صلیب سرخ جهانی می‌گوید کشورهای فقیری که به وسایل مدرن ارتباطی دسترسی ندارند، در زمان بروز سوانح بیشتر در معرض خطر هستند.پژوهشی تازه حاکی از آن است که ابزار دیجیتال امروزین، از جمله تلفن‌های همراه هوشمند، فیس بوک و توییتر، هنگام وقوع سوانح طبیعی جان انسان‌ها را نجات می‌دهند.
به گزارش «ایتنا»، فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر که گزارش تازه خود را از سوانح سال ۲۰۱۳ منتشر کرده، استنتاج کرده‌اند که کشورهای فقیر که مردمشان به فناوری روز دسترسی چندانی ندارند، از این روی، بیشتر در معرض آسیب هستند.
سرمد الفساج، کارشناس فناوری صلیب سرخ می‌گوید: کشورهایی که بیشتر در معرض خطر سوانح طبیعی قرار دارند، دقیقا همان‌ها هستند که فقیرترین کشورهای جهانند و مشکل آنها برای دسترسی به وسایل مدرن ارتباطی، سبب تشدید آسیب‌پذیری‌شان در برابر سوانح و حوادث می‌شود.
اتحادیه بین‌المللی ارتباطات با انتشار آماری تازه بر میزان این فاصله میان کشورهای در حال توسعه یا کمتر توسعه یافته با کشورهای توسعه یافته صحه می‌گذارد.
این آمار حاکی از آن است که تنها ۳۱ درصد مردم در کشورهای در حال توسعه به اینترنت دسترسی دارند، حال آنکه در کشورهای توسعه‌یافته، این رقم ۷۷ درصد است.
به گزارش صدای آمریکا، این گزارش همچنین به بررسی اطلاعات مربوط به خسارات ناشی از سوانح طی سال ۲۰۱۲ می پردازد.
سال اخیر، طی دهه گذشته کمترین شمار قربانی حوادث طبیعی را داشته، اما طی سال های اخیر، به لحاظ هزینه، رتبه پنجم را طی دهه اخیر داشته است. در این حال، دیدار و ارتباط رودررو نیز همچنان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
بر مبنای این گزارش، تنها طی سال گذشته ۱۳۹ میلیون تن از ۵۵۲ سانحه طبیعی آسیب دیده‌اند و هزینه‌ای که برای جبران خسارات ناشی از این سوانح شده ۱۵۸ میلیارد دلار بوده است.