نگاهی به وضعیت بازار جهانی تلویزیونهای LCD
خاطرات رنگی با کیفیت میشوند
کودکی، خانه مادربزرگ، تلویزیون بزرگ داخل یک کمد چوبی؛ حلقههای زنجیری هستند که ما را به گذشته پیوند میدهند.
این روزها اما خاطرههای تصویری ما را تلویزیونهای بزرگ، باریک و صفحه تخت رنگ میزنند.
کودکی، خانه مادربزرگ، تلویزیون بزرگ داخل یک کمد چوبی؛ حلقههای زنجیری هستند که ما را به گذشته پیوند میدهند.
این روزها اما خاطرههای تصویری ما را تلویزیونهای بزرگ، باریک و صفحه تخت رنگ میزنند.
طرح: لیدا براتی
به این ترتیب است که تمایل تمام مردم جهان به حفظ خاطراتشان با کیفیت بیشتر، بازار تلویزیونهای نسل جدید را به رونق چشمگیری رسانده است.
TFTها و درآمدی برابر هزینه خسارات توفان کاترینا!
میتوانید تصور کنید، کارشناسان پیشبینی کردهاند درآمد جهانی حاصل از فروش تلویزیونهای LCD صفحه تخت و باریک (TFT) امسال از مرز 100میلیارد دلار هم بگذرد. البته این تنها پیشبینی کارشناسان نیست؛ برای آنکه تصور رقم 100میلیارد دلار برای تمام افراد امکانپذیر باشد، آنها تخمین زدهاند که این میزان برابر هزینه بازسازی خسارتهای توفان کاترینا و یا هزینه ساخت یک ایستگاه فضایی بینالمللی است!
در حقیقت این رقم نجومی اولین بار در سمینار بینالمللی انجمن اطلاعات و آمار نمایشگرها سال ۲۰۰۷ و توسط «پاول سمنزا»،
مدیر عامل بخش تحقیقات نمایشگر موسسه تحقیقاتی isuppli، اعلام شد.
سمنزا با اشاره به اینکه رشد چشمگیر بازار نمایشگرهای LCD صفحه تخت و باریک (TFT) باعث رشد صنعت نمایشگرها شده است، گفت: پیشبینی میشود درآمد جهانی حاصل از فروش نمایشگرهای CRT، پروجکشن و صفحه تخت تا پایان سال ۲۰۰۷ به ۱۰۴میلیارد و ۳میلیون دلار برسد. این رقم در مقایسه با درآمد ۵/۹۶میلیارد دلاری سال ۲۰۰۶ تا ۸درصد افزایش پیدا کرده است.
او معتقد است، تکنولوژی نمایشگرهای TFT خیلی زود جایگاه خود را در میان کاربران سراسر جهان پیدا کرده و به همین دلیل تقاضای قابل توجه برای این محصولات مهمترین عامل افزایش درآمد این صنعت بوده است.
براساس آمار منتشر شده توسط بخش تحقیقاتی موسسه isuppli، درآمد جهانی حاصل از فروش نمایشگرهای TFT در سال ۲۰۰۶، ۷۰میلیارد دلار بوده که این رقم برابر ۷۳درصد سهم درآمد سرانه صنعت نمایشگر در این سال است.
به گفته کارشناسان بازار، تلویزیونهای TFT همراه با نوتبوکها، کامپیوترهای شخصی و گوشیهای موبایل، چهار محصول پرطرفدار بازار دیجیتال را تشکیل میدهند.
به این ترتیب انتظار میرود تعداد کل تلویزیونهای TFT صادر شده به سراسر جهان تا سال ۲۰۱۱ به ۵/۲میلیارد دستگاه برسد که این رقم برابر ۶۵درصد سهم از تعداد کل تلویزیونهای صادر شده تا سال ۲۰۱۱ خواهد بود.
این تلویزیونها که به عقیده کارشناسان عمومیترین و پرطرفدارترین محصولات در تلویزیونهای نسل جدید هستند، توانستهاند نظر کاربران حرفهایتر را هم به خودشان جلب کنند.
اقبال بد LCD های معمولی
در مقابل اما گویا چنین اقبالی با تلویزیونهای LCD معمولی همراه نبوده است. آمار هم این موضوع را تایید میکنند تا جایی که این اعداد و ارقام نشان دهنده کاهش 8درصدی صادرات جهانی تلویزیونهای LCD و رسیدن آن به 14میلیون دستگاه در فصل اول سال 2007 هستند.این افت فصلی برای بازار جهانی تلویزیونهای LCD در واقع بعد از فروش خوب تعطیلات سال نو میلادی در فصل چهارم سال گذشته اتفاق افتاد.
به این ترتیب کاهش فصلی میزان صادرات هر پنج تولیدکننده برتر تلویزیونهای LCD را در فصل اول سال ۲۰۰۷ درگیر کرد. در این میان شرکت هلندی Philips با کاهش فصلی ۲۶درصدی، ضعیفترین وضعیت را در مقایسه با چهار تولیدکننده دیگر داشته است.
در این شرایط سهم Philips از بازار جهانی تلویزیونهای LCD در فصل اول سال 2007 به 2/12درصد کاهش پیدا کرده در حالی که این سهم در فصل چهارم سال گذشته 1/15درصد بوده است. Sony هم با وجود کاهش 7/13درصدی در میزان صادرات جهانی خود، همچنان توانسته گوی رقابت را از رقیب اروپاییاش بدزدد.
«اندرو موری» یکی از کارشناسان isuppli در این مورد معتقد است: «عدم کنترل مناسب روی خط تولید و عرضه محصولات Philips این شرکت را با مشکل مواجه کرده است. این موضوع با توجه به رابطه نزدیک این شرکت با بخش تولیدکننده پنل شرکت LG، کمی عجیب و دور از ذهن به نظر میرسد.
با این همه گویا Samsung همچنان به کمک بازاریابی و تبلیغات گستردهاش توانسته این کاهش را به حداقل برساند.
به این ترتیب صادرات جهانی تلویزیونهای LCD این شرکت در فصل اول امسال در مقایسه با فصل چهارم سال گذشته تنها ۳/۷درصد کاهش پیدا کرده است. با این حال سهم بازار Samsung در این فصل به ۸۳/۱۶درصد افزایش پیدا کرد. این رقم اما در فصل چهارم سال گذشته ۷/۱۶درصد بوده است.
ارسال نظر