دسترسی نهادهای جاسوسی آمریکا به رمز‌های اینترنتی
تازه‌ترین افشاگری‌های ادوارد اسنودن نشان می‌دهد که آژانس امنیت ملی آمریکا می‌تواند به اطلاعات بخش اعظم ایمیل‌ها، حساب‌های بانکی آنلاین و دیگر داده‌های رمزگذاری شده دسترسی داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از یونایتدپرس، بر این اساس آژانس امنیت ملی آمریکا از سال ۲۰۰۰ به طور مخفیانه اطلاعات دیجیتال صدها میلیون نفر را هک کرده و این در حالی است که افراد یاد شده تصور می‌کردند به علت قوانین موجود در مورد حریم شخصی از گزند نهادهای اطلاعاتی و جاسوسی آمریکا در امان هستند.
اطلاعات رمزگذاری شده هک شده عبارتند از: اطلاعات حساب‌های بانکی، سوابق پزشکی بیماران، اسرار تجاری، جست‌وجوی‌های تحت وب کاربران، چت‌های اینترنت، جزئیات تماس‌های تلفنی ثابت و همراه و... این نوع جاسوسی منحصر به کاربران آمریکایی نبوده و همه افرادی را که در نقاط مختلف جهان از اینترنت استفاده می‌کنند، در بر می‌گیرد.
در بودجه سال ۲۰۱۳ آژانس امنیت ملی آمریکا بیش از ۲۵۰ میلیون دلار بودجه به قفل شکنی و رمزشکنی از این اطلاعات اختصاص یافته و از ده‌ها ابررایانه برای تسریع امور کمک گرفته شده است.
آژانس امنیت ملی آمریکا برای پیشبرد امور در این زمینه از همکاری شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکا و همین‌طور موسسات ارائه‌دهنده خدمات اینترنت یا همان ISPها نیز بهره‌مند شده است. برخی از این شرکت‌ها مجبور به ارائه کلیدهای اصلی رمزگذاری خود به آژانس امنیت ملی آمریکا شده‌اند و برخی از آنها هم روش‌های مخفیانه‌ای را در سرویس‌های تحت وب خود گنجانده‌اند تا ماموران اطلاعاتی آمریکا بتوانند اطلاعات مورد نظر را بررسی کنند و حریم شخصی کاربران را نقض کنند، امری که در اصطلاح فنی ایجاد Backdoor نامیده می‌شود.
در اسناد تازه افشا شده اسنودن نام شرکت‌های همکار با آژانس امنیت ملی آمریکا افشا نشده، اما وی قبلا از همکاری‌‌های گسترده فیس بوک، مایکروسافت، یاهو، اپل، AOL، گوگل و ... با این آژانس پرده برداشته بود.