موبایل ایرانی
تعرفه، تذکر، ایرانسل، ثبتنام، قاچاق...
موبایل ایرانی در حالی به آخر هفته نزدیک میشود که روز سهشنبه تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تذکری به وزیر ارتباطات و وزیر بازرگانی بر لزوم اجتناب تغییر مکرر سیاستهای تعرفهای واردات تلفنهمراه تاکید کردند. به اعتقاد نمایندگان، تغییر سیاستهای تعرفهای علاوه بر نابسامانی در بازار و ایجاد رانت برای برخی از افراد، هزینههای سنگین دیگری به مردم تحمیل میکند. تذکر نمایندگان در مورد تعرفه واردات گوشی تلفنهمراه در حالی صورت میگیرد که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هیچ دخل و تصرفی در تعیین تعرفه وارداتی نداشته و افزایش ۵۶درصدی تعرفه واردات به اصرار وزارتخانههای دیگر و برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی صورت گرفته است.
کاهش تقاضا و تذکر برای ایرانسل
با این حال، ۲۰نفر از نمایندگان نیز در تذکر کتبی دیگری به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، خواستار رفع نقایص جدی شبکه اپراتور دوم موسوم به ایرانسل شدند.
به گفته نمایندگان خانه ملت، آنتنهای ایرانسل ساعتها بدون اطلاع مشترکان خاموش شده و مشترکان مجبور هستند هزینه پیامهای کوتاه ارسال نشده خود را نیز به این شرکت پرداخت کنند. از دیگر مشکلات مشترکان ایرانسل میتوان به کسر اعتبار چند برابر تعرفه در سیمکارتهای اعتباری اشاره کرد. فروشندگان بازار این روزها از کاهش فروش و تقاضا برای سیمکارتهای ایرانسل که طی دو هفته اخیر در بازار صورت گرفته است گلهمندند. رییس انجمن صنفی فروشندگان سیمکارت در این زمینه اعتماد و وجود ثبات در پوشش سیمکارتهای اپراتور اول و تالیا را مهمترین عامل گرایش متقاضیان به سمت این سیمکارتها عنوان میکند.
اساماس فارسی را دریابید
در کنار تذاکرات نمایندگان مجلس به وزیر ارتباطات، کوروش نیکنام، نماینده زرتشتیان نیز در تذکر کتبی به وزیر خواستار چارهاندیشی برای ایجاد نگارش خط فارسی در اینترنت و تلفنهمراه شد.
وزیر ارتباطات که تا پیش از این درگیر سوالات و تذکرات نمایندگان پیرامون عدم آنتندهی تلفنهمراه اختلالات ارسال پیام کوتاه، سوختن و کپی سیمکارت بود این بار در برابر مسائل تازهای قرار گرفته است.
با این وجود کمال محامدپور، معاون امور بینالملل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی تلفنهمراه بیان داشته که وزارت آیسیتی، هیچگونه دخالتی در محتوا و متن سرویسهای پیام کوتاه ندارد و برای استفاده مناسب از SMS در جامعه به ویژه در بین جوانان باید فرهنگسازی کرد.
معاون وزیر ارتباطات معتقد است ایجاد فرهنگ استفاده درست از فناوریهای مدرن وظیفه سازمانها و نهادهای فرهنگی است.
۲۳تیرماه، آغاز ثبتنام سیمکارت دولتی
درحالی که قرار است با تدوین شرایط و ضوابط برای اپراتور اول توسعه این اپراتور مانند دیگر اپراتورهای ارتباطات کشور محدود و تحت ضوابط خاصی قرار گیرد، اما گفته میشود از روز شنبه ۲۳تیر ماه سالجاری ثبتنام سیمکارتهای دائمی و اعتباری شرکت ارتباطات سیار در سراسر کشور آغاز میشود.
قرار است با تعریف مجوز فعالیت برای اپراتور اول علاوه بر محدود شدن توسعه این اپراتور، حق امتیاز نیز برای ادامه فعالیت این شبکه مشخص شود. اما به نظر میرسد این تعریف مجوز فعالیت اپراتور اول از سوی سازمان تنظیم مقررات زمانی صورت میگیرد که دیگر این شبکه نیازی به جذب مشترک نداشته باشد. هماکنون شرکت ارتباطات سیار با در اختیار داشتن بیش از ۱۷میلیون مشترک، بزرگترین اپراتور تلفنهمراه در کشور محسوب شده که با کمک و حمایتهای بیدریغ دولت توانسته به این جایگاه دست یابد.
جدیدترین ترفند در قاچاق گوشی
قاچاقچیان گوشی به تازگی گوشیهای خود را با نام گوشیهای سریال اصلی (با بارکد تقلبی) به بازار عرضه کردهاند و با قیمتی نزدیک به قیمت گوشیهای اصل (اورجینال) و با گارانتی معتبر میفروشند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی تلفنهمراه برخی از فروشندگان گوشی تلفنهمراه در بازار جمهوری تهران میگویند: گوشیهای معروف به سریال اصلی یا با استفاده از رانت و بدون پرداخت تعرفه ۶۰درصد واردات گوشی در شبکه رجیستر شدهاند یا این که دارای بارکدهای تقلبی هستند. گفته میشود گوشیهای سریال اصلی که از طریق رانت در شبکه رجیستر میشوند، در همه مناطق کشور به درستی کار نمیکنند. به طور مثال، گوشی سونی اریکسون k۷۵۰i که در تهران رجیستر شده است به محض خارج شدن از شهر و تغییر شبکه آنتندهی شهری از کار میافتد. به تازگی گوشیهای رجیستر چنج با بارکد تقلبی وارد بازار شده است که آنها هم با عنوان «سریال اصلی» در بازار به فروش میروند و مشکلات گوشیهای قبلی را ندارند. اگر چه شماره سریال این گوشیها با شماره سریال ثبت شده روی بارکد گوشی مطابقت دارد، اما همان گوشیهای رجیستر چنج هستند که با بارکدهای تقلبی وارد بازار شدهاند.
ارسال نظر