخته است.
۲- بلاگفا
بزرگ‌ترین سیستم ارائه‌دهنده وبلاگ به پارسی زبانان است. این سایت فعالیت خود را از ۱۶ آذر سال ۱۳۸۳ آغاز کرد. در بین سایر ارائه‌دهندگان سیستم بلاگینگ در کشور، بلاگفا اولین سایتی است که مجهز به پروتکل امن https شده است. شاید بتوان شهرت بلاگفا را با سادگی استفاده از سرویس‌های این درگاه مرتبط دانست. به هرحال بلاگفا در دنیا رتبه ۱۴۴ و در ایران رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
۱-Google
باز هم مثل همیشه، غول قدرتمند گوگل در این زمینه مانند رتبه جهانی خود در ایران هم اول شده است. عامل اصلی موفقیت گوگل در ایران را می‌توان با سرعت و کیفیت سرویس‌های این سایت خارجی مرتبط دانست. به علاوه ارائه خدمات مختلف سبب شده که بسیاری پیوند عمیقی با گوگل برقرار کنند.