موبایل‌های هوشمند به دستگاه‌هایی چندعملکردی تبدیل شده‌اند که می‌توانند در هر موقعیتی مفید واقع شوند، اما به اعتقاد محققان، این دستگاه‌ها از قابلیت‌های بالقوه بالاتری برخوردارند که تنها با توسعه ایده‌های نوآورانه می‌توان به این توانمندی‌های بالقوه، جامه عمل پوشاند. تلفن‌های همراه هوشمند، ابزارهایی کوچک با کارآیی بسیار بالا هستند که در هر موقعیتی می‌توانند همراه کاربر باشند و به جای دوربین عکاسی، دوربین فیلمبرداری، رایانه، تلفن همراه و بسیاری دیگر از دستگاه‌ها از قبیل گوشی پزشکی، سرعت سنج، دستگاه تست شنوایی و... مورد استفاده قرار گیرند. به همین منظور بسیاری از محققان و پژوهشگران دنیا در تلاشند تا نوآورانه‌ترین ایده‌ها را برای باهوش‌تر کردن این دستگاه‌های کوچک قابل حمل ارائه کنند. این نوآوری‌ها می‌توانند یک تلفن همراه هوشمند را در آینده به یک بینی مصنوعی، یک پوست الکترونیک و گوش بیونیک تبدیل کنند.

پروژه‌های مختلفی برای توسعه فناوری‌های نوآورانه صفحه لمسی آینده در حال انجامند. صفحه لمسی نمایشگری است که می‌تواند ارتباطات لمسی میان کاربر و دستگاه را به یک ارتباط دو طرفه تبدیل کند.

اگر در حال حاضر تلفن‌های همراه با عملکردهای جست‌وجو روی وب، عکس گرفتن، باز کردن فایل‌ها و... به لمس پاسخ می‌دهند، این ایده‌های نوآورانه جدید می‌توانند حتی از لحن صدای کاربر به عنوان یک تحریک لمس استفاده کرده و به آن جواب دهند.

برای مثال، نوکیا که به تازگی محصول جدیدی به نام N۸ را وارد بازار کرده، یک نمونه آزمایشی از N۹۰۰ را توسعه داده است که می‌تواند سفتی و بافت آن چیزی که روی نمایشگر ظاهر می‌شود را حس کند. اصل پایه این فناوری «الکترولرزش» است، به طوری که با عبور دادن انگشت از روی لایه عایق یک سطح فلزی با ولتاژ متغیر می‌توان گیرنده‌های پوست را فریب داد و به این ترتیب یک تجربه لمس را شبیه‌سازی کرد.

محققان پروژهElectrotactile Experience نوکیا روی صفحه نمایشگر دو لایه نازک قرار دادند. لایه اول یک رسانای شفاف از جنس اکسید ایندیم- استانیوم و لایه دوم یک ماده عایق از جنس دی اکسید هافنیم است.

در حقیقت، این فناوری، روکش دومی است که روی نمایشگر لمسی را می‌پوشاند. این روکش دوم تنها با صدای کاربر فعال می‌شود. بنابراین زمانی که فردی غیر از کاربر، نمایشگر تلفن همراه را لمس کند تلفن همراه عمل نمی کند و تنها زمانی که کاربر به صورت کلامی، رمز عبور را می‌گوید، این روکش دوم فعال شده و تلفن همراه عمل می‌کند. در حالی که نوکیا مشغول حساس کردن سر انگشتان دست است در خانه اپل کسی وجود دارد که آماده معرفی کردن تلفن همراه هوشمندی است که قادر است با گوش ما خودش را کشف کند! این سیستم، شبکه‌ای از حسگرها است که در اطراف بلندگوی تلفن همراه قرار گرفته‌اند و به محض آنکه نزدیک گوش می‌شوند، بلندی صدا را تنظیم می‌کنند و سر و صدای پس زمینه را می‌گیرند. از دیدگاه بصری، نوعی تلفن همراه است که همانند یک پوست الکترونیکی پوشیده می‌شود. این پروژه که «پوست الکترونیکی بسط یافتنی» (Stretchable Electronic Skin) نام دارد، از همکاری میان مرکز تحقیقات نوکیا و دانشگاه کمبریج ایجاد شده است.

این دانشمندان با استفاده از یک رسانا که از طلای تبخیرشده ساخته شده بودند، موفق شدند نوعی چسب الکترونیکی لمسی را ایجاد کنند که بسیار انعطاف‌پذیر است و می‌تواند به اشکال مختلف دربیاید. به طور بالقوه، کاربردهای این پوست الکترونیکی بسیار گسترده است. در آینده، دستگاه‌های موبایل می‌توانند با استفاده از این فناوری همانند یک لایه چسب، به دور بازو یا انگشت بسته شوند.