بازار دیجیتال- این روزها با روزهایی که نوت بوک‌ها بازار کامپیوترهای شخصی و قابل حمل را در دست داشتند، فاصله نسبتا زیادی گرفته‌ایم.

حالا تبلت‌ها به تدریج جای این محصولات را پر کرده‌اند و به کلید رشدی برای بازار موبایل پی سی‌ها تبدیل شده‌اند. این روند آنقدر سرعت گرفته است که حتی انتظار می‌رود صادرات جهانی انواع تبلت‌ها تا سال ۲۰۱۶ از صادرات جهانی انواع نوت‌بوک‌ها پیشی بگیرد.
جدیدترین گزارش موسسه تحقیقاتی NPD DisplaySearch هم این موضوع را تایید می‌کند و نشان می‌دهد که صادرات جهانی انواع موبایل پی‌سی‌ها در سال 2012 به 347 میلیون دستگاه خواهد رسید و این رقم در سال 2017 از 809 میلیون دستگاه عبور خواهد کرد.
در حالی که کارشناسان و تحلیلگران انتظار دارند صادرات جهانی نوت‌بوک‌ها از ۲۰۸ میلیون دستگاه در سال ۲۰۱۲ به ۳۹۳ میلیون دستگاه در سال ۲۰۱۷ برسد، اما آنها پیش‌بینی می‌کنند که صادرات جهانی انواع تبلت از ۱۲۱ میلیون دستگاه در سال ۲۰۱۲ به ۴۱۶ میلیون دستگاه در سال ۲۰۱۷ برسد. این گزارش نشان می‌دهد بازار جهانی انواع تبلت‌های چند رسانه‌ای در این مدت با متوسط نرخ رشد ۲۸ درصدی جلو می‌رود و رشد می‌کند.


به عقیده فعالان، مهم‌ترین عامل در رشد بازار تبلت‌ها، افزایش تقاضای کاربران در بازارهای بزرگ و رشد یافته مانند آمریکای شمالی، ژاپن و اروپای غربی است. بر اساس این گزارش بازار کشورهای توسعه یافته و پیشرفته در سال ۲۰۱۲ چیزی در حدود ۶۶ درصد از صادرات جهانی تبلت‌ها را به خودشان اختصاص خواهند داد و این رقم تا سال ۲۰۱۷ به ۶۰ درصد بازار جهانی خواهد رسید. همچنین پیش بینی‌ها نشان می‌دهد که صادرات جهانی تبلت‌ها در بازارهای پیشرفته و بزرگ از ۸۰ میلیون دستگاه در سال ۲۰۱۲ به ۲۵۴ میلیون دستگاه در سال ۲۰۱۷ خواهد رسید.
«ریچارد شیم» یکی از کارشناسان موسسه NPD در این مورد می‌گوید: «کاربران و مصرف‌کنندگان به خصوص در بازار کشورهای پیشرفته و توسعه یافته ترجیح می‌دهند دستگاه‌های دیجیتال شخصی‌شان را از نوت بوک‌ها به تبلت‌ها تغییر بدهند. این در حالی است که مرز میان تبلت‌ها و نوت بوک‌ها در حال از بین رفتن و محو شدن است. به این ترتیب ما انتظار داریم بازار کشورهای پیشرفته به بزرگ‌ترین بازار برای انواع تبلت‌ها تبدیل شوند. درست به همین دلیل هم هست که شرکت‌های تولید‌کننده تازه وارد به این بازار تمایل دارند محصولاتشان را اولین بار در این بازارهای بزرگ رونمایی و عرضه کنند».در واقع این رقابت سخت میان تبلت‌ها و نوت بوک‌ باعث شده است که تولیدکنندگان قدیمی و بزرگ نوت‌بوک‌ها به طراحی محصولاتی باریک و سبک‌تر رو بیاورند تا در نهایت پدیده‌ای به نام اولترابوک‌ها وارد بازار کامپیوترهای شخصی بشود. این لپ تاپ‌های فوق باریک قابلیت‌های مشابه تبلت‌ها دارند و سعی دارند فاصله خودشان را با این محصولات محبوب، کمتر و کمتر کنند. حالا این اولترابوک‌ها مانند تبلت‌ها دارای نمایشگرهایی با وضوح بهتر، پردازنده‌هایی سریع‌تر و کاربری‌های لمسی بیشتر شده‌اند.
با این همه اما این گزارش نشان می‌دهد که نوت بوک‌ها همچنان بزرگ‌ترین بخش از بازار موبایل پی‌سی‌ها باقی خواهند ماند و سهم آنها از ۶۰ درصد بازار موبایل پی سی‌ها در سال ۲۰۱۲ به ۴۹ درصد از این بازار در سال ۲۰۱۷ خواهد رسید.