آگاهی و قیمت؛ دو فاکتور اصلی خرید
افزایش تقاضا برای خرید تلویزیونهای هوشمند
دنیایاقتصاد- تکولوژی به سرعت در حال رشد و پیشرفت است و به تدریج نفوذ آن در زندگی و امور روزمره افراد هم بیشتر میشود. با این اوصاف است که هر قدر میزان آشنایی و آگاهی افراد از ابزارها و تکنولوژیهای جدید بیشتر میشود، میزان تمایل به خرید و تهیه آنها و در نهایت استفاده از آنها هم افزایش پیدا میکند. در حالی که زمانی جعبههای جادویی همان تلویزیونهای بزرگ و حجیم با قابها و پایههای چوبی بودند و تصاویر در آنها با رنگهای واقعی بسیار فاصله داشت، حالا تلویزیونهای سهبعدی تصاویر را درست به صورت حقیقی و ملموستر به نمایش میگذارند و انواع هوشمند این جعبههای جادویی هم امکانات گسترده و مختلفی را در اختیار کاربرانشان قرار میدهند.
دنیایاقتصاد- تکولوژی به سرعت در حال رشد و پیشرفت است و به تدریج نفوذ آن در زندگی و امور روزمره افراد هم بیشتر میشود. با این اوصاف است که هر قدر میزان آشنایی و آگاهی افراد از ابزارها و تکنولوژیهای جدید بیشتر میشود، میزان تمایل به خرید و تهیه آنها و در نهایت استفاده از آنها هم افزایش پیدا میکند.
در حالی که زمانی جعبههای جادویی همان تلویزیونهای بزرگ و حجیم با قابها و پایههای چوبی بودند و تصاویر در آنها با رنگهای واقعی بسیار فاصله داشت، حالا تلویزیونهای سهبعدی تصاویر را درست به صورت حقیقی و ملموستر به نمایش میگذارند و انواع هوشمند این جعبههای جادویی هم امکانات گسترده و مختلفی را در اختیار کاربرانشان قرار میدهند. با این حال اما خبر بد این روزها این است که در بازار ایالات متحده آمریکا که معمولا مصرفکنندگان آگاهی زیادی درباره تکنولوژیهای جدید دارند، سه چهارم مصرف کنندگان تمایل زیادی به خرید تلویزیونهای هوشمند در یک سال آینده نشان ندادهاند. این موضوع به دنبال انتشار نتایج یک تحقیق انجام شده توسط موسسه IHS iSuppli مشخص شده است.
حالا اما، خبرهای خوبی هم وجود دارد که نشان میدهند تقاضا برای خرید تلویزیونهای هوشمند در حال افزایش است و این به خاطر آن است که میزان آگاهی مردم نسبت به این محصولات بیشتر میشود تا این تلویزیونهای هوشمند شانس موفقیت بیشتری در بازار داشته باشند. در واقع این موضوع نشان میدهد تنها با کمی آگاهی دادن به مصرفکنندگان درباره محصولات جدید و قابلیتها و کاربردهای آنها، میتوان شاهد افزایش تمایل افراد به خرید این محصولات بود.
با این اوصاف است که حالا با افزایش سطح آگاهی و آشنایی مصرفکنندگان آمریکایی با تلویزیونهای هوشمند و کاربردهای آنها، میزان تمایل آنها به خرید این تلویزیونها هم در حال افزایش است. با این حال اما در حال حاضر همچنان بیشتر مردم ترجیح میدهند از همان تلویزیونهای قدیمی و قبلی خودشان استفاده کنند که انتظار میرود تعداد این افراد به تدریج کمتر شود.
این تحقیق نشان میدهد در میان مصرفکنندگانی که اطلاعاتی درباره کاربردهای تلویزیونهای هوشمند ندارند، میزان تمایل به خرید این محصولات تنها هفت درصد بوده است، در حالی که در میان آنهایی که با این تلویزیونها و قابلیتهایشان آشنا هستند، بیش از ۳۰ درصد اعلام کردهاند که تا یک سال آینده اقدام به خرید یکی از انواع این تلویزیونها خواهند کرد.
تلویزیونهای هوشمند تمرکز زیادی بر مواردی مانند تعامل آنلاین، تلویزیون اینترنتی، شبکههای مجازی خانگی و دسترسی به محتوای
چند رسانهای به روز به صورت آنلاین دارند؛ قابلیتها و امکاناتی که در تلویزیونهای قدیمیتر وجود ندارند. درست مانند موبایلهای هوشمند که سیستمعاملها را با انواع اپلیکیشنها و برنامههای کاربردی ترکیب کردند و امکانات مختلفی را در اختیار کاربرانشان قرار دادند، تلویزیونهای هوشمند هم امکان دسترسی به تمام امکانات اینترنتی را از طریق یک تلویزیون در اختیار کاربرانشان قرار میدهند.
کاربران باهوش و آگاه
در میان آن دسته از کاربرانی که در حال حاضر یک تلویزیون هوشمند دارند، تقریبا ۹۰ درصد از طریق این تلویزیونها به اینترنت دسترسی دارند و ۸۰ درصد آنها از این تلویزیونها برای دسترسی به سرویسهایی مانند Netflix، Amazon و Instant استفاده میکنند. این نشان میدهد که سرویسهای ویدئویی آنلاین در میان کاربران تلویزیونهای هوشمند بسیار محبوب و پرطرفدارند.
این تحقیق همچنین نشان میدهد که ۷۵ درصد از کاربران تلویزیونهای هوشمند یک موبایل هوشمند هم دارند و ۶۵ درصد آنها یک تبلت هم دارند که به این ترتیب یک فرصت برای استفاده آنها از یک صفحه نمایش ثانویه و البته بزرگ را برای مرور محتواهای مختلف، به اشتراکگذاری و تماشای آنها را فراهم میآورد.
فشار قیمتی
یکی دیگر از عوامل مهمی که بر میزان خرید مصرفکنندگان تاثیر میگذارد، قیمت است. در حالی که اغلب مصرفکنندگان به خرید تلویزیونهایی با نمایشگرهای بزرگتر تمایل دارند، اما قیمت بالای آنها باعث میشود قدرت خرید این افراد هم کمتر بشود.
موسسه iSuppli در سال ۲۰۱۲ تحقیقی در این زمینه انجام داد که نشان میداد اندازه صفحه نمایش مهمتر عامل برای خرید تلویزیونها است و بیش از ۵۰درصد افراد اعلام کرده بودند که اندازه صفحه نمایش مهمترین فاکتور خرید آنها است.
این در حالی است که در سال ۲۰۱۳ قیمت به عنوان مهمترین فاکتور خرید بر اندازه بزرگتر صفحه نمایش غلبه کرد. نه تلویزیونهای هوشمند، نه تلویزیونهای سه بعدی برای خریداران در طول دو سال گذشته انگیزه خرید ایجاد نکردهاند.
در مقابل تلویزیونهای مبتنی بر تکنولوژی LED که قیمت ارزانتری دارند، بیشترین میزان تقاضا و فروش را در بازار داشتهاند. در این میان تلویزیونهای هوشمند به خاطر آنکه قیمت گرانتری نسبت به تلویزیونهای سهبعدی دارند، میزان فروش کمتری هم دارند. این در حالی است که بسیاری از مصرف کنندگان اعلام کردهاند که کیفیت و واقعیتر بودن تصویر برای آنها اهمیت بیشتری از دسترسی به اینترنت از طریق تلویزیون دارد.
ارسال نظر