به اعتقاد عضو هیات علمی دانشگاه ۷۵ درصد حملات سایبری هدف‌گیری ویروس استاکس نت در جهت جنگ الکترونیکی علیه ایران بود. محسن براتی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که هدف اصلی ویروس استاکس نت اختلال در کارها و زیرساخت‌های بزرگ صنعتی بوده است، اظهار کرد: ‌این ویروس با حفره‌ای امنیتی که در ویندوز به‌وجود می‌آید به حالت یک کرم اطلاعاتی به سرقت اطلاعات می‌پردازد و ارگان‌هایی که بانک‌های اطلاعاتی بدون حفاظت ویژه‌ای در پروژه‌های خود دارند، به راحتی مورد حمله این کرم قرار می‌گیرند.

وی ورود این کرم در سیستم‌ها را گاهی توسط BACKDOOR دانست و خاطر نشان کرد: این ویروس حدود هشت ماه است که در سیستم‌ها نفوذ کرده، اما تنها حدود سه ماه است که از وجود آن آگاه شدیم و با قطعیت نمی‌توان گفت که هدف این جاسوسی فقط کشور ایران بوده و با آماری که ارائه شده ۶۰ درصد کشور ایران، ۲۰ درصد مالزی و هند جزو کشورهای آسیب خورده بوده‌اند.

او تصریح کرد: ‌استاکس نت توسط حافظه‌های جانبی از یک رایانه به رایانه‌های دیگر منتقل می‌شود و شاید دلیل دیگری که بتوان برای نفوذ آن عنوان کرد، عدم رعایت قانون COPYRIGHT در کشور در واحدهای دولتی و خصوصی باشد که همین موضوع عدم رعایت گواهی امنیت را به دنبال خود دارد. براتی گسترش این کرم جاسوسی را از اهداف کشورهای تحریم‌کننده ایران بیان کرد و گفت: ‌این هم نوعی جنگ سایبری و الکترونیکی علیه کشور ما است که باعث آلودگی ۳۰ هزار IP به این ویروس شد.

او افزود: حتی اگر IPهای آلوده را پاک‌سازی کنیم و این ویروس به طور کامل از بین نرود، مجددا خودش را بازسازی می‌کند و نسخه‌ای از اطلاعات موجود در شبکه را به سرور خودش انتقال می‌دهد و سیستم‌هایی از قبیل پتروشیمی، صنایع، نیروگاه، نفت و گاز که در بانک اطلاعاتی تجهیزاتی دارند بیشتر در معرض آسیب این ویروس هستند.