گزارشی از بازار کیبورد
ریتم انگشتان روی کلیدهای کوچک
سالهاست که تماس سرانگشتان با چند کلید کوچک مقدمات ورود به دنیای مجازی را فراهم میکند.
ندا لهردی
سالهاست که تماس سرانگشتان با چند کلید کوچک مقدمات ورود به دنیای مجازی را فراهم میکند. قرار است وارد دنیای دیگری شویم که طبیعتا ویژگیهای خاص خودش را دارد. در این میان اما مثل همیشه اولین وسیله ارتباطی زبان است و مهمترین نیاز، یک مترجم یا رابط. کیبورد یا صفحهکلید در حقیقت همان چیزی است که میتواند این نیاز را برطرف کند.
همین است که مدتها است کیبوردها را به جزء جدانشدنی هر دستگاه کامپیوتر تبدیل کرده است.
در واقع هر کیبورد شامل کلیدهایی است که به ریزپردازندههایی متصل هستند. این پردازندهها به پردازشگر اصلی درون کیبورد مرتبط بوده و از این طریق اطلاعات به کامپیوتر منتقل میشوند.
نامهای ناآشنا
هر چند بازار کیبورد معمولا همراه با دیگر قطعات کامپیوتری رونق میگیرد، اما به طور کلی کیبوردها جزو قطعات مورد تقاضای همیشگی بازار نیستند.
دلیل آن هم مشخص است. کیبوردها جزو قطعات جانبی هر کامپیوتر بوده و استهلاک کمتری در مقایسه با دیگر اجزا دارند، به همین علت هم هست که فاصله تعویض یا خرید این محصولات زیاد است.
با این حال اگر قرار باشد برای خرید کیبورد به یکی از بازارها و مراکز خرید مراجعه کنید باید خودتان را برای روبهرو شدن با نامهای مختلف و البته گاهی هم جدید و ناشناخته آماده کنید.
FARASSOO، TVM، LOGITECH، A۴TECH شاید تنها نامهایی باشند که در اغلب فروشگاهها به گوشتان میخورد .
در مقابل اما برندهایی مانند TONB, CROWN, VISTAC, GENEROUS, LAIMEAR, FOCUS, XPIRE, GENIOUS, MULTI-MEDIA, GOLDWIN در بعضی فروشگاهها دیده میشوند و یا حتی ممکن است اصلا نامشان را هم نبینید. این کیبوردهای متنوع معمولا در دسته محصولات وارداتی قرار میگیرند. در این میان تنها کیبوردهای TVMو بعضی از مدلهای FARASSOO در داخل کشور Assemble(جمعبندی) میشوند.
کدام محصول؟ کدام کاربر؟
در دنیای تکنولوژی گاهی ممکن است هر روز محصولی جدید متولد شود. با این همه سرنوشت بازار را کاربران، سلیقه و نیازهایشان رقم میزنند. این روزها در بازار ما تنوع کیبوردها بر اساس قابلیتشان به دو کیبورد معمولی و بیسیم (Wireless) محدود میشود.
کیبوردهای معمولی همانهایی هستند که معمولا کنار کامپیوترهای مختلف به چشم میخورند. البته همین کیبوردها هم انواع مختلفی دارند که هر کدام برای طرفداران خاص خودشان جالب توجهند. کیبوردهای مجهز به پورت USB، ورودی هدست و میکروفون، موس پد(صفحه لمسی یا توپی)، پنل دکمههای مولتی مدیا، پنل دکمههای پخش موسیقی، پنل اینترنت و پنل مدیریت ویندوز از جمله این کیبوردها هستند که در سالهای اخیر وارد بازار شده و مورد استقبال کاربران بسیاری هم قرار گرفتهاند. در این میان کیبوردهای طبی جالب توجه هستند. در این کیبوردها چیدمان کلیدها به صورت یک پیکان (یا عدد۸) است که از خستگی مفرط انگشتان و آسیب مچ دست جلوگیری میکند. این کیبوردها درحالحاضر اغلب توسط شرکت A۴tech تولید و به بازار عرضه میشوند. کیبوردهای طبی معمولا مورد توجه کاربران حرفهای و البته کاربرانی که در طول روز مدت زیادی مشغول کار با کیبورد هستند، قرار میگیرد.
