فوتوبلاگ
پرداخت عوارض غیراینترنتی خودرو
دیروز برای پرداخت عوارض خودرو به یکی از مناطق شهرداری مراجعه کردم. به نسبت سال قبل باجهها خلوتتر بود و رفتار کارمندان هم در مقابل مراجعان به مراتب بهتر شده بود. با این وجود پرینت کردن وضعیت عوارض هر خودرو و پرداخت آن به بانک و بازگشت دوباره به شهرداری برای ادامه مراحل پرداخت عوارض و گرفتن برچسب چیزی در حدود یک ساعت وقت هر شهروند را میگیرد.
شهرام شریف
دیروز برای پرداخت عوارض خودرو به یکی از مناطق شهرداری مراجعه کردم. به نسبت سال قبل باجهها خلوتتر بود و رفتار کارمندان هم در مقابل مراجعان به مراتب بهتر شده بود. با این وجود پرینت کردن وضعیت عوارض هر خودرو و پرداخت آن به بانک و بازگشت دوباره به شهرداری برای ادامه مراحل پرداخت عوارض و گرفتن برچسب چیزی در حدود یک ساعت وقت هر شهروند را میگیرد. به اینها اضافه کنید، هزینه، وقت و دردسری را که ترافیک در گرمای بیامان این روزها و البته با توجه به سهمیهبندی بنزین، نصیب شهروندان میشود. لطفا حساب کنید اگر قرار باشد صاحبان تمام پنج شش میلیون خودروی فعال در ایران فقط همین یک مورد عوارض را پرداخت کنند چه میزان وقت و هزینه و بنزین باید هدر بدهند و این همه در حالی است که نمیخواهند پولی را از شهرداری دریافت کنند، بلکه میخواهند پولی را به حساب شهرداری واریز کنند. هماکنون شهرداری تهران در پرتال اصلی خود www.tehran.ir که از جمله پرتالهای بزرگ خدماتی است، موضوع پرداخت اینترنتی عوارض را فعال کرده، اما حداقل من در این چند روزه هر چه کردم نتوانستم از این طریق عوارض خودرو را پرداخت کنم. از سایر دوستانم که با اینترنت سروکار دارند نیز این را پرسیدم و متوجه شدم حتی اگر چنین سرویسی وجود داشته باشد، هنوز اعتماد به این سرویس به وجود نیامده و مردم هنوز ترجیح میدهند ساعتها وقت خود را در صف بانک و شهرداری و ترافیک تلف کنند تا احیانا اشکالات سرویسی از این دست، مشکلات بعدی برای آنها ایجاد نکند. جالب آنکه متصدی باجه عوارض خودرو در شهرداری هم در پاسخ به سوال من درباره نحوه پرداخت عوارض از طریق اینترنت گفت که در آن صورت هم - به اجبار- نیاز به مراجعه حضوری به شهرداری خواهد بود.
فرآیند پرداخت عوارض به هر شکلی در شهرداری هنوز بر یک سیستم سنتی امضا و ارجاع استوار است، فرآیندی که سالها است از چرخه اداری بسیاری از کشورهای جهان حذف شده اما ما آن را دودستی چسبیدهایم و رها نمیکنیم. به راستی اگر شهرداری یا هر سازمان دیگری که سالانه نیاز به دریافت عوارض از مردم دارد، رویهای راحتتر و بیزحمتتر (مثل پرداخت مستقیم عوارض از طریق اینترنت و بدون نیاز به مراجعه حضوری) را فراهم کند، مشارکت بخشهای گسترده مردم و عملکرد مالی و اداری- و البته آسایش و اعتماد شهروندان- به خود را افزایش نمیدهد؟
ارسال نظر