روز گذشته بخش اول گفت‌وگو با مهندس مهدی ساعتچی، مدیرعامل شرکت بازرگانی ایران را در همین صفحه خواندید. امروز بخش پایانی این گفت‌وگو را می‌خوانید. ولی دو برند رقیب شما اعتقاد دارند که آنها رده‌های اول و دوم بازار را دارند؟

ما این اعتقاد را نداریم. بر اساس بررسی‌های به عمل آمده ما برند دوم بازار هستیم.

بسیاری از فعالان بازار ادعا می‌کنند در ساخت برخی از تلویزیون‌های سونی به ویژه مدل‌هایی با سایز کمتر از ۴۶ اینچ از پنل سامسونگ استفاده شده است. یعنی خریدار پول بابت تلویزیون سونی می‌دهد، ولی در حقیقت سامسونگ می‌خرد.

این حربه‌ای است که سایر برندها برای مطرح کردن خود از آن استفاده می‌کنند تا کار را به اسم خودشان تمام کنند، اما واقعیت این است که وقتی تکنولوژی تلویزیون در حال تغییر بود، سونی و سامسونگ همکاری مشترکی را در زمینه تولید پنل آغاز کردند. سونی تکنولوژی را داشت و سامسونگ امکان اینکه در کارخانه بتواند این تکنولوژی را تولید کند. نتیجه این همکاری کمپانی SLCD بود که در واقع تکنولوژی سونی است، ولی تولید با کمپانی کره‌ای است. این دو شرکت پنل را تولید کردند و هر دو شرکت از این پنل‌های خام استفاده می‌کنند.

در این صورت به نفع خریداران سامسونگ است، زیرا مبلغ کمتری برای خرید تلویزیون سامسونگ می‌پردازند؛ ولی سونی می‌خرند.

پردازشی که نهایتا روی پنل و دستگاه می‌شود مهم است. پردازش تصویر خیلی مهم است. پنل مثل یک صفحه است، ولی اصل کار پردازش تصویر است. اینکه چگونه پیکسل‌ها را کنار هم قرار دهند تا بهترین تصویر ایجاد شود اهمیت زیادی دارد.

بین محصولاتی که در ژاپن تولید می‌شوند و محصولاتی که در کشورهایی مانند مالزی، سنگاپور و ... تولید می‌شوند چه تفاوتی وجود دارد؟

این کالاها از لحاظ کیفیت هیچ تفاوتی با هم ندارند، چرا که از سوی شرکت مادر مباحث کنترل کیفیت و ... به شدت روی تلویزیون‌ها اعمال می‌شود، ولی از لحاظ قیمت نمونه‌های ژاپنی گران‌قیمت‌ترند، زیرا هزینه تولید در ژاپن بالاتر است و علاوه بر این هزینه سرمایه‌گذاری هم در کشورهایی مانند تایوان، مالزی و... کمتر است.

مدل‌های خاصی هستند که در ژاپن تولید می‌شوند؟

حساسیت خاصی روی مدل‌ها نیست، بلکه ممکن است مدل‌هایی که برای اولین‌بار می‌خواهند به بازار معرفی شوند در ژاپن تولید شود. معمولا اولین تولید در ژاپن صورت می‌گیرد.

اما ما شنیده‌ایم کالاهایی که برای آمریکا و اروپا تولید می‌شوند محصول ژاپن بوده و از لحاظ کیفی بهتر هستند تا کالاهایی که برای منطقه خاورمیانه تولید می‌شوند.

خیر. این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد. کالاها از لحاظ کیفی فرقی با هم ندارند، اما از نظر ویژگی‌های دستگاه، کالاهایی که به خاورمیانه می‌آید آپشن‌های بیشتری نسبت به کالاهایی که به اروپا یا آمریکا می‌رود دارد. پس این باور اشتباه است که سونی از لحاظ کیفی، کالای متفاوت بسازد. همچنین به این نکته باید توجه داشت که کشورهای دیگر از لحاظ رسانه با ما متفاوت هستند و سایر کشورها پخش دیجیتال دارند و حتی hd را هم پخش می‌کنند و چند شبکه ماهواره‌ای پخش سه بعدی را هم آغاز کرده است، ولی هنوز سیستم پخش ما آنالوگ است. به همین دلیل دستگاه‌هایی که بتواند این سیستم را ساپورت کنند خروجی بهتری در سایر کشورها دارند، ولی اگر همان دستگاه در منطقه ما که سیستم پخش‌مان هنوز آنالوگ است وارد شود نمی‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

الان هم این اتفاق افتاده. سیستم پخش شبکه‌های تلویزیونی ما آنالوگ است، ولی تلویزیون‌های ۳D به بازار معرفی شده‌اند. چه استفاده‌ای از این تلویزیون‌ها می‌شود به جز اینکه وعده داده شده مسابقات جام جهانی فوتبال روی دیسک‌های بلوری به بازار بیاید تا توسط این تلویزیون‌ها دیده شود؟

بلوری می‌تواند فول اچ دی پخش کند که در بازار به زودی ارائه می‌شود. صدا و سیما هم برنامه‌ای دارد که تا سال ۲۰۱۵ تمام شبکه‌های آنالوگ ایران تبدیل به دیجیتال شود. وقتی رسانه دیجیتال شود شما می‌توانید فول اچ دی پخش کنید. صدای ۵ به یک پخش کنید و... از طرفی، دوربین‌های عکاسی و فیلمبرداری سه بعدی هم به زودی وارد بازار می‌شوند و شما می‌توانید تصاویر سه بعدی را گرفته و سه بعدی هم ببینید. علاوه بر اینها بازی‌های سه بعدی در بازار زیاد شده‌اند و طرفداران زیادی دارند. همچنین تصاویر دو بعدی هم توسط این تلویزیون‌ها نمایش داده می‌شوند و هم می‌توان تصاویر را دو بعدی و بدون عینک دید و هم به صورت سه بعدی و البته با کمک عینک مخصوص.