عضو شورای عالی انفورماتیک:
تحقق دولت الکترونیکی در کشور به تولید نرمافزار منوط است
به گفته عضو شورای عالی انفورماتیک کشور، امروزه در جهان حدود سه هزار میلیارد دلار در سال نرمافزار خرید و فروش میشود که ایران میتواند با توجه به مزیتهایی که دارد، سهم مناسبی از این بازار را در اختیار داشته باشد. حسین طالبی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان اظهار کرد: ایران با توجه به مزیتهای بالای نیروی انسانی باهوش، جوان، فرهیخته و آماده به کار در حوزه نرمافزار و وجود نزدیک به هزار شرکت رایانهای در ایران که عمدتا نرمافزاری هستند، امکانات بسیار خوبی در تولید نرمافزار بهمنظور تامین نیازهای داخلی و صادرات و تصاحب بخشی از نیازهای منطقه دارد.
وی معتقد است: سیاستگذاران و دولتمردان برنامه خاصی برای حمایت از صنعت نرمافزار و تولیدکنندگان داخلی ندارند و کشورمان با وجود پتانسیلهای بسیار بالا در حوزه صنعت نرمافزار تاکنون نقشی در حوزه تولید و تصاحب بازار بینالملل نداشته است.
وی تاکید کرد: تحقق دولت الکترونیکی در ایران منوط به تولید دهها هزار برنامه نرمافزاری برای اجرای فرآیندهای جدید در درون سازمانها و دستگاههای اجرایی و تعامل بین آنها با یکدیگر است. مدیر پیشین فناوری اطلاعات شرکت ملی نفت ایران در ادامه ابراز کرد: تامین این حجم عظیم نرمافزار بدون حمایت شدید از تولیدکنندگان داخلی تحت عنوان صنعت فناوری اطلاعات و صنعت نرمافزار امکانپذیر نخواهد بود، بنابراین شعار دولت الکترونیکی بدون حمایت واقعی از صنعت نرمافزار در حد شعار باقی میماند. این کارشناس تاکید کرد: در حال حاضر با وجود این نیاز عظیم به تولید نرمافزار برای تحقق کسب و کارهای
الکترونیکی و دولت الکترونیکی متاسفانه بسیاری از متخصصان نرمافزار در ایران بیکارند، در حالی که برای تامین این حجم عظیم نرمافزار ما نه تنها تمام متخصصان و کارشناسان موجود را به کار خواهیم گرفت، بلکه کمبود بسیاری هم داریم. باید ظرفیت دانشگاهها در بخش مهندسی نرمافزار توسعه و گسترش یافته و به چندین برابر افزایش داده شود.
ارسال نظر