ازگوشه و کنار
۲۰میلیون تلویزیون دیجیتالی میشوند
استاندارد ملی مبدل گیرندههای دیجیتال تلویزیون (DVB-T) تحت عنوان استاندارد «IEC۶۲۲۱۶» با همکاری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به ثبت رسید و اجرایی شد تا رویای تصویر بدون برفک محقق شود. به گزارش مهر، براساس آمارهای به دست آمده هماکنون حدود ۱۸ تا ۲۰ میلیون تلویزیون در کشور وجود دارد که فرستنده تلویزیونی آنها به صورت آنالوگ است، اما با مذاکراتی که سازمان صدا و سیما با سه شرکت تولیدکننده گیرندههای دیجیتال داشته، قرار است سیگنال دریافتی تلویزیونهای آنالوگ تا کمتر از پنج سال دیگر به تدریج به دیجیتال تبدیل شود. البته شرکتهایی نیز هماکنون در این زمینه تولیداتی داشتهاند که به صورت موردی قابل استفاده در کشور است.
براساس این طرح قرار است هر یک از شرکتهای تولیدکننده DVB-T سالانه مقادیری از این دستگاهها را در کشور تولید کنند تا ظرف پنج سال آینده تمامی گیرندههای تلویزیونی، تصاویر را به صورت دیجیتال دریافت کنند.
در این راستا افرادی که نسبت به تولید یا واردات مبدلهای تلویزیونی آنالوگ به دیجیتال اقدام میکنند نیز باید از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مجوز تایید نمونه دریافت کنند.
محسن حسین پور یکی از مدیران شرکت گسترش انفورماتیک که با سازمان صدا و سیما برای تولید انبوه این تجهیزات وارد مذاکره شده پیش از این در مورد این طرح به مهر گفته بود: طراحی و تولید گیرندههای دیجیتال توسط شرکتهای مادیران و سامسونگ نیز در کشور در حال انجام است و این دستگاه مبدلی برای آنتنهای آنالوگی است که هماکنون از طریق تلویزیون دریافت میشود.
به گفته وی طراحی و ساخت نمونه اولیه این دستگاه حدود ۳۰۰ میلیون تومان هزینه برای شرکت گسترش انفورماتیک داشته و طبق برآوردهای اولیه تولید انبوه آن حدود ۱۲ میلیارد تومان سرمایه در گردش نیاز خواهد داشت.
حسینپور با تاکید بر اینکه شرکت گسترش انفورماتیک ظرفیت تولید سالانه ۷۵۰ هزار دستگاه «DVB-T» را خواهد داشت، گفت: نمونه آزمایشی این طرح در چندین نقطه از کشور روی ۱۴ کانال تست شده که علاوه بر هشت کانال متعارف میتوان کانالهای جام جم، پرس تی وی، العالم و کانالهای استانی را از این طریق دریافت کرد.
ارسال نظر