افزایش ضرر اقتصاد جهانی از نبود امنیت سایبری
خبرگزاری مهر- ناکامی در بهبود امنیت سایبری می‌تواند هزینه سرسام‌آور 3 تریلیون دلاری روی دست اقتصاد جهان بگذارد، چرا که مقررات جدید و راهبردها برای مقابله با حملات ویرانگر می‌تواند ابتکارات در این عرصه را از بین ببرد.
بر اساس گزارش منتشر شده توسط انجمن اقتصاد جهانیWEF با همکاری شرکت مشاوره جهانی McKinsey & Company، گسترش اخبار اخیر در مورد حملات سایبری، باید هشداری به مدیران شرکت‌ها در حفاظت از اطلاعات و عملیات‌های آنلاین خود تلقی شود.
این گزارش که با عنوان «خطر و مسوولیت در دنیای بسیار مرتبط» منتشر شده است، هشدار می‌دهد که اگر تقویت ظرفیت‌های تشخیص چنین فعالیت‌های خرابکارانه‌ای با شکست روبه‌رو شود، شاهد افزایش حملات سایبری خواهیم بود.
گرایش‌های عمده فناوری، از جمله تجزیه و تحلیل گسترده، محاسبات ابری و داده‌های بزرگ، می‌تواند بین ۶/۹ تا ۶/۲۱ تریلیون دلار ارزش در اقتصاد جهانی خلق کند. با این حال اگر ظرفیت‌های پیچیده دفاعی هکرها پیشرفت کند و در نتیجه حملات سایبری نابودکننده بیشتری روی دهد و از سوی دیگر موجی از مقررات و سیاست‌های متحد، روند ابتکارات و ابداعات فناوری اطلاعات را کُند کند، اقتصاد جهانی تا سال ۲۰۲۰، در مجموع سه تریلیون دلار خسارت خواهد دید.
موسسات بزرگ این حقایق را در زمینه پیشرفت سایبری و اتخاذ و اجرای تصمیمات موثر برای مقابله با حملات سایبری در نظر نمی‌گیرند و این گزارش می‌افزاید ظرفیت‌های مدیریت خطر سایبری در اکثر شرکت‌های بزرگ در بدو ظهور یا در مراحل توسعه است.
الن مارکوس مدیر ارشد و رئیس بخش صنایع فناوری اطلاعات و مخابرات انجمن اقتصاد جهانی می‌گوید: جهش رو به رشد خطرات سایبری در سیستم‌های اقتصادی و اجتماعی مساله‌ای نیست که بخواهیم با ساخت یک دیوار امنیت آن را تامین کنیم. وی افزود: باید بین دیگر اهدافی که خواستار ارزش آنها هستیم مانند حریم خصوصی، رشد، ابداعات و جریان آزاد کالا و داده، توازن برقرار کنیم، اما برای اتخاذ تصمیمات خوب به داده‌های بهتر نیاز داریم.