دیجیتالی خنک شوید

مینا صباغیبا گرم شدن هوا، خرید کولر آبی یا گازی دغدغه اصلی خانواده‌هایی می‌شود که به دلیل ساخت و خرید خانه جدید به دنبال لوازم سرمایشی هستند یا می‌خواهند سیستم خنک‌کننده منزلشان را به نوع بهتری از این محصول مجهز کنند. نسل پیش، پنکه‌ها را به عنوان یک عضو تابستانی خانواده، در جمع خود پذیرفت، اما با پیدا شدن سر و کله کولرهای آبی و به اصطلاح آمدن نو به بازار، پنکه‌ها دل‌آزار شدند.

گویا این اتفاق برای نسل فعلی هم آهسته‌آهسته با آمدن کولرهای گازی رخ می‌دهد.

کاهش رطوبت هوا، اشغال فضای کمتر و سرمای بیشتر از جمله قابلیت‌هایی است که این کالا را در صدر جدول فروش خنک‌کننده‌های بازار لوازم خانگی قرار داده است.

طی چند سال اخیر کولرهای گازی با حجم کمتر و سرمادهی بهتر توانسته‌اند نظر خریداران را به خود جلب کنند.

تنوع در بازار کولر گازی

به گفته فروشندگان انواع کولر در بازار، در سال گذشته میزان فروش کولرهای گازی در مقایسه با کولرهای آبی افزایش محسوسی داشته است.

در کنار قابلیت‌های بالای خنک‌کنندگی کولرهای گازی به این نکته می‌توان اشاره کرد که مصرف بالای برق و ظرفیت خنک‌کنندگی تنها فضای محدودی از یک واحد آپارتمان از جمله ایراداتی است که در این نوع کولرها دیده می‌شود.

یکی دیگر از فروشندگان کولرهای گازی می‌گوید: «عمده کولرهای گازی خارجی موجود در بازار، محصول چین و کره هستند، هر چند برچسب برندهای اروپا و آمریکا هم روی این کالا در برخی موارد به چشم می‌خورد. این تولیدات آسیای شرقی که ۸۰درصد بازار کولر را اشغال کرده‌اند، اگرچه ۱۰ تا ۲۰درصد با انواع داخلی تفاوت قیمت دارند، اما به لحاظ کیفی مزیت خاصی ندارند.»

برخی از فعالان بازار این محصول، معتقدند که با فرا رسیدن فصل گرما معمولا بازار انواع وسایل خنک‌کننده به خصوص کولرهای گازی با افزایش جزئی روبه‌رو می‌شود، البته رشد تقاضا و ثابت ماندن عرضه، شرایطی را به همراه می‌آورد که قیمت محصول مورد نیاز فصل افزایش یابد، هر چند که بیشتر کسبه بازار بر این باورند که آغاز سال جدید و بالا بردن قیمت این کالا از سوی کارخانه‌ها، یکی از دلایل اصلی این افزایش قیمت محسوب می‌شود، از این رو است که قیمت بازار این محصول دستخوش تغییر می‌شود.

بین کولرهای گازی موجود در بازار به برندهای ال‌جی، سامسونگ، اوجنرال، بوتان‌، آمیکو، توشیبا و هیتاچی می‌توان اشاره کرد، که به گفته فعالان بازار کولرهای گازی برند ال‌جی در حال حاضر جزو پرفروش‌ترین‌های این محصول هستند.

قیمت تقریبی که برای انواع کولرهای گازی موجود در بازار می‌توان در نظر گرفت بین ۳۰۰هزار تا ۲میلیون تومان است که با توجه به ظرفیت و برندهای مختلف دارای قیمت‌های متغیری است.

کولرهای گازی بسته به اینکه در کدام مکان مورد استفاده هستند ظرفیت‌های مختلفی دارند که می‌توان این ظرفیت‌ها را از ۹هزار تا ۱۵۰هزار در نظر گرفت که ظرفیت‌های ۹هزار تا ۳۲هزار اصولا برای منازل و دیگر ظرفیت‌ها برای مکان‌های اداری در حد ۱۵۰ متر فضای باز و یا مکان‌های صنعتی کاربرد دارند.

در حال حاضر کولرهای سری آرت کول (فانتزی) ال‌جی که برای نصب در منازل کاربرد دارد در دو مدل CO۹۶WQ با ظرفیت ۹هزار و ۱۲۶WQ با ظرفیت ۱۲هزار به ترتیب با قیمت ۳۶۰هزار تا ۷۷۰هزار تومان به فروش می‌رسند. همچنین کولرهای اسپیلت این مارک در دو مدل ۳۸۶GQ با ظرفیت ۳۸هزار و ۳۲۸CG با ظرفیت ۳۲هزار به ترتیب یک‌میلیون و ۴۹۰هزار و یک‌میلیون و ۴۵۰هزار تومان قیمت دارند.

