به اعتقاد واردکنندگان قانونی، نبود اتحادیه مستقل تلفن همراه منجر به استمرار افزایش تقلب در خریدوفروش این کالای ارتباطی شده است. کالاهایی تعمیر شده یا استوکی که این روزها و به دنبال فعالیت بی چون و چرای توزیع‌‌‌کنندگان زیرزمینی متخلف بازار تلفن همراه، باعث شده تا ضرر و زیان‌‌‌‌های بسیاری برای کاربران ایجاد شود. «حسین پاینده»، مدیرعامل شرکت پارس کامتل در این باره معتقد است: به دلیل نبود اتحادیه مستقل برای صنف واردکنندگان و توزیع‌کنندگان گوشی تلفن همراه هر روز شاهد افزایش عرضه گوشی‌های قاچاق و تقلب فروشندگان سودجو در این حوزه هستیم.

وی می‌گوید: هم‌اکنون دو اتحادیه فروشندگان صوتی تصویری و لوازم جانبی و اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی و ارتباطی خود را متولی این حوزه می‌دانند و این در حالی است که تاکنون فعالیت مفیدی در این حوزه انجام نداده‌اند.

در همین حال مدیر فروش شرکت پرشین تلکام عرضه‌کننده رسمی گوشی‌های اچ تی سی نیز در این باره گفت: بازار تلفن همراه کشور که حدود ۵۵ میلیون سیم‌کارت را جذب کرده، نیازمند اتحادیه مستقل برای فعالان این حوزه است؛ چرا که روز به روز تعداد افراد سودجو در این حوزه افزایش می‌یابد و این امر به ضرر مصرف‌کننده است.

«بابک عزیززادگان» افزود: بیشتر کالا‌های موجود در بازار از اتحادیه مستقلی برخوردارند. در حالی که با گذشت ۱۶ سال از ورود این کالای ارتباطی به کشور تاکنون اتحادیه مستقلی برای این وسیله تشکیل نشده است.

وی با اشاره به بهبود شرایط فعلی و کاهش میزان تعرفه واردات خاطرنشان کرد و گفت: اگر تعرفه واردات گوشی تلفن همراه از ۲۵ به زیر ۱۰ درصد برسد و مرکز تحقیق و توسعه تولید گوشی‌های تلفن همراه با حمایت دولت ایجاد شود، شاهد بازاری مناسب برای این کالای ارتباطی خواهیم بود.