آمریکا لیست سیاه ناقضان کپی رایت را اعلام کرد

بازار دیجیتال- دولت آمریکا به دنبال جلوگیری کامل از تکثیرهای غیرمجاز و محافظت از تولیدات این کشور که شامل قانون کپی‌رایت می‌شوند، فهرست جدید از ۱۲‌کشور متخلف تهیه کرده است. در حقیقت دولت بوش برای تحت فشار گذاشتن این کشورها به رعایت بیشتر مسائل امنیتی این فهرست را آماده کرده است. طبق اعلام مسوولان دولتی در صورت رعایت نشدن قوانین کپی رایت از طرف این کشورها، دولت آمریکا این موارد را به سازمان تجارت جهانی اعلام کرده و در نهایت این تخلف می‌تواند به تحریم‌های اقتصادی برای کشورهای متخلف منجر شود.

درصدر این لیست نام دو کشور چین و روسیه به چشم می‌خورد، اما علاوه بر آنها کشورهای آرژانتین، شیلی، مصر، هندوستان، فلسطین اشغالی، لبنان، تایلند، ترکیه، اوکراین و ونزوئلا هم در لیست سیاه قرار گرفته‌اند.

این لیست سیاه در واقع بعد از ارائه گزارش سالانه دولت آمریکا به کنگره این کشور تهیه شده است. دولت آمریکا موظف است هر سال گزارشی از مهم‌ترین مشکلات شرکت‌های آمریکایی در مقابله با نقض قوانین کپی رایت‌ در سراسر دنیا و میزان ضررهای مالی این شرکت‌ها در فروش‌های از دست‌رفته‌شان، را به کنگره ارائه کند.

در این گزارش که به نامه گزارش ویژه ۳۰۱ معروف است، از چین و روسیه به عنوان بی‌دقت‌ترین کشورها در رعایت قوانین کپی رایت نام برده شده، این در حالی است که روسیه درسال‌های اخیر تمام تلاش خود را برای عضویت در سازمان‌ تجارت جهانی (WTO) به کار بسته است.

رویت مالپنی یکی از تحلیلگران اقتصاد آمریکا در این مورد می‌گوید: «با این همه دولت آمریکا در این گزارش کوچک‌ترین اشاره‌ای به قراردادهای بین‌المللی منعقدشده بین این کشور با کشورهای در حال توسعه مبنی‌بر رعایت حقوق عمومی و قوانین کپی‌‌رایت، نکرده است.»

در مقابل اما علاوه‌بر این لیست سیاه، فهرست دیگری از ۳۱کشور در گذشته تهیه شده که این کشورها تنها تحت کنترل دولت آمریکا برای جلوگیری از تکثیرهای غیرمجاز قرار دارند. این کشورها شامل: بلاروس، بلایز، بولیوی، برزیل، کانادا، کلمبیا، کاستاریکا، جمهوری دومنیکن، اکوادور، گواتمالا، مجارستان، اندونزی، ایتالیا، جامائیکا، کره‌جنوبی، کویت، لیتوانی، مالزی، مکزیک، پاکستان، پرو، فیلیپین، لهستان، رومانی، عربستان سعودی، تایوان، تاجیکستان، ازبکستان، ویتنام و پاراگوئه هستند.