تینکلاینت چیست و چرا باید داشته باشیم؟
همچنان که فناوری اطلاعات توسعه بیشتری مییابد شبکهها نیز به عنوان یکی از پیامدهای این توسعه اهمیت بیشتری مییابند. اما ارائه شبکهها فقط منحصر به انواع متداول LANها یا WANها نمیباشند و از این بابت TC مطرح میشود. *Thin Client چیست؟
TC یک سختافزار کوچک و آماده برای محیطهای Terminal است و چیزی جز یک کامپیوتر جمع و جور نیست اما این کامپیوتر برای استفاده به صورت یک پایانه شبکهای طراحی و تنظیم شده است.
TCها با استفاده از سیستم عامل نصب شده بر روی Flash Memory محیطی را برای اتصال به سرورها آماده میکنند که از امنیت بالایی برخوردار هستند.
*یک شبکه مبتنی بر Thin Client چگونه فعالیت میکند؟
یک شبکه مبتنی بر این تکنولوژی دارای یک یا چند سرور میباشد. سیستمعامل این سرورها میتواند هریک از سیستم عاملهای موجود (با توجه به برنامههای کاربردی موردنظر) نظیر یونیکس، لینوکس، (Windows NT Terminal Server Edition (NT TSE، یا ویندوز xp باشد.
علاوه بر سیستمعامل، بر روی هر یک از این سرورها یک نرمافزار کنترلی وجود دارد که فعالیتهای Clientها را کنترل مینماید.
بسیاری از این نرمافزارهای کنترلی به صورت رایگان عرضه میشوند و معمولا توسط شرکتهای نرمافزاری، تولید میگردند.
کاربردها
این شبکهها در بسیاری از سازمانها مورد استفاده قرار میگیرند. اما بزرگترین مشتریان این شبکهها، بانکها، آژانسهای هوایی ادارات بیمه، سازمانهای نظامی، ادارات دولتی، کافینتها و کلیه مراکزی است که دارای شعبههای متعدد هستند. امروزه از این تجهیزات برای تجهیز مدارس نیز استفاده میشود.
مزایا
مدیریتپذیری، هزینه پایین، امکان کنترل و نظارت و مواردی این چنین از مزایای اینگونه شبکهها است.
همچنین در این شبکه فقط کافی است سرور مدیریت شود. جهت رفع نقایص احتمالی نیز با استفاده از ارتباط راه دور از طریق سرور اقدام میشود.
امنیت
در سیستمهای Thin Client به علت عدم وجود هارد دیسک و حفاظت محیطهای حافظهای در صورت download کردن نرمافزار از اینترنت و نصب آن بر روی Clientها ویروسی شدن سیستمها غیرممکن است.
همچنین با استفاده از امکانات سیستم مدیریتی و کنترلی موجود بر روی سرورها میتوان دسترسی کاربران را نیز به نحو مطلوب محدود کرد. لذا کپیبرداری و خروج اطلاعات از سیستم غیرممکن میشود.
کنترل و نظارت
کاربران شبکههای Thin Client نمیتوانند برنامههای کاربردی خود را بر روی Client نصب کند همچنین توانایی تغییر پیکربندی سیستم را نیز دارند.
هزینه سختافزار
تجهیزات Thin Client نسبت به PCها به مراتب ارزانتر است. به علاوه به دلیل عدم وجود قطعات جانبی، کمتر دچار خرابی میشوند.
در نتیجه هزینه نگهداری این تجهیزات نیز کمتر است. ارتقا و نگهداری Thin Clientها بسیار ساده و مقرون به صرفه است. زیرا برای ارتقای شبکه لازم است فقط سرور مربوطه را upgrade کرد.
عمر T۲/۵TC برابر PC است. همچنین هزینه انرژی نیز تا ۷/۱کاهش مییابد و به این ترتیب امکان استفاده از برق اضطراری را برای تعداد بیشتری کاربر فراهم میسازد.
سهولت ارتقا
برای اضافه کردن ترمینالهای جدید به شبکه، فقط کافی است از طریق نرمافزار مرکزی که روی سرور نصب شده نرمافزار کنترلی را روی Client جدید نصب کرد.
در صورت خرابی نیز میتوان به راحتی ترمینال موردنظر را از شبکه خارج کرد.
صرفهجویی انرژی
در مقایسه با کامپیوترهای شخصی، این سیستمها انرژی کمتری مصرف کرده که صرفهجویی در این سیستمها به علت پردازش پایین، توان مصرفی آنها در حدود ۱۰ الی ۲۰ وات بوده و این در حالی است که توان مصرفی یک کامپیوتر از نوع PC در حدود ۲۵۰ وات است.
در صورتی که نرمافزاری بر روی سرور نصب نشده باشد، کاربران نمیتوانند آن نرمافزار را بر روی TC خود نصب کنند.
وابستگی به سرور
با توجه به ساختار Thin Client، لازم است سرور از امنیت بالایی برخوردار باشد و میدانیم در صورت از کار افتادن سرور، شبکه به طور کامل مختل خواهد شد.
در نتیجه برای جلوگیری از این امر، روشهای مختلفی جهت ایجاد redundancy نرمافزاری و سختافزاری استفاده میشود.
مکانیزمهای متفاوت Failover نیز برای پردازندهها و پایگاه داده مورد استفاده قرار میگیرد. امکان Load balancing سختافزاری و نرمافزاری نیز برای این سرورها از دیگر موارد ضروری خواهد بود.
پهنای باند
مانند سایر شبکههای کامپیوتری، پهنای باند این شبکه نیز وابسته به تعداد Clientها است. با توجه به انجام کلیه فرآیندهای پردازشی توسط سرور، ترافیک این شبکه بسیار بالا است.
زیرا کلیه دستورات پردازشی باید به سرور منتقل شده و نتایج به Clientها تحویل شوند.
پروتکل Citrix ICA
پروتکلی است محصول شرکت Citrix که به Clientها این امکان را میدهد تا با سرور مرکزی ارتباط برقرار کنند و با استفاده از این پروتکل بسیاری از applicationهای تحت ویندوز قابل اجرا هستند.
پروتکل RDP
این پروتکل که توسط شرکت مایکروسافت توسعه داده شده، نیز یک پروتکل ارتباطی است که امکان برقراری ارتباط میان سرور و Clientها را میسر میسازد.
در حال حاضر شرکت سیماآوا توانسته است با داشتن مهندسان مجرب در امر نرمافزار و سختافزار سهم قابل توجهی از بازار تینکلاینت SIMtecTC را به خود اختصاص دهد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به آدرس www.simava.ir مراجعه نمایید.
ارسال نظر