ضریب نفوذ واقعی اینترنت در ایران کمتر از 5 درصد است

یک کارشناس فناوری اطلاعات با بیان اینکه اگر چشمانمان را به روی برخی واقعیت‌ها ببندیم و عقب ماندگی در سطح تکنولوژی را نادیده بگیریم موفق نخواهیم شد تاکید کرد: نباید کشور گرفتار افراط و تفریط در شاخص‌ها شود. مهدی روحانی‌نژاد در گفت‌وگو با «مهر» با بیان اینکه ملاک مرکز آمار ایران در اعلام ضریب نفوذ ۱۱ درصدی اینترنت افرادی هستند که روزانه با اینترنت کار می‌کنند، گفت: این در حالی است که ملاک وزارت ارتباطات مربوط به افرادی می‌شود که آشنایی حداقلی با اینترنت دارند که این معیار یک سوم جمعیت کشور را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه معیار وزارت ارتباطات را در اعلام ضریب نفوذ ۳۵ درصدی اینترنت افرادی تشکیل می‌دهند که حداقل در طول ۶ ماه یکبار از اینترنت استفاده کرده‌اند، گفت: حتی اگر این ملاک برای شاخص ضریب نفوذ در نظر گرفته شود، بازهم ضریب نفوذ اینترنت کشور پایین است.

این کارشناس با تاکید بر اینکه هیچکس تکنولوژی را نفی نمی‌کند، افزود: از دیدگاه اتحادیه جهانی مخابرات، مبنای ضریب نفوذ اینترنت دسترسی به اینترنت باند پهن است که از این حیث ضریب نفوذ اینترنت در کشور ما کمتر از ۵ درصد است و در این بخش خیلی عقب مانده‌ایم.

روحانی‌نژاد معتقد است که اگر چشمانمان را روی برخی واقعیت‌ها ببندیم و عقب ماندگی در سطح تکنولوژی را نادیده بگیریم، موفق نخواهیم شد.

وی اضافه کرد: دلیل اختلاف مسوولان در ارزیابی شاخص‌های بین‌المللی نسبت به شاخص‌های داخلی مربوط به پهنای باند بین‌المللی می‌شود؛ چرا که مسوولان کشور ما معتقدند که با استفاده از ابزاری همچون اینترنت ملی نیازی به فضای دسترسی به خارج از کشور نخواهد بود و دیگر نیازی نیست که شاخص پهنای باند بین‌الملل در حد استانداردهای جهانی باشد.