بازار دیجیتال- معاون وزیر ICT گفت: تعرفه‌ پیام کوتاه تلفن همراه گران است، این مساله توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به اپراتورها ابلاغ شده است و آن‌ها باید پیشنهادات خود را در این زمینه به سازمان ارائه دهند تا در این زمینه تصمیم‌گیری شود. محمود خسروی، معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در نشست خبری با اشاره به عملکرد سازمان در یک سال و نیم گذشته و با بیان این که در این مدت سازمان دو راه را پیش روی خود به عنوان استراتژی اصلی در نظر گرفت، اظهار کرد: ساماندهی به وضعیت برنامه‌های صادر شده و مدیریت طیف و از طرفی ساماندهی به بحث رادیو رگولاتوری نیز یکی از وظایف اصلی سازمان محسوب می‌شود.

وی صدور پروانه‌ اپراتور دوم را یکی از پروانه‌های مهم صادر شده در این زمینه برشمرد و اظهار کرد: صدور این پروانه بازار رقابت را دچار حرکت خوبی کرد و با تلاش سازمان مسائل و مشکلات در این زمینه حل شده و این اپراتور توانست در موعد مقرر کار خود را آغاز کرده و رشد خوبی داشته باشد و اپراتور اول را نیز به فعالیت بیشتر و عکس‌العمل وادار کند.

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ادامه داد: صدور پروانه PAP با روندی کند پیش می‌رفت و با اهدافی که برای آن در نظر گرفته شده بود، فاصله‌ زیادی داشت اما با هماهنگی انجام شده در این مدت و با تعاملاتی که با اپراتورهای دولتی، تلفن ثابت و شرکت‌های PAP داشتیم مشکلات موجود در این زمینه برطرف شد و به جایی رسیدیم که در حال حاضر شرکت‌های PAP در حدود ۸۱ هزار پورت واگذار می‌کنند و در واقع در مقایسه با یک سال و نیم گذشته حدود ۴۰۰ درصد رشد داشته‌اند.

وی با اشاره به بحث خصوصی سازی شرکت مخابرات ایران گفت: تنظیم چارچوب و مفاد فعالیت شرکت مخابرات ایران در دست انجام است و مراحل نهایی خود را طی می‌کند که امیدواریم در کمیسیون، مطرح و به تصویب برسد.

وی، با بیان این که گیت‌وی و ارتباطات بین‌الملل جزو زیرساخت کشور محسوب می‌شود، تصریح کرد: این کار در شبکه زیرساخت باقی می‌ماند و در نتیجه تامین پهنای باند از وظایف شرکت زیرساخت قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به بحث یکسان‌سازی و در واقع کدینگ تلفن همراه گفت: در وضعیت فعلی افزایش تعرفه‌ای وجود نخواهد داشت و اگر قرار است در داخل یک استان کدها یکسان شود، افزایشی را در پالس شهری شاهد خواهیم بود و اگر این امر اتفاق بیفتد به طور قطع تغییری در تعرفه‌ها به وجود می‌آید اما این به معنای افزایش نیست زیرا تبدیل ترافیک بین شهری به شهری تغییراتی را در تعرفه‌ها به وجود خواهد آورد و برای ارتباطات شهری رقم ‌پیشنهادی در حدود هفت‌درصد است.

وی با تاکید بر این که یکسان‌سازی کدها از مسائل مهم و پیچیده محسوب می‌شود، پیشنهاد داد: بهتر است به جای این که نامبرینگ را به هم بزنیم شارژینگ را در سطح استان یکسان کنیم که با این کار بحث دسترسی به شبکه‌های اطلاع‌رسانی راحت‌تر شده و بسیاری از مشکلات نیز حل خواهد شد، زیرا بحث به هم ریختن شماره‌ها مشکلات زیادی در پی خواهد داشت.

خسروی، درباره این که بحث ثبت دامنه از وظایف سازمان تنظیم مقررات است، در صورتی که این کار در حال حاضر در مرکز تحقیقات فیزیک نظری انجام می‌گیرد، اظهار کرد: بحث مدیریت بر دامین‌ها از وظایف سازمان تنظیم مقررات است و مشاوری را در این زمینه انتخاب کردیم که بر روی این قضیه کار کند.

او ادامه داد: در حال حاضر RFP این کار تهیه شده و این پروژه که شامل سه فاز است، در مرحله فاز سوم قرار دارد که باید در این مرحله آیین‌نامه تهیه شود و امیدواریم ماه آینده به دبیرخانه‌ کمیسیون ارائه شود تا پس از آن این کار در دستور کمیسیون قرار گیرد.

خسروی با اشاره به بحث SLA - تفاهم‌نامه سطح خدمات - که تهیه‌ و تنظیم آن یکی از وظایف سازمان است گفت: باید اپراتور‌ها برای مشتریانشان SLA‌هایی تهیه و ساماندهی کنند و شرکت ارتباطات زیرساخت وظیفه‌ تعریف این SLA را دارد که در این زمینه مواردی را تهیه و به سازمان ارسال کرده است، اما در آن مباحثی وجود دارد که به خود زیرساخت برگشت دادیم و قرار است بعد از انجام اصلاحات لازم دوباره آن را به سازمان ارسال کنند.