هزینه انتقال اینترنت کاهش نمی‌یابد

بازار دیجیتال- مدیرعامل شرکت زیرساخت به بهانه روز خبرنگار در نشستی همراه با پرسش و پاسخ، میزبان خبرنگاران بود. بحث قیمت پهنای باند و معضل ترمینیشن را شاید بتوان به عنوان محورهای اصلی مورد بحث خبرنگاران در این نشست عنوان کرد. هر چند که پیش از این بارها و بارها از سوی مسوولان مختلف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیرامون قاچاق مکالمات یا همان ترمینیشن صحبت‌های بسیاری شده بود و وزیر ارتباطات نیز از این داستان به شدت منتقد بود، اما این بار معاون وزیر عنوان کرد روزانه ۱۳ میلیون دقیقه مکالمه از مسیر قانونی وارد کشور می‌شود و امنیت شبکه زیرساخت ارتقا یافته؛ به نحوی که هم‌اکنون قاچاق مکالمه به داخل کشور به صفر رسیده است. او درباره موضوع ترمینیشن (انتقال تماس‌های تلفنی اینترنتی از خارج به داخل کشور) تصریح کرد: با فعالیت‌هایی که شرکت انجام داد، این موضوع حل شده و با فعالیت سه پیمانکار که به‌صورت قانونی در این زمینه کار می‌کنند، بحث قاچاق نسبت به قبل به حدود صفر رسیده است و طبق آماری که هفته گذشته داشتیم، از مسیر سه اپراتور ۱۳ میلیون دقیقه ترمینیشن به صورت قانونی انجام شده است.

بعد از بحث ترمینیشن مهم‌ترین بحث دیگر این نشست مطبوعاتی قیمت پهنای باند بود که در نهایت منجر به قیمت نهایی اینترنت برای مصرف‌کنندگان می‌شود.

خسروی درباره کاهش ۲۰ درصدی قیمت اینترنت گفت: ‌کاهش قیمت اینترنت از این هفته اعمال می‌شود و پیگیری این موضوع که آیا کاربر نهایی از این کاهش منتفع می‌شوند یا نه، بر عهده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است. او ادامه داد: ‌البته نباید انتظار داشت که وقتی ما ۲۰ درصد قیمت را کاهش می‌دهیم، به همان نسبت نیز کاربران نهایی کاهش را احساس کنند و با توجه به این که حدود ۴۰ درصد هزینه تمام شده شرکت اینترنتی به پهنای باند مربوط است، می‌توان گفت حدود هفت تا هشت درصد باید قیمت اینترنت برای کاربران نهایی کاهش یابد و این کاهش باید از طرف شرکت‌ها اعمال شود.

او در مورد پهنای باند داخلی گفت: ما هم‌اکنون قیمت اجاره هر STM۱ را از ۴۶ میلیون به ۳۷ میلیون تومان کاهش دادیم و این قیمت تنها برای پهنای باند خارجی است.

خسروی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر این موضوع که بخش زیادی از اطلاعات در آینده نزدیک توسط دیتاسنترهای داخلی میزبانی می‌شود که در نتیجه بخش زیادی از پهنای باند داخلی خواهد بود آیا قیمت پهنای باند داخلی نیز کاهش می‌یابد؟ گفت: قیمت پهنای باند داخلی (هزینه انتقال اینترنت) بسیار پایین‌تر از پهنای باند خارجی بود و اصلا قابل مقایسه نیست.

علاوه بر آن محاسبه قیمت این دو پهنای باند برای ارائه‌دهندگان خدمات تفکیک‌پذیر است و با توجه به قیمت اندکی که دارد، فکر نکنم نیازی به کاهش قیمت داشته باشد.

شرکت‌های اینترنتی سرخود فیلتر نمی‌کنند

خسروی همچنین درباره موضوع فیلترینگ تصریح کرد: ‌در بحث فیلترینگ کمیته‌ای تشکیل شده که این کار را انجام می‌دهد که متشکل از نمایندگان قوه قضاییه و مراکز امنیتی است و این موضوع طبق قانون در حال انجام است و شرکت‌های اینترنتی سرخود نمی‌توانند به فیلتر سایتی اقدام کنند.

او ادامه داد: ‌ مناقصه فیلترینگ برگزار و برنده آن مشخص شده و کارهایش در حال انجام است، اما فعلا نمی‌توانیم نام شرکت را اعلام کنیم.

خسروی همچنین درباره SLA - توافقنامه سطح خدمات - گفت: SLA در واقع توافقی دو طرفه است که البته بعد از انجام بهینه‌سازی شبکه موجود و توسعه و دیگر فعالیت‌ها، این توافقنامه‌ها را به‌صورت کامل‌تری ارائه خواهیم کرد.

واگذاری نگهداری شبکه هوشمند به زیرساخت

وی در ادامه سخنان خود به موضوع IN سراسری - شبکه هوشمند - اشاره و تصریح کرد: شرکت ارتباطات زیرساخت زمانی که به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه مخابرات ایران بود، مناقصه این پروژه را برگزار و تجهیزات آن را نصب و راه‌اندازی کرد، ولی با توجه به این که این موضوع در لایه Access است، باید این کار را شرکت مخابرات تحویل بگیرد، زیرا استفاده‌کنندگان آن مشترکان تلفن ثابت و مشتریان مخابرات ایران هستند و آنها درآمدی که حاصل می‌شود را می‌گیرند و پس از آن قرار شد که شرکت‌ مخابرات استان تهران آن را تحویل بگیرد.

او افزود: بعد از انجام مذاکرات و جلسات قرار شد که بحث نگهداری و راه‌اندازی را شرکت ارتباطات زیرساخت و بحث بازاریابی و بازرگانی را مخابرات استان تهران انجام دهد؛ توافقنامه در حال نهایی شدن است و در آینده نزدیک این موضوع مشخص می‌شود و همه مردم می‌توانند از این سرویس استفاده کنند.

خسروی تصریح کرد: البته باید سهم ما و استان‌های مبدا و مقصد در این رابطه مشخص شود و هر کدام سهم خودشان را ببرند که این موضوع در حال نهایی شدن با مخابرات استان تهران است.

به دنبال کاهش قیمت اینترنت هستیم

وی با تاکید بر این‌که ما به دنبال کاهش قیمت اینترنت هستیم، گفت: ما به دنبال آنیم که توسعه بزرگی را در شبکه ایجاد کنیم تا نیاز هر اپراتور را در هر جا و با هر سطح خدمتی که می‌خواهد، برطرف کنیم و این هدف مهم برای ما است که با این کار هزینه‌های سربار ما کاهش یابد و روند حرکت در جهت کاهش قیمت پهنای باند است.

مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت در پایان این نشست با بیان این‌که قیمت هر STM۱ از ۴۶ میلیون تومان به ۳۷ میلیون تومان کاهش یافت، گفت: ‌این مربوط به اینترنت خارجی است و به شبکه‌های داخلی مربوط نمی‌شود.