بچه‌های شبکه
مترجم: شادی آذری
ما هم‌اکنون به تقاطع شلوغی رسیده‌ایم که در آن جهانی‌سازی با وب ۲ تلاقی کرده است.

طرح :لیدا براتی
این شرایط هم چالش‌هایی را در برابر روش‌های قدیمی تجارت ایجاد می‌کند و هم فرصت‌هایی را برای دستیابی به اهرم‌های عظیم از طریق دسترسی به کالا و خدمات مناسب به ارمغان می‌آورد.
شرکت‌ها برای دوام آوردن و عبور از این مرحله مجبورند راهی مناسب برای مشارکت جوانان سرتاسر جهان بیابند تا بتوانند در ارائه محصولات و خدماتشان موفق شوند.
شرکت‌ها به جوانان نیاز دارند تا از آنها در تبدیل ایده‌ها به محصولات نهایی و به خصوص بازاریابی محصولاتشان استفاده کنند.
اما بعد دیگری هم وجود دارد: شرکت‌ها می‌توانند از وبلاگ‌های به هم مرتبط و سایت‌های شبکه‌های اجتماعی آن استفاده کنند تا کارمندان جوان خود را از سرتاسر جهان برگزینند.
مشتریان هدف برای نام‌های تجاری معروف جهان کسانی چون مارینی آگاروال هستند. او یک مسوول موسیقی در رادیوی بمبئی است که 30سال سن دارد.
مارینی پس از آنکه به عنوان دختر یک دیپلمات هندی دوران رشد خود را در کشورهای گوناگون جهان گذرا، سرانجام در بمبئی سکنی گزید و دو سال پیش «فرایدی کلاب» را تاسیس کرد.
این باشگاه، سازماندهی گردهمایی‌های اجتماعی را برعهده دارد و هم‌اکنون شعبه‌هایی در چهارشهر دیگر هندوستان و هنگ‌کنگ، لندن، نیویورک و تورنتو دارد.
نکته جالب در مورد این باشگاه چندملیتی این است که اعضای آن توسط سایت‌های شبکه‌های اجتماعی برای خود برنامه‌ریزی می‌کنند، با یکدیگر در تماسند و عکس‌هایشان را با هم تماشا می‌کنند. آگاروال می‌گوید: «این یک خانواده جهانی است.»
فابریسیو زواردی برزیلی را در نظر بگیرید که 27 سال سن دارد. او در فاصله 180 مایلی سن‌پائولو بزرگ شد. اما شغل خود را از طریق وب با سیلیکون ولی و در شرکت فناوری‌های نینگ پیدا کرد. زواردی هم‌اکنون در پالوآلتوی کالیفرنیا زندگی می‌کند و آپارتمانش را هم از سایت Craigslist.org پیدا کرده است.
او در منزل خود هیچ‌گونه تلفن سنتی قدیمی ندارد و به جای آن از خدمات اینترنتی اسکایپ استفاده می‌کند.
او تلویزیونی هم در منزل ندارد و در وقت‌های اضافه خود مطالب جدیدی در وبلاگ خود پست می‌کند و یا نرم‌افزار‌هایی که در پروژه‌های خود پذیرفته است را طراحی می‌کند.
سلیقه موسیقی او هم‌ الکتریکی است: باب دیلان و فرانک سیناترا. دوستان او در سرتاسر جهان زندگی می‌کنند. یکی در استرالیا، دیگری در بریتانیا، یکی در آلمان و دیگری در اسلوونی، بعضی از آنها را هم هرگز حضوری ملاقات نکرده است.
مارک اندرسن، یکی از موسسان شرکت نینگ و پیشتاز در ارائه مرورگر وب می‌گوید: این یک تغییر نسلی است. کل نسل جدید در شرایطی بزرگ می‌شود که به فناوری‌های جدید عادت کرده است، آنها کاملا متفاوتند.
یک شرکت دیگر واقع در شیکاگو به نام اسکینی حتی از این هم فراتر رفته است.
یکی از شرکت‌های وابسته به آن به نام تردلس، که یک شرکت تولید لباس و ملحقات آن است به صورت آنلاین در طراحی تی‌شرت‌هایش از مردم سرتاسر جهان کمک می‌گیرد. این شرکت برندگان نهایی را انتخاب می‌کند و سپس مردم را دعوت می‌کند که برای بهترین طراحی به صورت آنلایل رای خود را اعلام کنند.
مدل‌هایی که بیشترین رای را به خود اختصاص می‌دهند، به تولید انبوه می‌رسند. شرکت اسکینی برای تعمیق مشارکت مشتریان خود در این فرآیند وبلاگ‌هایی را در وب‌سایت خود طراحی کرده است که در آنها مردم می‌توانند ایده‌های طراحی خود را به امتحان گذارند و بازخورد آنها را از سوی دیگران دریافت کنند و بفهمند نظر سایرین درباره ایده آنها چیست.
این طرح‌ها از همه جای دنیا می‌آید و 35درصد فروش محصولات هم در سطح بین‌المللی انجام می‌شود.
جفری کالمیکوف، کارشناس ارشد خلاقیت این شرکت می‌گوید: «ما پیشتاز یک راه کاملا متفاوت در انجام فعالیت‌های اقتصادی هستیم. این یک روش جمعی در کسب وکار است. شما می‌توانید کاملا روش تحقیق و توسعه را با تمام خطراتش کنار بگذارید. چون در این روش درست همان چیزی را تولید می کنید که مردم می‌خواهند.»
در واقع کلید بازار جهانی دیجیتال جوانان این است که حداقل تا کنون بچه‌ها در آن حضور فعال داشته‌اند.
بچه‌ها محصولات مورد نظر خود را می‌یابند و بسیار از این موضوع استقبال می‌کنند. اما در اغلب موارد آنها بیشتر علاقمندند که به جای انتخاب محصولات مورد علاقه‌شان، خودشان آنها را طراحی کنند. این موضوع کاربردهای زیادی در نحوه تولید وبرنامه‌‌های بازاریابی شرکت‌ها دارد.
ویکی لین، رییس شرکت ستلایت ایونتز اینترپرایزز، شرکتی که رویدادهای آنلاین را مورد بررسی قرار می دهد، می‌گوید:«شرایط به سمتی پیش می‌رود که فعالیت‌های اقتصادی و فرهنگ در اثر حضور شبکه، تغییر می‌کنند.»