بازخوانی تکالیف برنامه پنجم برای شبکه ملی اطلاعات
اطلاعات داخلی کشور از خارج مسیریابی نشود
طبق برنامه پنجم توسعه، شبکه ملی اطلاعات شبکهای مبتنی بر قرارداد اینترنت به همراه سوئیچ، مسیریاب و مراکز داده است که اطلاعات داخلی به هیچ وجه از طریق خارج مسیریابی نشود و ایجاد شبکه اینترانت، خصوصی و امن در آن فراهم شود. به گزارش خبرگزاری فارس، به نیمه رسیدن برنامه پنجم توسعه کشور با آغاز به کار دولت یازدهم مصادف شده و یکی از تکالیف مهم این برنامه ایجاد «شبکه ملی اطلاعات» است. اخیرا وزیر ارتباطات با انتصاباتی مجری جدید این شبکه را تعیین کرده که ورود مجریان جدید، اقدامات تازه را نوید میدهد.
طبق برنامه پنجم توسعه، شبکه ملی اطلاعات شبکهای مبتنی بر قرارداد اینترنت به همراه سوئیچ، مسیریاب و مراکز داده است که اطلاعات داخلی به هیچ وجه از طریق خارج مسیریابی نشود و ایجاد شبکه اینترانت، خصوصی و امن در آن فراهم شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، به نیمه رسیدن برنامه پنجم توسعه کشور با آغاز به کار دولت یازدهم مصادف شده و یکی از تکالیف مهم این برنامه ایجاد «شبکه ملی اطلاعات» است. اخیرا وزیر ارتباطات با انتصاباتی مجری جدید این شبکه را تعیین کرده که ورود مجریان جدید، اقدامات تازه را نوید میدهد. در آستانه آغاز اقدامات جدید در زمینه شبکه ملی اطلاعات، بازخوانی تکالیفی که برنامه پنجم در این رابطه بر عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار داده و هدفی که تعیین کرده، خالی از لطف نیست. در همین راستا بخشهای مرتبط با شبکه ملی اطلاعات در ماده ۴۶ قانون برنامه پنجم بازخوانی شده است. در متن برنامه پنجم توسعه، فصل چهارم، نظام اداری و مدیریت، بخش فناوری اطلاعات ماده ۴۶ آمده است: به منظور بسط خدمات دولت الکترونیک، صنعت فناوری اطلاعات، سواد اطلاعاتی و افزایش بهرهوری در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اقدامات زیر انجام میشود:
الف ـ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است نسبت به ایجاد و توسعه شبکه ملی اطلاعات و مراکز داده داخلی امن و پایدار با پهنای باند مناسب با رعایت موازین شرعی و امنیتی کشور مناسب اقدام و با استفاده از توان و ظرفیت بخشهای عمومی غیردولتی، خصوصی و تعاونی، امکان دسترسی پرسرعت مبتنی بر توافقنامه سطح خدمات را به صورتی فراهم کند که تا پایان سال دوم تمامی دستگاههای اجرایی و واحدهای تابعه و وابسته و تا پایان برنامه، شصت درصد (۶۰درصد) خانوارها و تمامی کسبوکارها بتوانند به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت متصل شوند. میزان پهنای باند اینترنت بینالملل و شاخص آمادگی الکترونیک و شاخص توسعه دولت الکترونیک باید به گونهای طراحی شود که سرانه پهنای باند و سایر شاخصهای ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان برنامه در رتبه دوم منطقه قرار گیرد.
ب ـ تمامی دستگاههای اجرایی مکلفند ضمن اتصال به شبکه ملی اطلاعات و توسعه و تکمیل پایگاههای اطلاعاتی خود حداکثر تا پایان سال دوم برنامه براساس فصل پنجم قانون مدیریت خدمات کشوری اطلاعات خود را در مراکز داده داخلی با رعایت مقررات امنیتی و استانداردهای لازم نگهداری و بهروزرسانی کنند و بر اساس آییننامه اجرایی که در شش ماه اول برنامه توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت اطلاعات و معاونت، تهیه و به تصویب هیاتوزیران خواهد رسید نسبت به تبادل و به اشتراکگذاری رایگان اطلاعات به منظور ایجاد سامانههای اطلاعاتی و کاهش تولید و نگهداری اطلاعات تکراری در این شبکه با تامین و حفظ امنیت تولید، پردازش و نگهداری اطلاعات اقدام کنند.
ج ـ تمامی دستگاههای اجرایی مکلفند:
۱ـ تا پایان سال دوم برنامه نسبت به ارسال و دریافت الکترونیکی تمامی استعلامات بین دستگاهی و واحدهای تابعه آنها با استفاده از شبکه ملی اطلاعات و رعایت امنیت اقدام کنند.
۲ـ تا پایان برنامه، خدمات قابل ارائه خود را به صورت الکترونیکی از طریق شبکه ملی اطلاعات عرضه کنند و تمامی خدمات قابل ارائه در خارج از محیط اداری خود و قابل واگذاری یا برونسپاری را به دفاتر پستی و پیشخوان خدمات دولت که توسط بخشهای غیردولتی اعم از خصوصی یا تعاونی ایجاد و مدیریت میشود، واگذار کنند. سایر دفاتر دایر فعلی دستگاههای مذکور که این نوع خدمات را ارائه میکنند باید به دفاتر پیشخوان دولت تغییر کنند.
تبصره ۲ـ شبکه ملی اطلاعات (IP) کشور، شبکهای مبتنی بر قـرارداد اینترنت به همراه سوئیچها و مسیریابها و مراکز دادهای است به صورتی که درخواستهای دسترسی داخلی و اخذ اطلاعاتی که در مراکز داده داخلی نگهداری میشوند به هیچوجه از طریق خارج کشور مسیریابی نشود و امکان ایجاد شبکههای اینترانت و خصوصی و امن داخلی در آن فراهم شود.
ارسال نظر