تکنولوژیهای آینده در گفتوگو با رییس شرکت Lenovo
رایانش ابری، انقلابی مانند اینترنت
در دنیای مدرن و به روز تکنولوژی بهترین بودن و طی کردن سریع مسیر رشد کار سادهای نیست. درست به همین دلیل هم هست که شرکتهای فعال در این حوزه عرصه رقابتی سختی را پیش رو داشته و برای رسیدن به این جایگاه تلاش میکنند.
ندا لهردی
در دنیای مدرن و به روز تکنولوژی بهترین بودن و طی کردن سریع مسیر رشد کار سادهای نیست. درست به همین دلیل هم هست که شرکتهای فعال در این حوزه عرصه رقابتی سختی را پیش رو داشته و برای رسیدن به این جایگاه تلاش میکنند. با این همه، اما شرکتهایی که شاید تا سالهای پیش رشد چندانی هم در این حوزه نداشتند، حالا روند رشد را با سرعت بیشتری طی میکنند. شرکت چینی Lenovo هم یکی از این شرکتها است که در سالهای اخیر حضور فعالتری در بازارهای تکنولوژی داشته و به همین علث هم روند رشد سریعتری را نسبت به سالهای گذشته طی کرده است. این شرکت در ماه مه گذشته برای چهارمین فصل متوالی رشد صادرات خود را در بخش کامپیوترهای شخصی اعلام کرد. به این ترتیب در این فصل صادرات جهانی کامپیوترهای شخصی این شرکت رشد ۵۹ درصدی را تجربه کرد تا Lenovo در دومین فصل متوالی به عنوان تولیدکننده کامپیوترهای شخصی با بیشترین رشد در دنیا انتخاب و معرفی شود.
در حالی که این روزها شرکتهای HP و Acer برای کسب سهم بازار بیشتر با یکدیگر رقابت میکنند و شرکت بزرگ Dell به دنبال کاهش تاثیرات بحران اقتصادی سال میلادی گذشته بر روند مالی خودش است، شرکت Lenovo همچنان در جایگاه چهارم برترین تولیدکنندگان کامپیوترهای شخصی سعی دارد به تدریج و پله پله به رتبههای بالاتر در این فهرست برسد.
حالا Lenovo بعد از سالها شهرت به خاطر تولید نوتبوکهای ThinkPad، با طراحی و تولید کامپیوترهای رومیزی چند کاره، کتابخوانهای هوشمند و تبلتها شروع به ایجاد شاخهای جدید در تجارت خود کرده است. بعضی از این محصولات جدید حالا در فروشگاههای تکنولوژی سرتاسر جهان عرضه شدهاند و به فروش میرسند.
مجله آنلاین CRN اما به همین بهانه با «لیو چانژی»، رییس این شرکت به گفتوگو نشسته است. این مصاحبه به تازگی و درباره محصولات جدید Lenovo، بازار جدید تبلتها، دلالیل استقبال این تولیدکننده کامپیوتر از سیستم عامل آندرویید Google و پدیده رایانش ابری انجام شده است که آن را در زیر میخوانیم:
به نمایشگاه CES امسال برمیگردیم؛ Lenovo شش ماه پیش در این نمایشگاه حضور پررنگی داشت. شما حالا بعضی از محصولاتی را که در این نمایشگاه معرفی کرده بودید، به بازار عرضه کردهاید و بعضی دیگر از آنها را قرار است به زودی روانه بازار کنید. این محصولات چطور به بازار کشورهای دیگر میرسند و ارزیابی شما از این نمایشگاه چطور بوده است؟
این نمایشگاه بدون شک رویداد بزرگی بود. ما توانستیم از Lenovo یک چهره با کیفیت و نوآورانه در نظر بازدیدکنندگان بسازیم. در این نمایشگاه محصولاتی مانند ThinkPad Edge و نوتبوک SMB را معرفی کردیم که حالا با استقبال خوب کاربران مواجه شدهاند. نوتبوک فوق قابل حمل و باریک X۱۰۰e هم محصول دیگری بود که ما در این نمایشگاه معرفی کردیم و میتواند رقیب جدی برای نتبوکها باشند. ما همچنین موبایل هوشمند LePhone را در چین معرفی کردیم که توانست فروشی بیش از پیشبینیهای ما داشته باشد. دیدن تصاویری از صفهای طولانی علاقمندان به خرید این موبایل هوشمند در پکن واقعا برای ما هیجان انگیز بود. با این اوصاف فکر میکنم ما تا پنج سال آینده در شرایط خوبی در بازارهای جهانی قرار خواهیم گرفت.
شما دو دستگاه کتابخوان هوشمند IdeaPad U۱ Hybrid و skylight را در نمایشگاه CES امسال رونمایی کردید، اما هنوز خبری از عرضه آنها نیست. آیا هنوز هم باید منتظر ورود این دو محصول به بازار باشیم؟
بله، حتما. ما هنوز این دو محصول را به صورت عمومیو رسمیمعرفی نکردهایم. دلیل این موضوع هم به فضای حاکم تبلتها بر بازار مربوط است. ما در واقع روی بازار تبلتها تمرکز کردهایم تا از نفوذ در تکنولوژی آندرویید مطمئن شویم.
در حال حاضر فضا برای رشد آندرویید مناسب است و به همین دلیل ما تصمیم داریم از این فرصت استفاده کنیم. با این حال اما معرفی و عرضه محصولات جدید یکی از مهمترین برنامههای کاری ما است که در اولویت قرار دارد. قرار گرفتن ما به عنوان شرکتی کامپیوتری با سریعترین روند رشد برای دومین بار متوالی در جهان حالا باعث شده است تا توجه بسیاری از کاربران به محصولات ما جلب شود.
