راه رایانه‌های بدون صفحه نمایش و کلید به زندگی روزمره باز می‌شود
محققان و کارشناسان عرصه فناوری در نظر دارند رایانه‌هایی بدون صفحه نمایش با قیمت‌های نه چندان گزاف عرضه کنند که از دستگاه‌هایی که با فرمان صوتی کار می‌کنند پا را فراتر گذاشته‌اند.
به گزارش خبرگزاری مهر، دستگاه‌های بدون صفحه نمایش امروز مساله قابل توجهی هستند، اما در حقیقت غیرقابل دسترس نیستند. گوگل پیش از این هم روی دستگاه‌هایی که با فرمان صوتی کار می‌کند کار کرده است، نوآوری اخیر این شرکت یعنی عینک گوگل در حقیقت کاملا به فرمان‌های صوتی وابسته است و بدون یک صفحه نمایش معمول کار می‌کند.
تلفن جدید موتورولا شرکت گوگل که تحت عنوان موتو ایکس عرضه شده نیز تلفنی است که بیشتر گوش می‌کند و می‌تواند در صورت تمایل کاربر صرفا با اتکا به فرمان صوتی کار کند. پس از آن برنامه جست‌وجوی گوگل برای آی فون مطرح می‌شود که می‌تواند به فرمان‌های صوتی پاسخدهد.
اسکات هافمن رییس گروه جست‌وجوی مکالمه در گوگل گفت: داشتن دستگاه رایانه قدرتمند در داخل ماشین یا یقه لباس گزینه چندان گران قیمتی نیست، البته باید این را هم در نظر گرفت که چنین دستگاه‌هایی فاقد صفحه کلید و صفحه نمایش هستند.
اما آنچه گوگل تلاش به اجرای آن دارد ‌اندکی متفاوت است. این شرکت امیدوار است که بتواند فرمان‌های صوتی را حسی تر از استفاده امروز از صفحه کلید و صفحه نمایش کند.
هافمن گفت که وی و شرکتش می‌خواهد دستگاهی بسازد که تعامل با آن شبیه تعامل با یک فرد دیگر عادی باشد. به جای اینکه از رایانه یا تلفن هوشمند مطلبی بخواهید و مجبور شوید چندین کلیک برای رسیدن به پاسخ صحیح داشته باشید این دستگاه در همان لحظه اول پیام اولیه را دریافت کند.
این گروه تحقیقات تلاش می‌کند راهی پیدا کند که طی آن کلمات در بافت درست معنی قرار گرفته تا دستگاه بتوانند بهترین پاسخ را به آن بدهند. چالش نهایی یافتن راه‌هایی برای ادغام فرمان صوتی به استفاده روزمره است. امروز فرمان صوتی گزینه چندان محبوبی نیست و هنگام تصحیح اشتباهات نیز مشکلات بسیاری دارد.
درحالی که نتایج تحقیقات جدید گوگل در این رابطه تاثیر گذار است، اما تاکنون هیچ دستگاهی عرضه نشده که هوش آن به قدری به کمال رسیده باشد که منعکس کننده گفتار انسان باشد.