کولرهای گازی به طور معمول چند کاره هستند، به این صورت که بعضی از مدل‌ها علاوه بر سیستم سرمایشی به سیستم گرمایشی مجهزند که قیمت این سیستم‌های دوکاره نسبت به کولرهایی که صرفا سیستم خنک کنندگی دارند بیشتر است که این اختلاف قیمت بین ۶۰ تا ۱۳۰هزار تومان است.

طبق اعلام یکی از نمایندگی‌های فروش انواع کولرگازی ال‌جی قیمت انواع کولرهای گازی این برند در سال جدید حدود ۱۰درصد افزایش داشته است که نسبت به سال‌های گذشته بی‌سابقه بوده است.

به طوری که در سال‌های گذشته این افزایش قیمت در حدود ۲ تا ۵درصد بوده است، البته این افزایش قیمت را از سیاست‌های هر ساله شرکت و محدود بودن این کالا در بازار اعلام می‌کنند.

یکی از نکات جالبی که انواع پنل‌های فانتزی (کولرهای گازی خانگی) ال‌جی دیده می‌شود، این است که طرح رویی این کولرها قابل تعویض است، به طوری که می‌توان با عکس و یا منظره طرح روی آن را تغییر داد.

سامسونگ دیگر شرکت تولیدکننده انواع کولرهای گازی موجود در بازار است که انواع کولرهای گازی آن در سال جدید بدون تغییر قیمت به فروش می‌رسد، البته فروشندگان پیش‌بینی می‌کنند تغییر قیمت هر ساله این محصول در ماه‌های اول سال اتفاق می‌افتد.

اختلاف قیمتی که می‌توان برای کولرهای گازی سامسونگ در مقایسه با ال‌جی در نظر گرفت در بعضی مدل‌ها حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان است و نسبت به برندهای اوجنرال، هیتاچی و بوش به ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان می‌رسد.

اوجنرال دیگر برند این نوع کالاست که از تنوع بالایی برخوردار است که بیشتر کولرهای آن برای مصارف صنعتی و حرفه‌ای کاربرد دارد.

کولرهای گازی این برند که برای مصارف منزل استفاده می‌شود در ظرفیت ۱۲ تا ۳۰ هزار است که به طور تقریبی بین ۶۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان قیمت دارد.

به گفته فعالان بازار این کالا، گران‌ترین کولرهای گازی موجود در بازار، محصولات شرکت اوجنرال ژاپن هستند که با قیمتی بین

۶۰۰ تا ۲ میلیون تومان به فروش می‌رسند.

بوتان و آمیکو جزو مارک‌های ایرانی حاضر در بازار هستند که از فروش نسبتاً خوبی برخوردار هستند.

به طور کلی ارزان‌تر بودن کولرهای گازی ایرانی نسبت به تولیدات خارجی، موجب شده است که بسیاری از خریداران کولر گازی که جزو قشر متوسط جامعه هستند تولیدات داخلی را به محصولات خارجی ترجیح دهند و در مقابل افرادی که توان مالی بالاتری دارند استفاده از کولرهای خارجی را به تولیدات داخلی ترجیح می‌دهند.

قابلیت‌های دیجیتالی

اگر بخواهیم انواع کولرهای گازی اسپیلت موجود در بازار را با تکنولوژی دیجیتال مرتبط بدانیم به این نکته می‌توان پرداخت که همه آنها با کمک کنترل (ریموت‌هایی) تنظیم می‌شوند.البته برندهای مختلف از این محصول دارای قابلیت‌های یکسانی هستند، مگر در موارد جزئی.

UTR سیستمی است که در رده‌های درجه بالای دما جوابگو است.به طوری که در گرمای ۵۴درجه می‌توان از آن استفاده کرد.

پنل‌هایی چون توربو برای پراکندگی باد در نظر گرفته شده است، ضمن اینکه از پنل‌های فن می‌توان برای هدایت نوع برودت در محیط استفاده کرد و با کمک پنل بالا و پایین هم زاویه وزش باد را تغییر داد.

در مجموع همه برندهای موجود از کولر گازی این قابلیت‌ها را که نوعی تنظیم دیجیتالی محسوب می‌شود دارا هستند.تنها موضوعی که بیشتر تولیدکنندگان برای رقابت در تولید این محصول در نظر می‌گیرند در مواردی چون فیلتربندی برودت هوا و ضد‌آلرژی کردن محیط خلاصه می‌شود.