شما درباره LePhone صحبت کردید. آیا شما برنامهای برای معرفی و عرضه این محصول در آمریکا که بازار پر رونقی برای موبایلهای هوشمند است، دارید؟
در حال حاضر تمرکز ما روی عرضه این گوشی و فروش و موفقیت آن در بازار چین است. بعد از آن تصمیم داریم از این موبایل هوشمند یک برند قوی بسازیم و آن را به بازارهای جهانی برسانیم. در واقع این استراتژی ما برای رشد و نفوذ در بازار است؛ بدست آوردن یک بازار مبدا و سپس گسترش پله پلهای آن به بازارهای دیگر.
در ماههای گذشته خبرهایی درباره تصمیم Lenovo برای خرید شرکت Palm قبل از اقدام HP برای این خرید شنیده شد. به نظر میرسد Palm نه تنها درباره این معامله، بلکه درباره استفاده از سیستم عامل آندرویید تمایل چندانی ندارد. Lenovo چقدر برای انجام این معامله جدی است؟
من نمیتوانم درباره یک مورد خرید خاص صحبت کنم، اما این را میگویم که ما درباره تکنولوژی موبایلهای هوشمندمان و البته نوتبوکهایمان مطمئن هستیم. من فکر میکنم ما در جایگاه و شرایط خوبی هستیم. ما به چنین خریدهایی به عنوان راهی برای رشد نگاه میکنیم، اما واقعا در حال حاضر با شرایط و تکنولوژی که به کار میگیریم مشکلی نداریم و راحت هستیم. مقبولیت LePhone هم این را به خوبی ثابت میکند.
Lenovo به وضوح آندرویید را پذیرفته و بکار میگیرد. استفاده از این سیستم عامل در LePhone و کتابخوانهای هوشمند Lenovo این موضوع را به خوبی نشان میدهد. چه چیزی باعث شد تا شما به استفاده از آندرویید رو بیاورید؟
آنچه درباره آندرویید جالب است، برتری و سرعت حرکت آن است. در دنیای اینترنت موبایل این موضوع اهمیت زیادی دارد. وقتی شما میخواهید پلتفرمهای زیادی را روی موبایل خود اجرا کنید این موضوع مهمتر هم میشود. به همین دلیل فکر میکنم تصمیم ما برای استفاده از آندرویید در محصولاتمان کاملا درست بوده است.
دوباره به نمایشگاه CES امسال برمیگردیم. شما پیشبینی میکردید که فروش نتبوکها رو به کاهش میرود و این محصولات به زودی در دیگر دستههای بازار کامپیوترهای شخصی مانند کتابخوانهای هوشمند، نوتبوکها و تبلتها قرار میگیرند. حالا اما با اخبار مربوط به برتری فروش iPad نسبت به نوتبوکها تا پایان امسال چه اتفاقی میافتد. فکر میکنید چه اتفاقی در بازار تبلتها بیفتد؟ آیا به فکر تولید تبلتهای خودتان هستید یا تنها روی کتابخوانهای هوشمند تمرکز کردهاید؟
من فکر میکنم ما باید منتظر دیدن محصولات مبتنی بر ویندوز و تبلتهای مبتنی بر آندرویید باشیم. برای ما، اما رسیدن به یک تبلت از کتابخوان هوشمند و تبدیل آن به یک محصول مستقل نمیتواند جهش بزرگی محسوب شود، اما فکر میکنم که باید منتظر حضور موبایلهای هوشمند، تبلتها و کتابخوانهای هوشمند زیادی در بازار باشیم که از این میان بسیاری از محصولات با هدف رقابت با iPad روانه بازار خواهند شد. این روزها تب «پدها» در بازارهای جهانی بیشتر و بیشتر میشود و من فکر میکنم این روند تا پنج سال آینده هم ادامه داشته باشد.
این روزها بسیاری از شرکتها و افراد روی مفهوم جدید رایانش ابری سرمایهگذاری میکنند تا به همگرایی آنچه درباره آن صحبت میکنیم و اتصال همه آنها به دستگاههای بیسیم و قابل حمل، کمک کنند. شما درباره رایانش ابری چه فکری میکنید و این پدیده چه نقشی در استراتژیهای شما برای آینده خواهد داشت؟
شکی نیست که ما داریم به سمت یک انقلاب در زمینه ارتباطات، اطلاعات و برنامههای کاربردی پیش میرویم. این اتفاق مشابه آن چیزی است که درباره اینترنت دیدیم. این انقلاب را میتوانیم انقلاب رایانش ابری یا هر چیزی که میخواهیم بنامیم. اینترنت یک شبکه ارتباطی است که امکان دسترسی شما به اطلاعات را فراهم میآورد، رایانش ابری هم ایدهای است که باعث میشود اینترنت حالا تنها یک پکیج اطلاعاتی نبوده و دنیایی از برنامههای کاربردی را پیش روی کاربرانش قرار بدهد.
این اتفاق بزرگی نیست، اما بسیار مهم است. این پدیده و همراهی با آن میتواند یک پله جدید و مهم به سمت پیشرفت و رشد شرکتهای فعالان عرصه تکنولوژی باشد و درست به همین دلیل هم جایگاه مهمی در استراتژیهای آینده شرکت ما خواهد داشت.
ارسال نظر