موبایل مغز را فعال میکند!
مطالعات جدید نشان میدهند، صحبت کردن با تلفن همراه فعالیت بخشهایی از مغز که در نزدیکی گوشی قرار دارند را بهبود میدهد؛ اما تاکنون هیچ نشانهای از آسیب دیدگی در این بخشهای مغزی مشاهده نشده است. ظاهرا امواج رادیویی ناشی از تلفنهای همراه بخشهایی از مغز را که در نزدیکی آنتن تلفن همراه قرار دارند، فعالتر میکند. محققان دریافتند ۵۰ دقیقه صحبت در پای تلفن همراه میتواند میزان فعالیتهای مغزی را تا ۷ درصد افزایش دهد؛ اما تاکنون نشانهای از آسیبدیدگی به واسطه نزدیک بودن تلفن همراه به سر کاربران به دست نیامده است.
محققان موسسه ملی سوءاستفاده از دارو در مریلند به منظور نمایش دادن تفاوتهای ایجاد شده در مغز افراد به واسطه استفاده از تلفنهای همراه فعالیتهای مغزی افراد را در حالی که با تلفن همراه تماس برقرار میکردند، تحت نظر گرفتند.
نتایج نشان دادند، فعالیتهای مغزی متناسب با شدت میدان الکترومغناطیسی در بخشهایی از مغز که در معرض تلفنهای همراه قرار دارند، افزایش پیدا میکند. تلفنهای همراه برای برقراری ارتباط از امواج رادیویی استفاده میکنند و این امواج میتوانند میدانهای الکترومغناطیسی کوچکی به وجود آورند که توسط مغز و سر انسان قابل جذب هستند.
افزایش قابل توجه استفاده از تلفنهای همراه در سرتاسر جهان نگرانیهایی را در رابطه با تاثیرات مخرب احتمالی این ابزار روی مغز انسان برانگیخته است. با وجود اینکه سال گذشته اعلام شد، هیچ مدرک قابل قبولی مبنی بر مضر بودن امواج تلفنهای همراه وجود ندارد؛ اما این نگرانی همچنان بر جای خود باقی است.
در مطالعه جدید محققان ۴۷ داوطلب را در دو روز مختلف تحت اسکن مغزی قرار دادند، این اسکن مغزی به شیوه PET بوده و برای کنترل تغییرات در گلوکزهای متابولیسم شده مغز طراحی شده است.
پیش از آغاز اسکنها هر یک از داوطلبان دو تلفن همراه را روی دو گوش خود قرار میدادند، در یکی از اسکنها هر دو گوشی خاموش و در اسکن دیگر تلفن همراهی که روی گوش راست قرار داشت، روشن باقی میماند.
بر اساس گزارش تلگراف، مقایسه نتایج این دو اسکن با یکدیگر نشان داد، فعالیتهای مغزی در بخش راست مغز در افرادی که تلفن همراه روشن را روی گوش راست خود قرار داده بودند، افزایش پیدا میکند. همچنین میزان متابولیسم گلوکز در این بخش از مغز از ۳/۳۳ تا ۷/۳۵ میکرومول گلوکز در دقیقه افزایش پیدا میکند.
ارسال نظر