۹۰درصد امور جامعه تبادل اطلاعات است

دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات گفت: ۹۰درصد امور مختلف جامعه و کشور تبادل اطلاعات است. عبدالمجید ریاضی در دومین نشست کارگروه فناوری اطلاعات استان کرمان افزود: فناوری اطلاعات باید در زندگی روزمره مردم رسوخ پیدا کند.

وی از دولت و بانکداری الکترونیک به عنوان دو وجه بارز فناوری اطلاعات یاد کرد و گفت: دولت سالانه برای چاپ اسکناس ۱۲۰میلیارد ریال هزینه می‌کند.

وی افزود: برای ایجاد یک انقلاب در بخش فناوری اطلاعات باید کنار هر خط تلفن یک خط دیتا باشد در حالی که این فرهنگ در ایران وجود ندارد.

دبیر شورای‌عالی فناوری اطلاعات مبنای اصول چهارگانه دولت را اطلاعات دانست و گفت: بدون فناوری اطلاعات هر کاری که انجام شود در تاریکی است. ریاضی اظهار داشت: برخلاف آنچه که تصور می‌شود فناوری اطلاعات فقط پرداختن به نظریه پردازی نیست بلکه برای تحقق آن باید وارد مرحله اجرا شد.

وی کاربر، کاربرد و زیرساخت را سه موضوع مهم برای توسعه فناوری اطلاعات برشمرد و گفت: از هر کدام اینها که غافل شویم بقیه نیز رها می‌شوند.

وی بر لزوم تربیت شهروند الکترونیکی تاکید و بیان کرد: متاسفانه کاربرها در ایران خیلی مغفول واقع شده‌اند. او درباره کاربرد فناوری اطلاعات گفت: اگر این فناوری کاربردی نشود در واقع بستر برای بیگانگان فراهم شده است.

دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات به مقوله اینترنت اشاره کرد و افزود: قرار بود از اینترنت استفاده علمی و اقتصادی شود اما اکنون به یک اسباب بازی و وسیله سرگرمی تبدیل شده است. او گفت: این در حالی است که ایران سالانه هزینه هنگفتی را پرداخت می‌کند تا به شبکه جهانی اینترنت متصل شود. ریاضی با اشاره به ضرورت فراهم کردن زیرساخت‌ها در سطوح ملی و استانی افزود: تا پایان اجرای برنامه چهارم توسعه باید یک میلیون و ۲۰۰هزار خط پرسرعت در کشور ایجاد شود در حالی که هم‌اکنون کمتر از این تعداد خط وجود دارد. وی اضافه کرد: براساس هماهنگی صورت گرفته با نهاد ریاست جمهوری توسعه شبکه دولت در کشور محدود می‌شود و تمامی سازمان‌ها و ادارات به شبکه ملی متصل خواهند شد.

او از راه‌اندازی یک شبکه علمی در کشور خبر داد و گفت: این طرح به صورت آزمایشی در تهران اجرا شده و اجرای آن به‌زودی در استان‌ها آغاز می‌شود.