آسیاییها سهم میگیرند
جایگزینی «برند»ها در بازار لپتاپ ایران
دنیایاقتصاد- طی یک سال اخیر عوامل گوناگون موجب بروز برخی از تغییر و تحولات در بازار کامپیوتر شدهاند. از رشد قیمتها و. . . که بگذریم، موضوعی که بیش از دیگر موارد به چشم میآید، بحث تغییر چهره بازار و تغییر کلی نمای ویترین فروشگاهها، به ویژه فروشندگان لپتاپ از لحاظ برند و. . . است. اگر سری به بازار کامپیوتر در هر کجای شهر (چه بازار کامپیوتر پایتخت و چه بازارهای حوالی میدان ولیعصر) بزنید، حتما چنین تغییر و تحولی به شدت به چشم میآید. این موضوع که گویای تغییرات کلی در ردهبندی برندها طی یک تا دو سال اخیر است، دلایل بسیاری دارد.
دنیایاقتصاد- طی یک سال اخیر عوامل گوناگون موجب بروز برخی از تغییر و تحولات در بازار کامپیوتر شدهاند.
از رشد قیمتها و... که بگذریم، موضوعی که بیش از دیگر موارد به چشم میآید، بحث تغییر چهره بازار و تغییر کلی نمای ویترین فروشگاهها، به ویژه فروشندگان لپتاپ از لحاظ برند و... است.
اگر سری به بازار کامپیوتر در هر کجای شهر (چه بازار کامپیوتر پایتخت و چه بازارهای حوالی میدان ولیعصر) بزنید، حتما چنین تغییر و تحولی به شدت به چشم میآید.
این موضوع که گویای تغییرات کلی در ردهبندی برندها طی یک تا دو سال اخیر است، دلایل بسیاری دارد. به گفته مسرور، یکی از فعالان بازار کامپیوتر، کاهش حجم واردات برندهای آمریکایی نظیر
HP ، DELL و...، کاهش تنوع برندهایی که سابق بر این در بازار محبوب بودند (به دلیل سیاستهای خاص شرکت مادر)، تمرکز برخی از برندهای مطرح در بخشهای دیگر نظیر تولید تبلت و موبایل و... و از همه مهمتر رشد تقاضا برای کالاهای ارزانتر موجب شده است تا بازار به سمت کالاهایی برود که قیمت کمتری داشته و از سوی دیگر حاشیه سود بالاتری برای واردکننده و فروشنده دارد.
نقاش، یکی از فعالان بازار هم در اینباره به «دنیای اقتصاد» گفت: در شرایط فعلی اکثرا لپتاپهای تولید آسیای جنوب شرقی به بازار عرضه میشوند و برندهایی نظیر HP ، DELLl و... به دلیل کاهش شدید حجم واردات و برندهای APPLE و SONY به دلیل رشد شدید قیمت، دیگر مانند سابق مخاطب ندارند.
به همین دلیل برخی از عرضهکنندگان محصولات این برندها تنها به ارائه خدمات پس از فروش روی آورده و قید عرضه محصولات جدید را زدهاند. در مقابل برندهایASUS ، ACER، LENOVO و... به وفور در بازار موجودند.
مروتی یکی دیگر از فعالان بازار هم در این باره میگوید: در حال حاضر اگر به بازار مراجعه کنید، برندهای ASUS،MSI ، LENOVO بیش از دیگر برندها به چشم میآیند که البته در این بین سهم فروش ASUS و LENOVO بیش از MSI است.
به گفته این فعال بازار، اکثرا لپتاپهای MSI در ویترینهای اجارهای عرضه میشوند تا نمایشی از حضور پررنگ این برند را در بازار ثبت کنند. این فعال بازار میگوید: اگر روند قیمتها در بازار تغییر نمیکرد، بیشک برندهایی که اکنون در بازار میتازند چنین سهم فروشی نداشتند، اما در چنین شرایطی وضعیت این است!
به گفته فعالان بازار در حال حاضر برندهای ASUS ، LENOVO،ACER در رده محبوبهای بازار هستند که اکثرا خریداران لپتاپهای ارزان یا کاربران نهچندان حرفهای به سراغ آنها میروند. برندهایی نظیر سونی، اپل، فوجیتسو و... نیز کاربران خاص خود را دارند.
همچنین بر اساس اعلام باشگاه فعالان آی سی تی، طی دوسال گذشته بازار از لحاظ اولویتهای برندی تغییرات بسیاری کرده است.
بر اساس اعلام این باشگاه نتایج مقایسه محبوبیت برندها طی دو سال اخیر گویای این است که برندهای ایسوس و ایسر که تا پیش از این چندان در بازار محبوب نبودند اینک پا جای پای دو برند محبوب بازار یعنی DELL و Sony گذاشتهاند.
بر اساس اعلام این باشگاه، سهم محبوبیت لپتاپهای DELL در آبان ماه سال ۹۰ در حدود ۲/۲۶ درصد بوده و رکورددار محبوبیت در بازار به شمار میرفت.
در حالیکه اکنون سهم محبوبیت لپتاپهای این برند به حدود ۹/۱۸ درصد رسیده است. SONY نیز که در آبانماه سال ۹۰ با کسب ۹/۲۲ درصد در رتبه دوم محبوبهای بازار لپتاپ بود، اینک با کاهش شدید میزان محبوبیت در ردههای پایانی ایستاده است.
در مقابل دو برند ASUS و ACER رشد قابل توجهی از لحاظ سطح محبوبیت در بازار داشتهاند. بر اساس گزارش باشگاه فعالان آی سی تی، در حال حاضر ASUS با کسب سهم محبوبیت ۶/۳۰ درصد در صدر محبوبهای بازار لپتاپ ایستاده است و این درحالی است که در آبان ماه سال ۹۰ و قبل از آغاز نوسانات نرخ ارز سهم محبوبیت لپتاپهای این برند در حدود ۲۰ درصد بوده است.
ACER نیز با کسب سهم محبوبیت ۱/۲۰ درصد در رده دوم محبوبهای بازار ایستاده است که سهم محبوبیت لپتاپهای این برند در آبان ماه سال ۹۰ در حدود ۱۵ درصد بوده است. فعالان بازار میگویند: در صورت تداوم این روند در بازار شاهد تشدید این موضوع و حذف برندهای بیشتری از بازار خواهیم بود.
ارسال نظر