امکان ساخت نمایشگرهای غول‌پیکر قابل انعطاف فراهم شد

خبرگزاری مهر- نمایشگرهای دیودی ارگانیکی برای ویژگی‌هایی نظیر روشنایی، موثر بودن و به اندازه کافی قابل انعطاف بودن جذاب هستند اما نمی‌توان از آنها در نمایشگرهای کوچک نظیر تلفن‌همراه استفاده کرد. اکنون محققان دانشگاه میشیگان با ابداع نوعی جدید از الکترود، راه ساخت انواع نمایشگرهای قابل انعطاف OLED را هموار کرده‌اند.

نمایشگرهای OLED‌ترکیبی از لایه‌های نیمه ارگانیکی فشرده بین دو الکترود هستند که یکی از آنها باید شفاف باشد تا امکان ساطع شدن نور را بدهد. نمایشگرهای امروزی از فیلم شفاف اکسید قلع ایندیوم بهره می‌برند اما این ماده گران قیمت، شکننده و غیرقابل انعطاف است که این ویژگی‌ها آن را برای نمایشگرهای بزرگ نامناسب می‌کند. این مشکلات حتی موجب کاهش کیفیت لایه‌های ارگانیکی ساطع‌کننده نور می‌شوند. این الکترود جدید شبکه‌ای از سیم‌های فلزی رسانا است که به دلیل فوق‌العاده باریک بودن کاملا شفاف هستند.

ال.جی.گو از استادان برجسته مهندسی برق و علوم رایانه‌ای از گروه تحقیقاتی گو در آمریکا در این زمینه گفت: چنین الکترودی باید قابل انعطاف‌تر و ارزان‌تر از اکسید قلع ایندیوم باشد و در عین حال مواد ارگانیکی را نیز فاسد نکند.محققان در این فرآیند ابتکاری، شبکه یاد شده را به یک OLED به عنوان الکترود اصلی متصل کردند و جالب آن بود که هیچ تفاوت قابل مشاهده‌ای را در ضریب روشنایی بین نور LED و OLED ساخته شده از یک الکترود اکسید قلع ایندیوم مشاهده نکردند.