ماموران نیروی انتظامی شهرستان بستان‌آباد استان آذربایجان‌شرقی طی بازرسی‌های خود مقادیر معتنابهی کالای قاچاق شامل ‌٢٢٩ عدد انواع گوشی تلفن همراه و تعدادی لوازم جانبی کشف و طی گزارشی به گمرک استان ارسال شد. با اعلام شکایت گمرک استان در این رابطه پرونده‌ای تشکیل و پس از انجام تحقیقات مقدماتی و سیر مراحل قانونی جهت رسیدگی و اعمال قانون به شعبه ویژه قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی تبریز ارجاع شد. بر اساس این گزارش شعبه مذکور با عنایت به مستندات موجود در پرونده، متخلفین را علاوه بر ضبط کالا به پرداخت بیش از ‌٣١٦ میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم کرد. همچنین قاچاقچی ۱۰۶۷ دستگاه گوشی تلفن همراه در تعزیرات حکومتی شهرستان ساوه به ضبط کالا به نفع دولت و پرداخت جریمه محکوم شد. پیرو اعلام گزارش پلیس آگاهی شهرستان ساوه مبنی بر کشف ۱۰۶۷ گوشی تلفن همراه قاچاق از یک دستگاه خودرو در محورهای مواصلاتی استان مرکزی موضوع در شعبه ویژه قاچاق کالا و ارز شهرستان ساوه مطرح شد و مورد رسیدگی قرار گرفت. شعبه موصوف پس از بررسی و استعلامات لازم اتهام انتسابی را محرز و مسلم تشخیص و ضمن صدور حکم به ضبط کالاهای مکشوفه به نفع دولت متهم پرونده را به پرداخت بیش از ۶۵۱میلیون ریال جریمه نقدی در حق دولت محکوم کرد.

تدوین دستورالعمل ضوابط نصب و استفاده از آنتن‌های تلفن همراه

رییس مرکز امور بین‌الملل و مهندسی ارتباطات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از تدوین دستورالعمل ضوابط نصب و استفاده از آنتن‌های تلفن همراه خبر داد. صادق عباسی شاهکوه در گفت‌وگو با ایرنا گفت: اپراتورهای تلفن همراه برای ارائه خدمات و پوشش بهتر، نیازمند افزایش آنتن و دکل‌های خود هستند، از این رو موضوع استاندارد بودن این آنتن‌ها بیش از گذشته باید مد نظر قرار گیرد.

وی افزود: از موضوعاتی که در تدوین دستورالعمل ضوابط نصب و استفاده از آنتن‌ها مورد توجه قرار گرفته، ایمن بودن خود دکل و آنتن است که ضوابط بین‌المللی مشخصی دارد. وی افزود: ضوابطی نیز برای توان سازه زیر دکل تدوین خواهد شد،‌ چرا که سازه باید بتواند وزن دکل را تحمل کند و در هنگام وقوع زمین لرزه یا حادثه غیرمترقبه، خطر ساز نبوده و ایمن باشد.

عباسی گفت: ‌استاندارد دیگری که در آنتن‌های تلفن همراه رعایت آن الزامی است، چگالی امواج مغناطیسی است، البته در حال حاضر در این زمینه مشکلی نداریم و استانداردهای مربوط به این مورد به طور کامل رعایت می‌شود و سازمان انرژی اتمی نیز به این موضوع نظارت دارد. وی افزود: ممانعت مردم از نصب آنتن‌های BTS تلفن همراه به دلیل شایعاتی مبنی بر مضر بودن این آنتن‌ها بر سلامتی انسان سبب شده است که اپراتورهای موبایل در برخی نقاط مسکونی امکان نصب این دکل‌ها را نداشته باشند. عباسی گفت: در حالی‌که برای کاهش خطرات و مضرات احتمالی آنتن‌های تلفن همراه توصیه می‌شود، تعداد آنتن‌ها افزایش یابد، زیرا ‌هر چه تعداد آنتن‌ها افزایش یابد، از قدرت امواج منتشر شده کاسته شده و این امر منجر به کاهش خطرات احتمالی ناشی از انتشار امواج رادیویی از سوی آنتن‌های BTS می‌شود.

نجات جان دو کوهنورد از طریق امواج موبایل

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان آذربایجان شرقی اعلام کرد: امدادگران این جمعیت دو کوهنورد مفقود شده در ارتفاعات «کمال» در سلسله جبال سهند را از طریق امواج مخابره شده از سوی تلفن همراه یکی از کوهنوردان نجات دادند. حمید حسین‌پور افزود: چندی پیش امدادگران این جمعیت از طریق تماس شهروندانی در جریان گم‌شدن دو کوهنورد در سلسله جبال «کمال» در ارتفاعات سهند قرار گرفتند. وی ادامه داد: هشت گروه پنج نفره از امدادگران کوهستان به منطقه اعزام شدند.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: شرایط جوی و برف و کولاک موجود در ارتفاعات امدادرسانی به مفقود‌شدگان را سخت کرده بود، به گونه‌ای که احتمال سقوط امدادگران نیز وجود داشت. وی عنوان کرد: جست‌وجو و تلاش امدادگران برای یافتن محل جان‌پناه کوهنوردان ادامه داشت، تا اینکه امدادگران با کمک پرسنل مخابرات شهرستان بستان‌آباد، از طریق امواج رادیویی مخابره شده از تلفن همراه یکی از کوهنوردان، محل و موقعیت جغرافیایی آنان را مشخص کردند.

حسین‌پور اضافه کرد: امدادگران پس از هشت ساعت عملیات جست‌وجو و نجات سرانجام دو کوهنورد آماتور تبریزی را که به علت سرمای شدید از ناحیه دست و پا دچار سرمازدگی شدیدی شده بودند، پیدا کردند.