دنیای‌اقتصاد - قطع وی‌چت از سوی وزارت ICT نبود و تنها نماینده این وزارتخانه در کمیته تعیین مصادیق (فیلترینگ) مخالف مسدودسازی وی‌چت بود. این تازه‌ترین اظهار نظر یک مقام دولتی درباره فیلترینگ یک مسنجر نه چندان مطرح (در عرصه تکنولوژی) به نام وی‌چت است.
محمود خسروی مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت که عملیات فنی فیلترینگ را برعهده دارد، دیروز در جلسه‌ای با حضور خبرنگاران بحث اصلی خود را به موضوع وی‌چت و نحوه فیلترینگ آن اختصاص داد. او گفت: روز پنج‌شنبه از سوی کمیته تعیین مصادیق دستوری به این شرکت ابلاغ شده تا درباره فیلترینگ وی‌چت
اعمال شود.
خسروی ضمن اشاره به اینکه این شرکت به طور سرخود اقدام به فیلترینگ نمی‌کند و صرفا بر اساس دستوراتی که به آن داده می‌شود این‌کار را انجام می‌دهد، گفت که تنها عضو این وزارتخانه با فیلترینگ وی‌چت مخالف بود، اما بنا اظهار وی سایر اعضای این کمیته موافق با این تصمیم بوده‌اند و مبنای این عمل هم برخی تحلیل‌های فرهنگی و اجتماعی بوده است.
صحبت‌های وی درحالی مطرح می‌شود که به جز نماینده وزارت ارتباطات از وزارتخانه‌های علوم و تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت دادگستری، وزارت اطلاعات و آموزش و پرورش نیز از سوی دولت در این کمیته عضویت دارند که مشخص نیست در جریان فیلترینگ وی‌چت سایر نمایندگان دولت چه موضعی اتخاذ کرده‌اند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از مهم‌ترین موافقان بازگشایی فیس‌بوک طی ماه‌های اخیر از سوی دولت بوده و وزارت ارتباطات نیز در این مدت روی ناکارآمدی سیستم فیلترینگ فعلی و روش‌های مسدود سازی سایت‌های اینترنتی (به‌خصوص سایت‌های علمی) دست گذاشته‌اند.
محمود خسروی همچنین در این جلسه بازگوکننده سیاست دولت روحانی در مورد شبکه‌های اجتماعی و اینترنت بود و گفت: این شبکه‌ها و امکانات می‌توانند یک فرصت هم باشند و در آنها برای بیان مسایل فرهنگی عمل شود به همین دلیل شاید اگر در داخل کشور محتوای مناسبی تولید شود، حتی می‌توان از این شبکه‌ها در جهت توسعه فرهنگی بهره گرفت.
این شاید برای نخستین بار است یک مقام شرکت زیرساخت به طور ضمنی به انتقاد از فیلترینگ می‌پردازد. شبکه‌های اجتماعی و نحوه سیاست‌های مربوط به برخورد با آن یکی از چالش‌های اصلی دولت روحانی در مواجهه با وعده‌هایی است که وی و یارانش قبل و بعد از انتخابات داده‌اند.