گروهی از دانشمندان هندی موفق شدند ابزاری را بسازند که بطور مداوم الکتروکاردیوگرام بیمار را ثبت می‌کند و در صورت بروز خطر حملات قلبی از راه بلوتوث به تلفن‌همراه بیمار پیام کوتاه ارسال می‌کند. به گزارش «مهر»، دانشمندان دانشگاه ساثیاباما که نتایج این اختراع را در تازه‌ترین شماره «ژورنال بین‌المللی مراقبت‌های پزشکی الکترونیک» منتشر کرده‌اند، در خصوص عملکرد این دستگاه توضیح دادند که این ابزار کوچک قابل حمل پس از ثبت علائم الکتروکاردیوگرام بیمار در صورتی که با هرنوع علائم حملات قلبی مواجه شود به سرعت از راه بلوتوث به تلفن‌همراه بیمار پیام هشدار را ارسال می‌کند و این پیام کوتاه هشدار، به همراه اس‌ام‌اس آخرین نوار الکتروکاردیوگرام بلافاصله به بیمارستانی که بیمار تحت درمان آن قرار دارد، ارسال می‌شود. به این‌ترتیب می توان در کمترین زمان ممکن خدمات اورژانس را در اختیار بیمار گذاشت.

به اعتقاد این محققان این سیستم پزشکی از راه دور می‌تواند خطر مرگ بیماران قلبی را تا حد قابل ملاحظه ای کاهش دهد و همچنین می‌تواند به این بیماران فرصت دهد که بار دیگر با اطمینان از کنترل وضعیت سلامت خود، به فعالیت‌های اجتماعی بازگردند.

این محققان اکنون درحال ساخت ابزار قابل حمل دیگری هستند که به کمک سیستم «جی پی اس» به سرعت مکانی که بیمار در آن دچار حمله قبلی شده است، ردیابی شده و همچنین با استفاده ازآن نوار قلبی بیمار با وضوح بیشتر از راه «ام ام اس» ارسال شود.