سازمان «آیکن» استفاده از دامنههای غیرانگلیسی را در اینترنت آزمایش کرد
سازمان بینالمللی نظارت بر اسامی، دامنهها و ارقام ثبت شده اینترنت موسوم به «آیکن» (ICANN)، آزمایشهای جدیدی را انجام داده است تا مشخص شود استفاده از دامنههای غیرانگلیسی چه تاثیری بر عملکرد شبکه اینترنت بر جای خواهد گذاشت. به گزارش سایت اینترنتی «بیبیسی نیوز»، این آزمایشها نخستین قدمهای برداشته شده برای معرفی دامنههای غیرانگلیسی، از جمله دامنههای چینی و عربی، در اینترنت محسوب میشوند. کارشناسان عقیده دارند با توجه به غیرانگلیسی زبان بودن بخش اعظم کاربران اینترنت، ایجاد دامنههای غیرانگلیسی سبب تسهیلات استفاده از این شبکه جهانی برای میلیونها نفر در سرتاسر جهان میشود.
هماکنون آدرسها و دامنههای اینترنتی نظیر مثل yahoo.com و یا bbc.co.uk با استفاده از ۲۶ کاراکتر مربوط به الفبای انگلیسی، اعداد صفر تا ۹ و نیز خط فاصله، ایجاد شده و مورد استفاده قرار میگیرند که این کار برای افرادی نظیر کاربران چینی که بسیاری از آنها اطلاعات بسیار اندکی از حروف انگلیسی دارند، مشکلاتی را ایجاد میکند.
موسسه «آیکن» در آزمایشهای جدید خود استفاده از الفبای غیرانگلیسی در دامنههای اینترنتی را که احتمالا تا سال ۲۰۰۸ عملا مورد استفاده قرار خواهند گرفت، مورد آزمایش قرار داده است.«وینت کرف» محققی که یکی از موسسان اصلی شبکه اینترنت محسوب میشود در اکتبر سال ۲۰۰۶ هشدار داده بود ایجاد دامنههای غیرانگلیسی ممکن است مشکلاتی را برای شبکه جهانی ایجاد کند.
به گفته مسوولان «آیکن»، آزمایشهای ابتدایی برای تعیین میزان عملی بودن استفاده از دامنههای غیرانگلیسی نشان میدهد سامانههای هدایت آدرسهای سایتها و زیرساختهای کنترل ترافیک اینترنت از قابلیت سازگار شدن با دامنههای غیرانگلیسی برخوردارند و ایجاد دامنههای غیرانگلیسی سبب کند شدن شبکه اینترنت نمیشود.
موسسه «آیکن» در مرحله بعد و در ماههای آینده خواهان استفاده آزمایشی کاربران واقعی از دامنههای غیرانگلیسی و بررسی عملکرد سرورهای هدایتکننده اطلاعات در اینترنت در این آزمایش شده است.
این نگرانی وجود دارد که در صورت عدم معرفی و ارائه دامنههای غیرانگلیسی توسط «آیکن»، برخی کشورها از جمله کشور چین، خود به طور مستقل به ایجاد فناوریهای لازم برای استفاده از دامنههای غیرانگلیسی روی بیاورند که این امر میتواند به چند پاره شدن شبکه اینترنت منجر شود.
ارسال نظر