قیمت این کیبوردها از ۱۴هزار تومان تا ۳۵هزار تومان متغیر است. اگر تصمیم به خرید کیبوردهای جدید دارید، لازم است یک نکته را فراموش نکنید.
کیبوردهای مجهز به پورت USB بهتر است برای کامپیوترهای جدیدتر خریده شوند. چون مادربردهای قدیمی معمولا تنها مجهز به خروجی PS۲ بوده و یا حتی اگر هم قابلیت اتصال به USB را داشته باشند معمولا به خاطر مشکلات نرمافزاری (bios) امکان سازگاری با محصولات جدید را ندارند.
سهم کوچکی از بازار هم در اختیار کیبوردهای بیسیم است. این کیبوردها معمولا در بستهبندیهایی همراه با یک موس عرضه میشوند چون برای سازگاری این کیبوردها با موس به لحاظ فنی و البته ظاهری بهتر است هر دو این محصولات متعلق به یک برند باشند.
هر چند این کیبوردها تکنولوژی روز را در اختیار داشته و قابلیتهای جدیدی را به کاربران عرضه میکنند، اما نقاط ضعف پررنگی دارند که در نهایت منجر به رکود بازار این محصولات شده است.
به گفته امینفر یکی از کارشناسان بازار کیبورد، این محصولات دو ضعف عمده دارند. یکی از این مشکلات مربوط به مصرف زیاد باتری این کیبوردها است و مشکل مهمتر هم بعد از چند ماه استفاده به تدریج نمودار میشود. کیبوردهای بی سیم اغلب بعد از یک یا دو ماه استفاده با مشکل تاخیر چند ثانیهای در انتقال دادهها به کامپیوتر مواجه میشوند و دلیل آن هم آشفتگی در نظم قرار گرفتن باریکههای نور در آنها است.
پرفروشها و کم فروشها
در بازار کیبوردهای معمولی (با سیم) گرانترین محصولات متعلق به شرکتهای Farassoo و A۴tech هستند و ارزانترینها را میتوان در میان محصولات Multi-media و دیگر نامهای ناشناخته پیدا کرد.
اما به طور کلی قیمت انواع کیبوردهای با سیم از ۵ تا ۲۵هزار تومان نوسان دارد.
در مقابل اما بازار کیبوردهای بیسیم در اختیار سه برند TVM,Farassoo, Logitech قرار دارد که در این میان گرانترینهای متعلق به Farassoo هستند و ارزانترینها به محصولات TVM محدود میشوند. برای خرید کیبوردهای بی سیم هم بودجه مالیتان میتواند از ۲۰ تا ۸۰هزار تومان متغیر باشد. با این همه فعالان بازار معتقدند بیشترین سهم خرید و فروش کیبوردها در بازار ما در اختیار محصولات دو شرکت Farassoo و A۴tech است و علت آن هم به کیفیت بالا و تنوع محصولات آنها مربوط میشود. این در حالی است که کاربران حرفهای معمولا سراغ کیبوردهای Logitech را که به لحاظ تکنولوژی روز در بازار پیشرو هستند، میگیرند.
تنها ۳ گارانتی معتبر
وقتی در بازار به دنبال کیبورد مورد نظرتان هستید باید تنها به نام سه شرکت به عنوان گارانتی معتبر اعتماد کنید. Farasoo، A۴tech و TVM سه شرکتی هستند که محصولات تولید خودشان را ضمانت میکنند. در این میان مدت گارانتیهای Farassoo و TVM دو سال بوده و گارانتی A۴tech تنها یک سال اعتبار دارد.
این در حالی است که نامهای دیگر به عنوان ضمانتنامه در واقع نامهایی متفرقه و غیرواقعی هستند که نمیتوان چندان به آنها اطمینان کرد. نکته جالب اما اینجاست که در حقیقت گارانتیها تاثیری زیادی در قیمت کیبوردها ندارند و برای خرید این محصولات بهتر است پیش از هر چیز به کیفیت و نوع کاربری آنها توجه کرد.
ارسال نظر