دنیای‌اقتصاد- روز دوشنبه طی یک نشست خبری،‌ کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران به بررسی مشکلات اینترنت و مطالبات بخش خصوصی در این حوزه پرداخت.
در این نشست آزاده داننده، رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، با اشاره به اینکه اینترنت، پرچالش‌ترین حوزه فناوری اطلاعات است، گفت: برخلاف سایر شاخه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، تک تک افراد جامعه به نوعی با اینترنت درگیر هستند و مطالباتی در این حوزه دارند.
داننده با توضیح نقش سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در رابطه با اینترنت و مسائل آن ادامه داد: رویکرد ما در سازمان به عنوان تریبون صنفICT، درارتباط با دستگاه‌های متولی اینترنت، تعامل بوده و تلاش کردیم مسائل و مشکلات موجود را مطرح و پیگیری ‌کنیم.
در ادامه این نشست، محمودرضا خادمی، عضو کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، به تشریح مطالبات بخش خصوصی حوزه اینترنت پرداخت و از دولت یازدهم خواستار رفع مشکلات موجود شد.
خادمی درخصوص این مطالبات گفت: رفع انحصار تامین و توزیع پهنای باند اینترنت، رفع محدودیت سرعت ۱۲۸ کیلوبیتی اینترنت، رفع انحصار سیم مسی، اصلاح پروانه‌های فعالیت در این بخش، شفاف‌سازی شاخص‌ها و آمارهای توسعه و رفع مشکلات نصب دکل‌های اینترنت بی‌سیم از مهم‌ترین مشکلات موجود در این حوزه هستند.
خادمی با اشاره به درخواست رفع انحصار تامین و توزیع پهنای باند اینترنت گفت: از سال ۸۵ به بعد که انحصار پهنای باند به شرکت زیرساخت داده شد، همواره نسبت به این موضوع اعتراض داشتیم و این انحصار باعث شد جلوی توسعه و پیشرفت شرکت‌های اینترنت گرفته شود.
او با تاکید براینکه رفع انحصار تامین و توزیع پهنای باند، منجر به ایجاد بازار رقابتی و توسعه این بخش می‌شود، ادامه داد: رفع این انحصار، یک انتظار ملی است تا شرکت‌های خصوصی هم بتوانند با نظارت و حفظ حق حاکمیت در دروازه‌های بین‌المللی، پهنای باند را تامین کنند. امیدواریم دولت به این موضوع به صورت جدی بپردازد.
عضو کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران درخصوص انحصار سیم‌های مسی از سوی مخابرات و درخواست برای رفع آن گفت: انحصاری که در سیم‌های مسی شرکت مخابرات وجود دارد، مشکلاتی را برای ارائه دهندگان اینترنت به وجود آورده است.
خادمی خواستار پایان یافتن و اصلاح ساختار انحصار سیم مسی در کشور شد تا سرویس دهندگان اینترنتی بتوانند سرویس مناسب ارائه کنند.
او درتشریح خواسته شرکت‌های اینترنتی در رفع محدودیت ۱۲۸ کیلوبیت و بالا‌بردن کف سرعت افزود: از میان برداشتن این محدودیت در پهنای باند باعث توسعه و پیشرفت در تمامی حوزه‌ها خواهد شد.