برندهای محبوب در بازار کارت گرافیک
بازار دیجیتال- کارت گرافیک یکی از قطعات مهم در کامپیوتر است که بسیاری از گیمرها، گرافیستها و عکاسان نسبت به نوع و قدرت آن حساسیت بیشتری نشان میدهند تا کاربران دیگر. بر اساس اعلام فعالان بازار، این کالا مانند پردازنده و رم تاثیر زیادی در نوع کاربری کامپیوتر یا لپتاپ دارد.
محمد حشمتی، یکی از فعالان بازار در این باره میگوید، در حال حاضر اکثر کامپیوترهای همراه یا لپتاپها به مادربوردهایی با ظرفیت ۲۵۶ تا ۵۱۲ مگابایت مجهزند و افرادی که این کالاها را برای انجام امور گرافیکی و... خریداری میکنند، اغلب به دنبال لپتاپی هستند که حداقل به کارت گرافیکی با ظرفیت حافظه یک گیگابایت مجهز باشد.
صولتی، یکی از فعالان بازار نیز در این باره میگوید، یکی از عواملی که مورد توجه افراد برای خرید یک سیستم مدنظر است تجهیز به کارت گرافیک خوب و با قدرت بالا است که آن بتواند نرمافزارها و بازیهای قدرتمند را پشتیبانی کند.
به گفته وی، طی سالهای اخیر با توجه به افزایش تقاضا برای لپتاپ و کاهش تقاضا برای کامپیوترهای رومیزی ،میزان تقاضا برای قطعاتی مانند کارت گرافیک، مادربورد و رم کاهش یافته است، ولی این موضوع به این معنی نیست که زمان استفاده از این کالاها به سر آمده است و هستند افرادی که قصد ارتقای سیستم خود را دارند یا اینکه از محصولات جدید استقبال کنند.
براساس اعلام فعالان بازار، در حال حاضر برندهای اسوس و گیگابایت جزو پرفروشهای این کالا در بازار هستند. محسنی، یکی از فعالان بازار نیز در این باره میگوید، در بین برندهای مختلف برند XFX جزو پرفروشهای بازار است که خدمات پس از فروش خوبی هم ارائه میدهد. پس از این برند نیز گیگابایت و اسوس در صدر پرفروشهای بازار هستند. این درحالی است که گروه دیگری معتقدند اسوس همچنان سهم بزرگی از بازار کارت گرافیک را به خود اختصاص داده است. به گفته محمد مطلق یکی از فعالان بازار کارت گرافیک، اسوس در بازار جهانی مقام اول را در زمینه کارت گرافیک دارد، ولی در ایران به دلایلی محبوبیت خود را تا حدودی از دست داده است. به گفته وی، اسوس که در بازار جهانی حاکم مطلق بازار کارت گرافیک است در مدت اخیر با اضافه کردن کانالهای توزیع خود در ایران سعی در افزایش سهم خود داشت که با توجه به پراکندگی این کانالها و همچنین مسائل گمرکی اخیر نتوانست جایگاه خود را حفظ کند؛ اما همچنان به عنوان پیشکسوت اصلی این بازار وزنه از تقاضای بازار را به دنبال خود میکشد.
بر اساس اعلام باشگاه فعالان آی سی تی نیز، دو شرکت ان ویدیا (nVidia) و ای ام دی/ای تی آی (AMD/ATI) دارای عمدهترین سهم فروش هسته کارتهای گرافیک در دنیا هستند و این کمپانیها هستههای گرافیکی خود را به کمک شرکای تجاری خود به بازار عرضه میکنند که از جمله آنها میتوان به ASUS و Gigabyte و XFX و غیره اشاره کرد.
بر اساس اعلام این باشگاه، بازار کارت گرافیک ایران چند سالی است در دست سه برند XFX و Asus ، GigaByte است و این سه برند رقابت شدیدی با هم دارند و Gigabyte که در نظرسنجیهای گذشته با اختلاف کمی از XFX در رتبه دوم قرار داشت توانست در این بازار سه قطبی با اختصاص ۱۹ درصد از کل آراء در جایگاه اول این نظرسنجی قرار بگیرد. میتوان گفت از عوامل موفقیت این برند، برخورداری از حمایت آواژنگ میباشد که توانسته به اهداف خود در ایران برسد و هم در دسته کارت گرافیک و هم در دسته مادر بورد به محبوبترین برند بازار تبدیل شود.
البته از طرف دیگر نباید توجه ویژه کمپانی گیگابایت به بازار خاورمیانه و به طور خاص تر بازار ایران را نیز از یاد برد. بازاری که مدتها است تشنه دریافت فناوری همزمان با سایر بازارهای دنیا است و گیگابایت در این مدت نشان داده است که به خوبی این موضوع را درک کرده است؛ به طوری که مصداق آن را میتوان در راهاندازی سایت فارسی این کمپانی و توزیع محصولات در بازار مشاهده کرد.
XFX نیز که مدتها است در جایگاه اول قرار داشته با ۱ درصد اختلاف، رتبه دوم را به خود اختصاص دهد و میتوان گفت بخشی از این محبوبیت را مدیون شرکت سازگار ارقام است که توانسته محبوبیت را افزایش دهد. ۴۶ درصد از آرای مربوط به سایر برندها است که این مقدار نسبت به گذشته روند رو به افزایشی دارد که این نشان دهنده این است که استقبال خوبی از برندهای جدید صورت گرفته است.
نکته قابل توجه این است برندهای AMD و Intel که در نظرسنجیهای انجام شده در اروپا و آمریکا رتبه اول و دوم را دارند در ایران محبوبیت خاصی ندارد که میتوان علت آن را قیمت بالا و تبلیغات کم و مشکلات گمرکی برای ورود آنها دانست.
ارسال نظر