کاهش 50درصدی تقاضا برای تجهیزات شبکه

بازار دیجیتال- میزان تقاضا برای تجهیزات شبکه طی ماه‌های اخیر در حد قابل توجهی کاهش یافته است. براساس اعلام فعالان بازار،طی ماه‌های اخیر رشد قیمت تجهیزات شبکه که بنا به دلایلی چون رشد هزینه‌های واردات و رشد جهانی قیمت‌ها رخ داده است بر کاهش تقاضا برای این کالاها دامن زده است.

به گفته تاجدینی، مسوول فروش تجهیزات شبکه در شرکت ارتباط گستران، میزان تقاضا برای تجهیزات شبکه در حد ناچیزی است و می‌توان گفت میزان تقاضا نسبت به سال گذشته در حدود ۵۰درصد کاهش یافته است.

وی گفت، رشد قیمت‌ها که به دلیل سخت شدن شرایط واردات این کالا و رشد جهانی قیمت‌ها صورت گرفته است باعث شده است میزان تقاضا برای این کالاها کاهش شدیدی یابد.وی میزان رشد قیمت را طی ماه‌های اخیر در حدود ۱۵ درصد

اعلام کرد.

فریدونی، مدیر فروش بخش تجهیزات شبکه شرکت ایران اچ پی نیز با بیان این مطلب که تجهیزات شبکه، بازار بی‌رونقی دارد، گفت: می‌توان گفت میزان تقاضا برای این کالاها نسبت به سال گذشته در حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است.

فعالان بازار در مورد پرفروش‌های بازار این کالاها نیز می‌گویند: نمی‌توان رده بندی مشخصی از برندهای پرفروش تجهیزات شبکه داشت. زیرا هر برندی در یک حوزه کاری پرفروش است. به عنوان مثال برند D-link که عنوان پرفروش بازار را یدک می‌کشد، در زمینه شبکه‌های داخلی جزو پرفروش‌ها است.

محمودی، یکی دیگر از فعالان بازار نیز می‌گوید: از آنجا که شبکه ایندورا،یا شبکه‌هایی که برای یک ساختمان مورد نیاز هستند پرمخاطب هستند برند D-link توانسته است عنوان پرفروش بازار را یدک بکشد. وی معتقد است شاید بتوان گفت برند D-link یکی از برندهایی است که بر خلاف سایر برندها رشد زیادی را از لحاظ قیمت تجربه نکرده است و به همین دلیل توانسته است سهم فروش بالایی را به خود اختصاص دهد.

فعالان بازار با بیان این مطلب که در بازار این کالا نیز شاهد عرضه گسترده نمونه‌های قاچاق هستیم گفتند، خریداران در وهله اول باید نوع نیاز خود را از کالایی که قصد خرید آن را دارند مشخص کنند و پس از آن به خدمات پس از فروش و گارانتی کالا توجه کنند، چراکه در حال حاضر برندهایی که با محدودیت‌هایی در زمینه تحریم روبه‌رو می‌شوند از طریق قاچاق وارد می‌شوند و ممکن است دچار ایراد شده باشند.

براساس اعلام باشگاه فعالان ICT نیز، در هفته اول دی ماه سال ۸۹ برند D-link با توجه به گستردگی و تنوع زیاد محصولات و قیمت مناسب با در اختیار داشتن ۲۲ درصد از سهم بازار پرمخاطب ترین برند بازار در این زمینه بوده است. در جایگاه دوم نیز برند CISCO قرار گرفته است که اکثر دست‌اندرکاران حرفه ای این برند را انتخاب کرده‌اند و با برخورداری از ۱۰ درصد از سهم بازار در جایگاه دوم قرار گرفته است.

این برند که با Router‌های حرفه‌ای، خود را به بازار ایران معرفی کرده است بدون شک حرف اول را در این محصول خاص می‌زند، اما با توجه به تنوع کم محصولاتش نتوانسته است جایگاه خود را ارتقا دهد و هیچ‌گونه پیشرفتی نسبت به هفته دوم تیر ماه نداشته است و همچنان جایگاه دوم را حفظ کرده است.

با این وجود بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که CISCO از نظر کیفیت در برخی از محصولات حرف اول را در بازار می‌زند، به طوری که حتی با ارائه قیمت‌هایی بالاتر از سایر برندها هیچ رقیبی را در اطراف خود نمی‌بیند.

برند TP-LINK نیز در جایگاه سوم قرار دارد که این برند نسبت به نظر سنجی قبلی رشد خوبی داشته است و توانسته است جایگاه خود را از پنجم به سوم ارتقا دهد و این طور که به نظرمی رسد می‌تواند در آینده نیز سهم خوبی از بازار را به خود اختصاص دهد.

در جایگاه چهارم نیز برند ۳COM با ۸ درصد سهم قرار دارد که نسبت به شاخص تیر ماه گذشته ۱۰ درصد افت داشته است که می‌توان علت آن را تنوع کمتر محصولات و قیمت بالاترآن دانست، اما با این وجود هنوز هم برخی کارشناسان اعتقاد دارند که این کمپانی یکی از بهترین کارت شبکه‌ها را تولید می‌کند. جایگاه پنجم به برند LINKSYS تعلق دارد که نسبت به نظر سنجی قبلی افت داشته است و از جایگاه چهارم به جایگاه پنجم رسیده است و در کل کمتر مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به نظرسنجی انجام شده ۵۵ درصد از سهم بازار به پنج برند اول تعلق دارد و ۴۵ درصد سهم بازار به برندهای دیگر اختصاص یافته است و این طور که به نظر می‌رسد برندهای دیگر در زمینه تجهیزات شبکه فعال عمل می‌کنند و توانسته‌اند سهمی از بازار را به خود اختصاص دهند.نکته جالب توجه دیگر این است که برندهای COMPEX و MICRONET نسبت به سال گذشته افت شدیدی داشته‌اند و برند‌های دیگر با کیفیت بهتر و قیمت مناسب‌تر توانسته‌اند جایگاه بهتری را کسب کنند.