موبایل ایرانی
محدودیت زمانی برای اعتباری دولتی
چند روز پیش در همین ستون پیرامون استقبال سرد از سیمکارتهای اعتباری دولتی نوشتیم و عمده دلیل آن را در عدم اطلاعرسانی صریح پیرامون ویژگیهای این سیمکارتها عنوان کردیم. علی علویان، رییس هیاتمدیره ارتباطات سیار نیز در گفتوگویی مهمترین دلیل عدم استقبال از سیمکارتهای اعتباری را ضعف در اطلاعرسانی شرکت خود میداند. بهرغم آنکه به گفته رییس هیاتمدیره ارتباطات سیار در حال حاضر کارتهای شارژ سیمکارتهای اعتباری به اندازه کافی در بین دفاتر پستی و خدمات ارتباطی توزیع شده است و شرکت ارتباطات سیار به دنبال راههای دیگری برای توزیع کارتهای شارژ است، اما باز هم بنا به گفته فعالان بازار سیمکارتهای اعتباری دولتی همچنان از نظر خرید و فروش در حاشیه بازار قرار دارند.هر چند که گفته میشود این سیمکارتها تمام خصوصیات سیمکارتهای ثابت را دارد اما به نظر میرسد محدودیت زمانی این سیمکارتها باعث شده تا استقبال از آنها در بین سیمکارتهای اعتباری تالیا و ایرانسل با کاهش روبهرو شود.
در حال حاضر کارت شارژهای ۲۰هزار تومانی سیمکارتهای اعتباری دولتی برای ۵ماه دو طرفه و اگر مشترک برای شارژ مجدد اقدام نکند برای دو ماه یک طرفه و تا یک سال نیز شماره آن حفظ خواهد شد.
این در حالی است که سیمکارتهای اعتباری ایرانسل بدون هیچگونه محدودیت زمانی در بازار به فروش میرسد. سیمکارتهای تالیا نیز از ابتدای سالجاری محدودیت زمانی خود را به طور موقت حذف کرد که این امر چند روز پیش مورد موافقت شرکت مخابرات ایران قرار گرفت.
ثانیهای یا دقیقهای؟ مساله این است
دومین خبر سیمکارتی امروز به موضوع دونرخی شدن تعرفه مکالمات ایرانسل بازمیگردد. درحالی که تا همین چند ماه گذشته محاسبه دقیقهای تعرفه مکالمات ایرانسل فریاد بسیاری از مشترکان و مدیران دولتی را بلند کرده بود اما این بار موضوع دونرخی شدن مکالمات ایرانسل با عنوان دقیقهای یا ثانیهای به مهمترین بحث محافل کارشناسی تبدیل شده است. بسیاری از کارشناسان معتقدند که اگر سازمان تنظیم مقررات با دو نرخی شدن و محاسبات ثانیهای و یا دقیقهای این اپراتور موافق بوده و آن را به نفع مشترکان میدانند چرا این روند تاکنون برای اپراتور اول و یا تالیا در نظر گرفته نشده است؟
از سویی دیگر مدیر روابطعمومی شرکت مخابرات ایران در این باره میگوید: ارتباطات سیار و تالیا نیز در صورت تمایل و در صورتی که در پروانه آنها ذکر شده باشد، میتوانند تعرفه مکالمات خود را به دو صورت ثانیهای و دقیقهای در بیاورند. این درحالی است که شرکت ارتباطات سیار علاوه بر آنکه در ثبت نامش همچنان با مشکلات قانونی روبهرو است به دلیل دولتی بودن نیازی به پروانه بهرهبرداری نیز نداشته در نتیجه به نظر میرسد دونرخی شدن این اپراتور تا زمان خصوصیشدن و اخذ پروانهاش امکانپذیر نباشد.
بسیج عمومی برای ساماندهی بازار خدمات تلفنهمراه
آخرین خبر موبایل ایرانی امروز به درخواست همکاری اتحادیه دستگاههای مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی تهران از دستگاههای ذیربط برای ساماندهی بازار خدمات تلفنهمراه است. غلامحسین کریمی، سخنگو و عضو هیاتمدیره این اتحادیه با انتقاد از مداخلات برخی تشکلهای صنفی در حوزه تلفنهمراه میگوید: این اتحادیه براساس دستورالعملهای قانونی شما متولی نظارت بر خدمات تلفنهمراه است.
ارسال نظر